Како направити Сцхезорес (дробилица за чипове) властитим рукама

У вези са високим цијенама грађевинског материјала, власницима приватних кућа и једноставно желећи изградити кућну конструкцију, размишљају о јефтинијем раду. У овом случају, Сцхеперез ће послужити као одличан помагач. Уз његову помоћ, они производе материјал за грађевне блокове, одакле касније граде зграду. У вријеме завршетка изградње није потребно сакрити јединицу до сљедеће потребе за изградњом просторија, опрема ће бити потребна за рециклирање отпада који је сакупљен након прољетног или јесенског чишћења врта.

Да не би трошили новац на куповину нове опреме, можете направити шепоре властитим рукама. Да би направили јединицу потребно је пажљиво проучити дизајн уређаја, креирати цртеже, прикупити потребне дијелове и скуп алата.

 • Сакупљање свих резервних делова
 • стручне препоруке
 • Из којих елемената се формира машина за кодирање

  Машински алат има једноставну конструкцију, коју покреће главни елемент - електрични или бензински мотор.

  Комплетан комплет уређаја састоји се од следећих компоненти:

  • стамбени објекат који се може уклонити ради сигурности рада и олакшати замјену резервних дијелова;
  • осовину која је повезана са електричним мотором са ременицом;
  • диск, опремљен са три оштра ножа, који у ствари производе дробљење дрвног материјала;
  • групе које се састоје од чекића који производе слободну ротацију;
  • електрични или бензински моторунутрашње сагоревање;
  • оквир;
  • резервоар за просторије у њему се обрађује у облику лијевка;
  • сито са приближном величином ћелија од 2 цм;
  • изворни елемент за добијање готових дрвних сировина.

  Дробилица за бакалар користи се као сјецкалица дрвеног материјала на комаде дужине 2,5 цм и ширине 0,5 цм, што је одлично за производњу арболита, који се након посебне обраде може користити у изградњи куће.

  Како корисна дробилица отпада

  Пре него што пређемо на питање како направити Сцхепорис, треба узети у обзир главне предности коришћења ове јединице.

  индустријски дизајн

  Уређај омогућава власнику да избегне процес узгоја логорске ватре из сакупљеног смећа на који наилази сваки власник сеоске куће или приватног дома. Сваке године у врту се врши чишћење, тако да се велики број отпада сакупља након обрезивања стабала, формирања жбуња или припреме града за зиму. Као резултат тога, постоје бројни изрезани чворови, пупољци, грмови, који се касније морају уклонити или спалити.

  Машина за уситњавање штеди власника сличних задатака и омогућава да се отпадни материјал рециклира.

  После дробљења отпада, власник Сцхепоресиса ће добити одговарајућу смешу из које се може направити компост или користити за пуњење опреме за грејање на чврсто гориво.

  Наравно, машина ће бити корисна у свакојКод куће, гдје постоје чак и мале парцеле или градови, али с обзиром на високу цијену, не може сватко приуштити да купи такав агрегат. Постоји још једна могућност да добијете користан уређај - да направите Сцхеосересис својим рукама.

  ВИДЕО: Како направити Сцхезерез за само неколико сати

  Припрема фаза делова

  Прије почетка производње јединице, мора се осигурати да су сви потребни елементи доступни и да се нађе најоптималнија верзија цртежа са специфицираним величинама за сваки резервни дио.

  Цртање домаће дробилице

  Мотор за стругање

  Избор мотора зависи од тога колико ће тример бити продуктиван и колико ће бити потребно уложити у рад.

  Електромотор има добар степен еколошке прихватљивости, ниску буку и малу тежину, али је снага знатно лошија од бензинских мотора.

  Бензинска јединица има велику снагу, неовисно о електричној енергији, али је веома гласна, захтијева одређено одржавање, редовно пуњење горива.

  Како направити дробилицу - покупити диск с ножевима

  Дисковни простор за ножеве и истовремени замајац

  Пречник диска треба да варира у опсегу 30-35 цм, дебљина не прелази 2,5 цм. Тежина елемента није довољна да би се избегло ометање диска током рада, тако да је потребно повећати тежину. Диск може бити опремљен металним празнинама, у којима је потребно створити малу рупу за вратило (са монтажом на дршци), 3-4монтажне шупљине и три жљеба, кроз које ће онда сјецкани дрвни материјал проћи кроз блок чекића.

