Топла подна плочица: типови, карактеристике и 4 погодности

Пре полагања пода испод плочице пажљиво проучите теоретски дио процеса.Предност подне плочице није само у издржљивости и практичности, већ иу доброј топлинској проводљивости. Грејање конструкције, испод покривача пода, загрева просторију, стварајући угодан боравак у њој. Топли подови омогућују додатно загријавање просторије, сврсисходно је планирати. Такви механизми се често инсталирају под различитим облогама, укључујући и поплочане или обичне трачеве, а информације о типовима топлих подова, њиховим карактеристикама и карактеристикама даље.

Удобан топли под испод плочица: електрична верзија

Постоје 2 врсте секса: електрична и вода. Водени под састоји се од контура цијеви испод подне облоге, након чега слиједи главни извор топлине - топла вода. За локацију воденог пода потребно је уградити плински котао. Стога је најчешће кориштен тип подне облоге електрични.

Захваљујући топлом поду, затвореном испод плочице, можете побољшати ниво удобности у затвореном простору

Електрични под има многе значајне предности:

 1. Спремност за рад током целе године - рад електричног пола не зависи од годишњег доба и периода грејања.
 2. Једина приступачна опција за станаре - јер електрични под има могућност регулације температуре.
 3. Удобан боравак код куће - као што је горе наведено, грејне конструкције све загревајусоба
 4. Модернизовани контролни механизми - способност интелигентног и сврсисходног коришћења енергије, а да притом немају високе економске трошкове.

Приликом избора електричног пода потребно је покупити оптимизовану варијанту која ће бити савршено прилагођена плочицама и без компликација.Често је потребно одвојити од централног грејања, што подразумева прикупљање одређеног броја докумената из различитих служби. Такође ће бити потребно развити пројекат за увођење таквог пола од стране професионалних занатлија.

Постојеће опције за топли под

Размотрите опције електричних топлих подова који се могу поставити испод плочица. Постоји неколико типова електричних система. Инфрацрвено - не емитује инфрацрвено зрачење и не емитује електромагнетне таласе.

Професионални инфра црвени под:

 1. Ови гријаћи елементи не загријавају подну облогу, већ загријавају околне елементе, стропове, зидове, људе који се налазе у затвореном простору.
 2. Када се загрева, ваздух и влажност остају у нормалном опсегу.
 3. Не изазива штетне штете по здравље.
 4. Удобни системи саморегулације.
 5. Позитивне повратне информације од потрошача.

Међу предностима топле подне плочице, вриједи напоменути дуги вијек трајања и учинковитост

Такав под се сматра најефикаснијим, штеди топлоту и најчешће се користи. Кабл - тип који захтева изливање бетонске кравате. Такав систем је погоднији за оне који самоаранжира свој зхил'е.Миносу инфра-црвени топли под - разликује прилично високе цијене, материјал филма не увијек квалитативно приања на љепило за плочице.

Немојте бркати благотворно дјеловање на тијело инфрацрвеног зрачења са малигним електромагнетним зрачењем!

Инфрацрвени подови - исти су као и филм, јер грејни делови користе лабаву фолију, дебљи око 0,3-0,4 мм, у којој су траке од карбонских влакана суспендоване. Зрачење таласа се врши загревањем угљеника кроз контактну бакарну гуму у филму.

Економично инфрацрвено подно грејање под плочицом

Инсталирање ове врсте секса није посебно компликовано. Прво, потребно је одредити израчун енергије која се користи.Узмите у обзир да су грејни елементи у домету од 100 мм од зидова и објеката који се налазе на поду.

Процес слагања инфрацрвеног пода захтева следеће акције:

 1. Припрема места за термостат.
 2. Полагање на цементном поду посебне подлоге - подлога мора имати најмање једну страну фолије.
 3. Положај трака за загревање на подлози - траке не би требало да се укрштају и да буду постављене једна на другу.
 4. Укључивање у мрежу грејних компоненти - врши се паралелно, потребно је користити посебне контакте - стезаљке.
 5. Инсталација и активирање термостата - обично се поставља на удаљености од 500-1000 мм од подне облоге.
 6. Постављање крајаподне облоге.

Инфрацрвени топлотни под је лако поставити, тако да ће се свака особа која ће прегледати видео студију носити с тим

Није потребно вршити слагање испод намјештаја и под-објеката на поду. Површина филма за постављање може бити унутар 70% од укупне површине собе (100%). Овај дизајн грејања контролише терморегулатор.

Овај апарат прати грејање пода и ваздуха, узимајући у обзир и унутрашњи и спољашњи сензор.

