Како бушити рупу у сухозиду

Резање рупе у сухозиду је истовремено и лако и тешко. Упркос савитљивости самог материјала, морате узети у обзир многе факторе. У већини случајева, ова процедура је потребна за различите комуникације или унутрашњу расвету. Овај чланак ће говорити о различитим начинима израде округлог отвора у сухозиду.

Са круном

Први начин који треба узети у обзир је употреба посебне круне за резање отвора у сухозиду. Он је најпоузданији од свих, препознат као најбржи и најефикаснији. Велика већина мајстора прибегава томе у случајевима када је неопходно бушити круг у сухозиду.

Круна, то је крунска бушилица - ова глодалица, са једне стране има посебне зубе, а друга - причвршћивање. У центру круне је бушилица која поставља центар будућег круга. Ова метода је добила своју популарност захваљујући брзини којом можете изрезати рупу, као и прецизности и прецизности. Као резултат рада са круном, добићете идеалан округли рез, у који можете лако инсталирати лампу или лампу.

Са балерином

Други начин бушења рупе у платну - користите балерину (то је кружна бушилица). Овај алат је одличан за бушење сухозида, упркос чињеници да има још једну специјализацију.

Главна предност ове методе је да можете повећати или смањити пречник до најближег милиметра.Правилно подешавање величине, можете бушити рупу у којој можете инсталирати било учвршћење, лампу или лампу.

Није препоручљиво радити са балерином за бушење рупа на плафону.

С бушилицом

Како направити рупу у сухозиду под лампом са бушилицом? Врло једноставно. Да бисте то урадили, мораћете да нацртате лист круг сухозида, затим избушите рупу из унутрашњости круга и нацртајте бушилицу у контури коју сте нацртали на картону.

Овај метод није нарочито коректан, јер прецизност оставља много тога да се жели. Бушилица може водити не на другу страну, а на бушилици можете се уморити од руку, што ће свакако утицати на прецизност.

Препоручује се да радите са сувим зидом пре него што га инсталирате на зид или плафон. Поправите га на било којем носачу да бисте избегли грешке.

Такође, не смијемо заборавити да је пречник бушилице довољно велик.

Са електричним виљушкаром

Други начин на који можете изрезати рупу у сувом зиду је употреба алата. Да бисте то урадили исправно, мораћете да бушите лист сухозида са бушилицом, након чега, након што сте затегнули лист тестере у рупу, исеците се у круг. Ова метода је савршена за рад са зидом од гипсаних плоча.

Такође, овај метод одлично функционише да би круг био већи ако је премали или да га поравнате.

Са ножем

Пресеците круг ножем -Ово је тежак задатак. Прво, треба да одаберете прави нож који је дизајниран за такав рад. Затим морате тачно означити круг на листу сухозида да бисте избегли нетачности у раду и незадовољавајуће резултате. Затим је потребно са највећом прецизношћу исећи оно што је насликано на сухозиду.

Ако сте већ направили рупу и поставите питање "Како повећати рупу у сухозиду испод лампе?", Онда ће вам помоћи нож. Такође, оно што ће вам помоћи да уклоните различите неједнакости и грубости.

Између осталог, једна од предности ножа је чињеница да је то један од најпогоднијих алата за употребу. То је због чињенице да је мала по величини. Користећи нож као алат, имате могућност да радите на тешко доступним местима.

Сумирајући цијели чланак, може се са сигурношћу рећи да обављање правог посла везаног за резбарење на сухозиду није најтежи задатак. Ако изаберете добар алат, причврстите добру тканину са којом морате наставити да радите, онда ћете добити жељени резултат без много труда.

Користећи горе описане методе, можете извршити круг, поравнати га или повећати према вашим потребама. Само ви одлучујете који метод ће вам одговарати.