Линолеум за подно гријање: који се производи могу поставити на под с гријањем, који одабрати и како ставити на дрвени поклопац, рецензије

Изградња топловодног пода у кући један је од иновативних и високо ефикасних метода грејања. Предност оваквог система није само у функционалности, већ иу чињеници да се може користити за различите врсте подних облога. Једна од најпопуларнијих опција је материјал као што је линолеум. Ова подна облога се одликује многим предностима које треба детаљније прочитати.


Ова подна облога има многе предности, које треба наћи детаљније.

карактеристике материјала

За почетак, треба рећи да се линолеум ретко користи за такве системе подног грејања. То је због чињенице да неке врсте под утицајем високих температура испуштају у ваздух токсично испаравање. Ове супстанце укључују фенол и винил хлорид. Али делимично ово мишљење је погрешно.

Углавном штетне материје емитују јефтине подне облоге. Ово се не односи само на линолеум, већ и на друге, не мање уобичајене варијанте. Стога стручњаци препоручују да се изаберу искључиво висококвалитетни и стабилни премази који имају високе оперативне особине.

Линолеум за подове са топлом водом ће бити одлична алтернатива скупим врстама. Бирајући висококвалитетну верзију, не можете се бринути о сигурности и стабилности материјала до варијација температуре.врсте

Да бисте утврдили релевантни материјал, морате прво прочитатиглавне врсте линолеума. Данас произвођачи производе неколико опција које се могу користити за подове топле воде.

Природни линолеум је веома тражен међу купцима. У срцу овог материјала постоје природни елементи који ни на који начин не штете људском тијелу.

Предности овог типа су:

 • еколошка чистоћа материјала;
 • велики животни век;
 • добра отпорност на високе температуре.


Стручњаци не препоручују употребу природног линолеума у ​​просторијама са високом влажношћу. У супротном, превлака ће почети да се деформише.

Други погодан систем подног грејања је линолеум на бази ПВЦ-а. Овај материјал се истиче по приступачној цијени и широком избору. Али у процесу загријавања под линолеум издваја неугодан мирис.


За просторије са системом топле воде није препоручљиво користити премаз алкидног типа. То је због чињенице да се током загревања материјал подвргава деформацији. Али у поређењу са претходним врстама, ова варијанта има веће карактеристике топлотне изолације

Како одабрати?

Пре него што изаберете линолеум, морате да упознате неке важне тачке:

 • У основи слични системи гријања користе се у приватним кућама. Осим тога, топлотни систем на води се не користи у просторијама са ниским строповима. Према мишљењу стручњака, она је датасистем је одлична алтернатива за централно грејање.
 • Приликом одабира материјала, потребно је обратити пажњу и на чињеницу да приликом коришћења линолеума треба најприје направити спој између цијеви и линолеума. У супротном, ефикасност система грејања ће бити сведена на нулу. Без линолеума ће бити врло проблематично.


 • Приликом избора линолеума, посебну пажњу треба посветити топлинској проводљивости премаза. Ово је један од главних захтјева за овај материјал. Линолеум мора проћи кроз врућину и охладити се дуже вријеме након искључивања пода.
 • Имајте на уму да је водоводни систем способан да се загреје до 40-50 степени. Стога је потребно посветити посебну пажњу стабилности материјала за такве акције.
 • Унапред одредите како ће сваки извор топлоте користити топли под - централни или помоћни. Свака од њихових варијанти има различите индексе оптерећења.


монтажа поклопца

Пре полагања линолеума неопходно је приступити инсталацији пода воде:

 • У почетној фази потребно је израчунати схему на којој ће се полагати цијеви. Стручњаци тврде да се у том процесу мора следити једно правило - елемент који излази из система пода треба да се врати на почетну тачку.
 • На следећем кораку морате да причврстите цеви. У ту сврху користе се специјалне обујмице. Након тога, потребно је осигурати да се уклони зракелементима, користећи посебну машину за враћање на рад. Потребно је да инсталирате уређај на месту где се ставке шаљу из система.


 • Након обављања свих претходних манипулација, пожељно је почети са постављањем контролних славина за температуру. Потребно је уградити ове елементе у близини цеви која је укључена у систем пода.
 • Следећи корак је почетак инсталације партиција. За ове сврхе најбоље је користити плоче од влакана.
 • У завршним фазама врши се инсталација хидроизолације и полагања линолеума. Подна облога се фиксира специјалним композицијама лепка. Линолеум се може полагати помоћу мистичних средстава. Обрнута страна је промазована композицијом, а затим чврсто притиснута на базу. Најбоље је користити специјални ваљак за изглађивање.


Рецензије

Утврдите одговарајућу опцију за воду са топлом водом која ће помоћи повратним информацијама купаца. Потрошачи препоручују употребу мармолеума за сличан систем грејања. Овај тип је идеалан за дрвене и бетонске темеље. Стручњаци такође препоручују да останете у овој опцији.

Посебну пажњу купцима се саветује да дају произвођачу подне облоге. Форбо производи су веома тражени међу потрошачима. Компанија је специјализована за производњу премаза за све врсте просторија. Вреди напоменути да је ова компанија лидер у производњиприродни линолеум.Форбо је специјализован за стварање различитих класа подних облога. Купци наводе да је линолеум овог произвођача идеалан за топле подове, укључујући и систем за воду. Предност покривања Форба је широк спектар избора. Купци могу лако да покупе линолеум за различите стилове ентеријера.

Потрошачи примећују да се чак и при дуготрајној употреби премаз не деформише када се температура промени. Поред тога, мармелоум не испушта лош мирис током рада пода топле воде. Професионални градитељи препоручују да се посебна пажња посвети припреми базе када се користи природни линолеум из Форбо.л


Да ли под са грејањем може да поднесе грејање, погледајте наш видео.