Туш кабине у купатилу штеде простор и време

Често, већина корисника преферира да у купаоницу инсталира тушеве за туширање, а не каду и туш кабине, или да инсталира једну и другу врсту санитарне опреме, бирајући туш кабине с кадом. Приликом куповине дускабина веома је важно узети у обзир не само приуштивост и тип кабине. Чак и међу сортама да одредите и купите кабину која вам одговара са свим параметрима је лако, али, као и код сваке куповине, постоје њене карактеристике.

Пре него што купите такво санитарно чудо као туш кабину, прочитајте нека својства и нијансе. Потребно је водити рачуна о притиску воде у систему, од чега зависи колико ће будућа туширања радити, исти важан фактор ће се узети у обзир тамо где ће бити постављена просторија.

Било који дусхкабин, треба складно допунити унутрашњост купатила и имати све потребне функције. Али то ни у ком случају нису све карактеристике које треба узети у обзир прије куповине.

Шта су туш кабине?

Избор санитарне керамике коју испоручују добављачи је веома широк. И не постоји ништа чудно да је многим купцима веома тешко направити избор у корист једног или другог модела. Да бисте их погодно класификовали. Тушеви су две врсте моноблокова и тимова. Прва верзија се продаје већ склопљена, дусхкабини везан за другу опцију је потребно прије монтаже за монтажу. Они су такође подељени у неколико типова дизајна:

 1. Модели затвореног типа представљају конструкцију, чији скуп обавезно укључује присуство зидова са уграђеним вратима, палетама и плафонима. Све ово је чврсто и омогућава вам постављање додатних функција у унутрашњост. Уградња таквог штанда врши се на специјалне ноге, што је веома погодно у случају да се икада појави потреба за надоградњом ентеријера, цијела конструкција се може једноставно помакнути у страну.
 2. Најпримитивнији дизајн туш кабине је туш кабина. Састоји се од само два дијела - зидова с вратима и палетама. Ова опција је погодна за уску просторију, јер заузима малу површину. Обично се уграђује у углу, много мање уобичајена опција, постављена у близини зида. Типично, ови модели нису допуњени додатним материјалима и због тога су њихове могућности веома ограничене. Једна од главних позитивних тачака је мала цијена.
 3. Најсвестранија опција је туш кабина са кадом. Постоји неколико варијација, разлика је у инсталацији кабине изнад чаше. Душкабин се може поставити у центар, са ивице, или потпуно заокружити читав периметар купатила. Висина посуде у овој верзији дизајна не би требала бити мања од 40 цм, док се купатило са туш кабином савршено уклапа у сваки ентеријер.
 4. Појединачни погледи могу се назвати туш кабине које се сами израђују. Овде се све ради на захтев власника - палета се може купити или направити подијум од цигле, стаклених блокова, сипати бетон. Постоји и много опција од којихправити зидове и врата, колико простора треба издвојити за изградњу, него опремити, како уредити, итд. Како направити туш кабину властитим рукама, испричали смо детаљно.

Треба напоменути да су отворени и затворени пројекти подељени на следеће типове кабина за купатила:

 • туш кабина - отворена поједностављена верзија без стражњих зидова и кровова, обично се продаје без санитарне опреме: лонци, цријева и миксери се купују засебно;
 • кабина - затворена конструкција са минималним сетом опреме;
 • хидромасажна кутија - такође затворени модел, али у хидро кутији постоје додатне функције и посебна опрема;
 • кутија са сауном - "пуњена" и туш кабина за купатило, која је опремљена свим врстама функција и опција.

Стога је избор туш кабине веома широк и разнолик. Који тип преферира зависи од величине собе, личне дефиниције укуса и финансијске способности.

Која врата је боље изабрати?

Још један важан параметар који треба споменути су врата. Све туш кабине и туш кабине су опремљене вратима. Број капака је обично између 1 и 3. Отварањем се дијеле на:

 • Орхидеје;
 • клизање.

Готово све стандардне туш кабине су опремљене клизним капцима. Померање врата се врши помоћу ваљака који се крећу дуж зидова кабине. Овакав систем рада врата пружа могућност да се што више сачува простор купатилапросторија, пружајући максималну безбедност и једноставност коришћења кабине. Туш кутак у купатилу са клизним вратима - економична и практична опција.

Врата тенде се често уграђују у велике кабине које се уграђују у просторијама са великим простором где има довољно простора за слободно кретање врата. Упркос начину отварања, врата се морају отворити глатко и затворити.

Приликом куповине не треба мање пажње посветити присутности и квалитети примјене бртвила, већ служе за чврсто и чврсто постављање врата. Што се гушће врата закључавају, то је мањи ризик од цурења и нижи нивои буке који стварају буку воде или певање под тушем.

Захтеви за производне материјале

Купатило са тушем је влажна просторија, стога се у материјале производње ових конструкција уводе посебни захтеви: отпорност на влагу и отпорност на температурне флуктуације.

Материјал од којег су зидови и врата направљени су каљено стакло и пластика. Конструкције од стакла разликују се по издржљивости и дуготрајности. Тешко је огребати или разбити такав дизајн од висококвалитетног стакла. Али цена таквог штанда је прилично висока.

