Брига за спуштени плафон

У последњих неколико година, спуштени плафони постали су веома популарно дизајнерско решење. То је разумљиво, јер увек изгледају веома елегантно и елегантно. Такође су у стању да сакрију могуће неједнакости вашег плафона. Најважнија ствар је правилна нега спуштених плафона, где ће они дуго трајати. Како перемо висеће плафоне, какву врсту неге је потребно за њихове различите типове, размотрићемо даље.

Средства и инструменти за прање спуштених плафона

За чишћење спуштених плафона можете:

 • Меке спужве, салвете и тканине
 • Широка четка за сликање
 • еластична гумица
 • усисивачем
 • раствор сапуна
 • амонијак
 • са специјалним лаковима

Шта не треба користити:

 • Средства са ацетоном, киселинама и алкалијама
 • \ т
 • Тврде тканине и спужве
 • Лопатице и ножеви
 • Чврсте честице

О правилном чишћењу и радним условима

Спуштени плафони у просторијама са високом влажношћу и ниском температуром могу бити подложни стварању кондензата или мразних трагова на њима. У случају температурних разлика, структура панела може бити оштећена. У таквим случајевима, потребно је уклонити унутарње панеле, ако је могуће.

Важно је да се исти ниво притиска одржава у затвореном простору иу интеркосталном простору - то утиче на количину прашине која се сакупља на стропу. Отварају се рупе за лампе које решавају овај проблем. Потребно је пратити правилан рад вентилације, темподовод ваздуха, итд.

Ако су просторије поплављене, потребно је уклонити елементе спуштеног плафона (панеле, панеле, касете), ако је то могуће. Треба их осушити и обновити ако је потребно. Ако је плафон направљен од плоча од сухозида отпорних на влагу, онда не-озбиљна поплава није страшна за њега. Потребно је само уклонити формиране дефекте, гурнути их и обојити. Посебно погођена слова треба замијенити.

Плафон од сухозида

Да би ваш плафон остао у свом првобитном стању и задовољио вас годинама, довољно је да га повремено очистите од сакупљене прашине и избегнете појаву разних мрља и других загађивача. За то се исплати користити усисивач који може руковати прашином, мрежом у угловима и другим тешко доступним мјестима. Међутим, треба имати на уму да четкица усисивача треба бити потпуно чиста, претходно опрана и осушена. Иначе можете оштетити боју и ставити нову мрљу.

Мање контаминације треба очистити сувом, чистом крпом без длачица, а може се користити и гумица.

Ако сте током изградње користили водонепропусне боје и водоотпорне боје, можете користити благо влажну меку крпу или спужву да бисте уклонили контаминанте.

Озбиљно загађење, које се може догодити због накупљања масти или дима, може се сакрити само тако што се наноси нови слој боје.

Стретцх стропови

Има их неколико врста, у зависности од материјала: сјајни, мат, сатенски.

Неколико основних правила заједничких за све врстеПовршине:

 • За чишћење је потребно користити меке и чисте салвете без влакана. Микрофибер и фланелска тканина најбоље одговарају. Такође, најниже спужве стане
 • Не користити детерџенте и детерџенте који садрже абразиве (сода, различити прашкови)
 • Усисивач треба користити само за чишћење траке и других смећа, али то мора бити учињено пажљиво да не оштети или оштети конструкцију затезног плафона. Четка мора бити мека и не пахуљаста да не би огребала плафон. Исто се може рећи и за употребу моп
 • .
 • За прање се може користити само хладна или вода на собној температури. Употреба топле воде може довести до деформације материјала

Ако је контаминација минимална, онда можете користити само сухе марамице, радећи то пажљиво и без притиска.

За додавање сјаја сјајном платну, искусна господа савјетују да се отопина од 10% амонијака и воде стави у омјер од 9: 1. Крпом с крпом или тканином потребно је опрати површину, а затим је испрати да се избјегне развод. Ово рјешење се може примијенити на све врсте површина, без обзира на материјал из којег су створене. Ако нема течног амонијака при руци, можете направити сапунску отопину текућег сапуна, средства за прање посуђа итд.

Постоје специјално дизајнирани алати у облику спрејева, лакова или аеросола који су погодни за све врсте затезних плафона. Они су такодјеспособни за уклањање остатака масти. Прије него што их употријебите, вриједи на најнеосјетљивијем мјесту провјерити реакцију материјала покривеног стропом овим алатом. Ове фондове можете наћи у било којој продавници. За матиране и сатенске таванице, све горе наведене методе неге су погодне.

Пластични плафони

Ова опција је погодна за купатила, кухиње, балконе и друге просторије, јер је апсолутно непретенциозна.

Да бисте очистили пластичне површине, на њој можете користити крпу с меком крпом. Плоче су отпорне на влагу, тако да се не смијете бојати употребе обичног раствора сапуна или отопине ​​амонијака у припреми.

Ако желите да се ослободите трагова масти или дима, онда можете користити детерџент за прање посуђа, сапун за домаћинство. Алтернативно, можете прскати раствор из спреја, оставити га неко време, а затим обрисати влажном крпом.

Плафонски алуминијумски плафон

Такви панели се могу користити у просторији са високом влажношћу, јер временом не рђају.

У овом случају, љубавница ће доћи у помоћ специјалних алата дизајнираних да брину о површинама огледала. Раствор сапуна је у стању да се савршено носи са контаминацијом масти и прашине у кухињи. Али ако је површина зрцална, онда је боље обрисати је сувом крпом. Употреба агенаса који садрже абразивне честице није пожељна, јер могу оставити сапуне или чак огреботине.

касетни плафон

ОвајДизајн се често користи у канцеларијским просторијама и не захтева компликовану бригу. Патроне имају ефекат одбијања прашине и отпорне су на изглед плијесни. Могу се обрисати влажном крпом и опрати сапуном, уз увјет да се након тога површина сухо протрља. Не препоручује се употреба средстава за чишћење која могу да наруше изглед панела, као и да се оштети интегритет премаза.

дрвени строп

Ово решење је веома популарно у ентеријерима свих просторија. Поготово зато што загађење на таквој површини није толико бачено.

Поред једноставног раствора сапуна из детерџента за прање посуђа или сапуна за домаћинство, можете користити специјалне алате за чишћење и прање за дрво које могу уклонити прљавштину. Повремено, дрвену површину треба третирати супстанцама које ће је заштитити од појаве гљивица и плијесни.

Слиједећи ова једноставна правила, не само да се могу испирати сва створена мјеста (чак и она најнеактивнија и дебља), већ и сачувати изворни изглед вашег стропа.