Када су инсталирани испод поклопца, главни сензори су уграђени - унутрашњи. Додатни сензори који контролишу температуру ваздуха, постављени на зид. Најбоље је ставити под испод плочице помоћу кабла. Процес је релевантан за купатило.

Снажан кабловски под под плочицом

Комплет за уградњу кабловског пода састоји се од 3 кључне компоненте: грејног елемента (кабла), термостата, сензора и посебног вијка који се налази изнад базе. Као грејни елемент, приликом уградње ове врсте подова, користите кабл - главни део дизајна. У овом систему, кабл може бити отпоран, који се дели на једноструке и двостране узорке и саморегулира.

При куповини је вредно обратити пажњу на снагу и дужину кабла уређаја!

Једноделни кабл за топлу подну плочицу или плочицу представља метална жица, унутар које је изолација, и екран који штити механизам и контролише електромагнетнизрачења. Биполарни кабл се састоји од неколико ливених, обложених металних месинга и екрана.

Живели такви каблови могу бити као и гријање, и једно - гријање, друго - храни. Саморегулишући кабл ради на трошак усклађивања степена топлоте са спољашњом температуром. Подови ових каблова не производе локално прегревање. У било којој конструкцији електричног пода, за контролу жељене температуре, користи се термостат. Уређај термостата (термостат) региструје податке сензора и искључује систем са загревањем пода, док наставља да контролише процес. Обавјештавајући сензор, термостат подешава температуру и по потреби поново покреће систем.

Пре постављања плочице на грејач кабла проверите да ли је под оштећен

Не препоручује се уградња апарата у купатило, с обзиром на високу влажност ваздуха. Пожељно је користити програмабилне типове овог уређаја. Захваљујући овој могућности, програмабилни термостати имају могућност промене температуре у складу са утврђеним планом.

Предности и мане топлог кабловског профила:

 • Велики пренос топлоте;
 • Недостатак компликованих тренутака у потрошњи;
 • Доступност, укључујући економску;
 • Висок ниво употребе;
 • Постављање специјалне кравате, која захтева поправку;
 • Прегревање места где постоји повреда контактакабл и вијци помоћу отпорног дизајна.

Полагање пода на кабловску кабину укључује одређене тренутке. Припрема подне облоге укључује уградњу кабловског топлога пода, настаје на крају жбукања стропа, зидова и заливања бетонских снопова. Важно је знати да основа мора бити једнака, без значајних прелаза на нивоу. Полагање топлотне изолације на поду има нијансу - како не би дошло до губитка топлоте и загријавања стропа људи одоздо, требало би поставити топлинску изолацију дебљине најмање 20 мм. Топлотна изолација контролише проток топлотних токова.

Изолационе траке не би требало да ометају једна другу када се наслагају. Термостат се, по правилу, налази на погодном месту на зиду, с обзиром да је растојање од пода мање од 300 мм. Температурни сензор је постављен унутар топлог пода на удаљености од око 500-700 мм од зида на којем се налази термостат. Инклузивни систем је напајање кабловског термостата, који долази са грејним елементима топлог пода, валовитом цевчицом са сензором унутар жице, а уз укључивање топлог пода у режиму грејања, грејни делови ће започети повратак топлоте.

Који топли под боље бирајте испод плочице

Инфрацрвени топли под најбоље је поставити испод дрвеног пода у спаваћој соби и дневној соби. Идеална опција за инсталирање топлог пода у купатилу - испод плочице (систем грејања каблова). На основу садашњих сазнања можемо закључити да топли под, постављен испод плочице, има одређену количинупредности.

Потребно је одабрати топлу подлогу у зависности од финансијских могућности, величине просторије и дебљине пода

.

Наиме:

 • Влажност у већини случајева остаје непромијењена;
 • Процес равномерне расподеле топлоте;
 • Ефикасност примене и удобности;
 • Позитивне повратне информације од потрошача таквих система;
 • Добра топлотна проводљивост плочице.

У приватним кућама и кућама, мудро је користити било који механизам за гријање, али постоје ограничења у високим зградама са становима. Ако вам је потребно додатно гријање у кући, подна фолија је прикладна, али за потребе главног гријања је кабелски сустав, који има велику снагу.

Како да ставим топли под испод плочице (видео)

Рјешавајући све опције топлих подова, њихове карактеристике и карактеристике, након што су прелиминарно одабрали који спрат треба положити, остаје важан задатак: утврдити одговарајућом врстом, узимајући у обзир горе наведене техничке критеријуме, властите могућности и квалитет просторија.