Уградња кабине са транспарентним зидовима и равном палетом од вештачког или природног камена савршено се уклапају у просторију било које величине, додајући јој посебан луксуз и наглашавајући шарм модерног дизајна.

Пластика је мање издржљива и није тако отпорнаштета, али изградња овог материјала је приступачнија због своје релативно ниске цијене. Штавише, пластична конструкција има широк спектар боја и има разноврсне текстуре, што омогућава да се кабина уклопи у готово сваки ентеријер купатила.

Пластични и стаклени дијелови су мат и потпуно прозирни. Брига о овим материјалима је веома једноставна. Међутим, пластика има значајан недостатак, након одређеног времена потамне, што се не може рећи за стакло, остаје транспарентно, упркос дужини рада, крутости воде и броју огреботина. Приликом куповине потребно је обратити пажњу на дебљину зидова, не смије бити мања од 3 мм, идеална опција је дебљина 5 - 7 мм.

Вредно је памћења! Дебљина зидова игра велику улогу не само у издржљивости и трајности, већ и задржава топлину унутар туш кабине. Ово је важно размотрити, ако у дусхкабинои постоји функција ефекта сауне.

Функционалне туш кабине

Унутрашњи распоред туш кабине може се значајно разликовати у различитим моделима. Туш кабина за купатило може бити једноставна и мултифункционална. У једноставној конструкцији, инсталирана је само славина за туширање. Они нису направљени да би остварили било какву сувишност у њима. У мултифункционалним кабинама, спектар функција је прилично широк и може укључивати:

 • Хидромасажа - реализује се уз помоћ специјалних бризгаљки, кроз које вода тече са великим притиском. За правилно функционисањепритисак воде треба да буде најмање 2-3 атмосфере, ау случају масаже стопала притисак треба да буде најмање 3-5 атмосфера.
 • Контрастни и тропски пљускови су резултат измјеничне опскрбе водом различитих температура.
 • Сауна тушеви одражавају услове турског купатила захваљујући уграђеном генератору паре. Обично, температура у таквој души се не диже изнад ознаке од 45 ° Ц.
 • После узимања водених процедура, уживање на свежем ваздуху ће омогућити такву функцију као што је озонација, која, поред тога, омогућава вам да уклоните непријатне мирисе и да имате дезинфекциона својства.
 • Хромотерапија. Поред обичног осветљења, у кабини је уграђена и специјална лампа, која у одређеним интервалима трепери у различитим бојама, што, како су научници доказали, благотворно утичу на опште стање организма.
 • Дугогодишње и широко распрострањене кабине за туширање као МП3-плаиер и радио, посебно су обрадовале фанове да пјевају у души.

Свакој функцији треба управљати у складу с тим. Обично се врши помоћу електронске конзоле, што значи да туш кабина мора бити прикључена на напајање. Конзола може имати уграђени екран који увелике поједностављује подешавање. Неки произвођачи додају даљински управљач за туш кабину.

Комплет једноставне туш кабине је опремљен са славином и лонцем, а туш кабине се често продају и без њих. Мултифункционалне кабине су представљене са великим бројем компоненти, што природно одражава цену. НекиПроизвођачи комплетирају своје моделе са оловком, огледалом и дозаторима. Кабине са хидромасажом и ефекат сауне опремљене су посебним наслоном за главу и седиштем.

Важни савети за избор

Пре него што изаберете туш у купатилу, још једном пажљиво прочитајте све препоруке како би направили прави избор туш кабине коју нећете пожалити:

 1. У случају опреме која захтева место за примање једноставног туша, препоручује се уградња туш кабине или једноставна и јефтина кабина са ниском акрилном палетом и пластичном кабином.
 2. Клизна врата чине туш кабину компактнијом и удобнијом.
 3. За мало купатило, препоручљиво је купити угаоне моделе са клизним вратима и палету, ширине од 80 до 100 цм, а за оне који имају среће да постану власници великог купатила, ентеријер можете украсити великом нестандардном или правоугаоном дукскабинином .
 4. За породице са малом децом препоручују се кабине са прецизном контролом температуре и високим пладњем или кадом.
 5. Многе вишенамјенске кабине имају посебне захтјеве за тлак воде у суставу напајања, док обични тушеви раде континуирано на 1-1,5 бара. Да би се избегла конфузија, притисак треба одредити пре куповине кабине, а не после.
 6. Препоручује се да урадите неколико једноставних корака пре него што коначно одредите који туш одабрати. Уђите у кабину и утврдите како је удобно унутра, какоснажно савија палету, до клизаве површине посуде, усклађује овај модел са унутрашњости просторије у којој ће бити постављена.
 7. Ојачање скелета и палете треба да буде израђено од издржљивих материјала, дебљина палете и зидова су у складу са стандардима.

Упркос великом избору туш кабина, сви ће моћи да дају предност моделу који задовољава захтеве и жеље што је више могуће.

Ево неких опција за пројектовање купатила са туш кабином за инспирацију: