Како ставити под под линолеум: 11 корака

Једноставно инсталирајте топли подни филм под линолеум и то неће одузети пуно времена.Стварање удобности и топлине у стану или приватној кући, буџетска опција може постати топли под под линолеумом. Овај премаз ће моћи да реши проблеме са централним грејањем у јесен и дода удобност у приватном дому. Сви радови се могу обављати самостално без коришћења услуга професионалаца.

Линолеум за топле подове

Линолеум остаје популаран премаз, захваљујући демократској цијени и једноставном обликовању које лако може обавити свака особа. У настојању да се направи удобно и удобно место становања, многи размишљају о стварању топлог пода.

Линолеум је танки винилни премаз којим доминирају хемијске компоненте

Прије почетка рада потребно је размислити о завршној обради. За топле подове гумени линолеум није погодан на гуменој основи, јер не толерише температурне флуктуације.

Облагање топлотно-изолационом базом неће дозволити да топлота прође добро, смањујући ефикасност грејања. Винил материјал када се загрева ће произвести неугодан мирис.

Линолеум без глутена на основи тканине не толерише загревање и губи облик у кратком временском периоду. Мармолеум је савршена опција за топли под, иако кошта мало више. Облога садржи природне компоненте. Када се грејање не испушта непријатне мирисе и штетне материје.

Междузаслуге мармелова разликују:

 • трајност;
 • Није статичан;
 • чистоћа животне средине;
 • Отпорност на деформацију;
 • Очување боје под утицајем ултраљубичастог светла.
Алтернатива може бити винил линолеум. Приликом куповине потребно је обратити пажњу на информације на паковању које ће указати на максимални рад температуре.

Важно је напоменути да се мармелум не може загријати више од 27 степени, у супротном ће изгубити свој облик и сломити се. Винил са грејањем на неко време ће истакнути синтетички мирис, који ће прећи температуру од 29 степени и проузроковати отицање материјала.

Приликом уградње топлог пода потребно је купити термостат који ће пратити температуру пода.

Монтажни радови: топли електрични под испод линолеума

Топли подови раде од електричне енергије подељене на инфрацрвено и електрично.

Електрично подно грејање се не сматра јефтинијим у раду, јер је као грана система грејања код куће

Инсталација електричног пода почиње израдом плана. Треба имати на уму да гријаћи елементи не смију бити постављени испод масивног намјештаја. Не препоручује се извођење изолације на мјестима гдје су батерије прошле.

Фазе инсталације током инсталације електричног кабла:

 1. Припрема пода, растављање старих естриха, чишћење смећа.
 2. Подешавање термостата.
 3. Постављање топлотне изолације на целу површину пода,преклапање или причвршћивање лепка траком.
 4. Демпферну траку треба поставити по ободу, залијепити на зидове, када се загрије, компензира експанзију.
 5. Поставити армирану мрежу, која ће служити као причвршћивање каблова.
 6. Полагање почиње од локације термостата.
 7. Кабл се слаже без прекида. Обезбедити помоћу стезаљки или жице на арматурну мрежу. Приликом рада са каблом, потребно је покрити проширену контуру листовима фурнира, како би се спријечило оштећење.
 8. На крају круга монтажни крајеви грејног дела морају да се воде до термостата.
 9. Инсталирајте и осигурајте температурни сензор, који се налази на површини на удаљености од 50 - 60 цм
 10. Након инсталације, провјерите круг гријања.
 11. Направите подну кошуљицу цементним малтером не више од 3-4 цм

Потребно је неколико дана да се површина осуши, а под је спреман за полагање линолеума.

Како направити инфрацрвени топли под под линолеумом

Инфрацрвени топлотни под је формиран од посебног филма који је повезан са мрежом и производи површинско грејање. Овај систем је стекао популарност.

Постављање инфрацрвеног подног слоја топлоте под линолеум је барем економски оправдано

Материјал је једноставан за употребу и може се инсталирати у било којој просторији на сухи начин, без додатне споне. То вам омогућава да значајно убрзате инсталацију.