  Дробилица мора бити опремљена и ножевима, за које је потребно користити опружне опруге за аутомобил. У сваком ножу морате направити 2 рупе за даљње зенкованију и уградити елементе на диск, завијеним вијцима са тајном главом.

  чекићи

  Како се користе металне плоче чекића дебљине 0,5 цм, које су доступне на ротору. Уређај омогућава додатно дробљење дрвне сјечке.

  Власници који су се већ суочили са питањем како направити дробилицу, препоручују куповину овог резервног дијела у трговини.

  сито

  Да би се направио екран за циклон, потребно је припремити цилиндрични метални контејнер у којем је потребно извршити рупе кроз бушилицу.

  Изаберите случај и левак

  Да би чак и најједноставнији Сцхеосер учинили властитим рукама, потребно је тијело и пријемни бункер. Ово је одлично за гвоздени лим, из којег се режу сви елементи на основу величина и облика претходно припремљених узорака. Након припреме, материјал мора бити заварен заједно.

  Сакупљање свих резервних делова

  дизајн јединице

  Да би шкаре правилно израдили својим рукама, саставите све делове и поставите их на право место, следите неколико узастопних корака.

  база

  Загрева дебели округли диск, који ће истовремено деловати као замајац и као постољеза ножеве На продају можете наћи и спремни за узорак, али са производњом без проблема не би требало да се појави.

  За основу узимамо округли лист жељеза у дебљини од 20 мм, у чијем центру правимо рупу испод кључа, дуж ивица - мале прорезе за уклањање дробљеног бакалара.

  Сечице треба да буду симетричне једна према другој.

  На мјесту гдје ће се ножеви причврстити, направите рупе за монтажу.

  Што се тиче причвршћивања ножева, најбоље је користити вијке под шестерокутним кључем са тајним шеширима - тако да жљебови не "клизну" у том процесу. Лакоћа употребе шестерокута је у томе што је лакше и брже повући, за разлику од матица.

  На полеђини круга, заварите двије траке које ће бити потребне за гурање здробљених дијелова.

  ВИДЕО: Како направити ножеве за дробљење

  Футрола за скеле

  Наравно, штанд, главни део Сцхеопера, али и дробилица, такође мора бити направљен на технологији. За његову производњу узимамо лист жељеза дебљине 5 мм.

  Биће му потребан лим дебљине од 3-5 мм, из којег ће изрезати правоугаоник и круг. Пречник круга би требао бити 50 мм већи од диска.

  Зид кућишта се савија од траке, цев се реже од правоугаоне шипке.

  Сада узимамо апарат за заваривање, електроде и настављамо са коре.

  1. Омотајте траку на доњу плочу, не заборављајући да оставите неколико милиметара размака између круга с ножевима и бочним зидом. За ове сврхе погодити буре од штапаправоугаони пресек Они су изложени на бочном зиду и доњој плочи и заробљени заваривањем.
  2. У покривачу дробилице (резани круг већег пречника правимо отворе на оним местима где се израђују заварене цеви.
  3. У исто време сечемо рупу где ће гране бити убачене, али то радимо под малим углом - до 15 ° - тако да када се ручни точак покрене, гране и чворови не лете назад.

  Након што се диск и замашњак кухају, скупљамо све заједно, повезујемо са погонском осовином и повезујемо мотор.

  стручне препоруке

  Прве 2-3 вожње су празне како би се осигурало исправно функционисање јединице која је самостално направљена.

  Током следећих 4-5 стартова, не препоручује се употреба машине за вршидбу у режиму максималног оптерећења, а такође је боље радити са опремом не више од 1 сата дневно са краткорочним паузама од петнаест минута.

  Овај тип агрегата се користи искључиво за личне потребе, боље је купити уређај у специјализованим продавницама, пројектован за велику количину дрвног отпада. Употреба ове опреме стручњака снажно препоручује постављање ватроотпорног места у одговарајућу одећу и заштитним наочарима.

  ВИДЕО: Самосталне шекоре, обрада 5 кубних метара шуме дневно

  Нормал 0 МицрософтИнтернетЕкплорер4