Такви подови се могу направитисамостално без прибјегавања услугама професионалаца. Већа цена и страх од влаге на материјалу, то су главни недостаци инфрацрвеног елемента. Због тога такав елемент није пожељан у купаоницама и кухињама. Инфрацрвени под може се оштетити приликом пада тешких предмета.

​​

 • Пронађите корисну површину просторије, осим намјештаја и уређаја за гријање;
 • Затим се помножи са снагом грејног материјала;
 • Са сликом коју можете сигурно послати за куповину.

Пре почетка рада уклонити стари премаз, ау случају неравнина направити додатну везу. Затим нанесите слој изолације и покријте фолијом или пјеном. Елемент за загревање филма се прецизно реже према спецификацијама произвођача. Места су запечаћена траком. Комади су сложени према претходно осмишљеној шеми. Сензор је монтиран и прикључен на термостат. Причврстите траке траком помоћу електрично водљиве траке. Проверите снагу и рад система. Завршна фаза је полагање линолеума.

У неким случајевима, површина је прекривена иверицом како би се спријечило оштећење филма.

Линолеум за подове топле воде: процес монтаже

Под са топлом водом има сложенији дизајн. Користи се углавном за покривање плочица или ламината, али је такође дозвољено да се постави линолеум.

Ако је инсталација система и премаз правилно изведен, вода је испод пода топлаЛинолеум је одличан избор за дом

Постоји неколико метода гријања за слагање воде:

 • Глетерица за бетон, која излива цеви;
 • Распоред цеви у посебним жљебовима;
 • Елементи полагања у дрвеним олуцима, често се користе за куће од дрвета.

Било која од опција је исплативија од електричног гријања. Иако у току рада таква покривеност постаје економичнија у смислу енергетских ресурса.

За уградњу топлог пода потребно је израчунати број цијеви, купити котао и јединицу за мијешање, као и спојне арматуре и кружну пумпу.

Инсталација система почиње од котла. Затим припремите површину пре полагања контуре.

Сакупите подове воде из различитих слојева:

 • хидроизолација;
 • На ободу траке амортизера;
 • грејач;
 • Арматурна мрежа за причвршћивање цеви;
 • Цеви за грејање;
 • завртањ;
 • Завршна обрада.

Дебљина општег слоја достиже 20 цм, а полагање цеви се врши змијом или пужем. За завршну обраду бетона употријебите арматурну мрежу. За загријавање пода на завршетку линолеума потребно је само 25-26 ступњева.

Какво је боље подно од линолеума

Топли подови имају многе предности, омогућујући равномјерну расподјелу топлине, не прегријавају зрак, повећавају топлинску учинковитост зграде, ослобађајући се од употребе додатних гријаћих уређаја.

За подовебило коју подну облогу, укључујући линолеум

Линолеум на топлотном пољу смањује топлотну снагу инсталације. На пример, са електричним грејањем и ефикасношћу смањује се за 25%, у поређењу са плочицама или паркетом.

При полагању линолеума на топле елементе потребно је обратити пажњу на дебљину материјала и подлоге. Боље је користити танки линолеум са високим температурним карактеристикама.

За загревање воде, могуће је применити више температуре, тако да у приватним кућама, са главним извором грејања, полагање линолеума на топлим подовима није разумно.

У вишестамбеним зградама модеран приступ решењу ће бити инфрацрвени под испод линолеума. Филм троши минимум струје, а топлотни учинак линолеума који се наноси на њега ће досећи 90%, јер је зрачење много боље загријано од густих материјала. Са грејањем на воду и електричну енергију, топлотна снага ће бити знатно нижа. Један недостатак је висока цена материјала који се плаћа током операције.

Како користити топлу подну под линолеумом (видео)

Слагање линолеума на топлом поду је економично и лако рјешење проблема који ће вам омогућити да уживате у удобности и удобности током хладних мјесеци.