Како правилно извести рупу у бетону испод утичнице

Бушење рупе у бетону испод грла

Бушење рупа у бетону испод чауре на десној страни није лако, посебно у одсуству посебне опреме. Стога, често морате да "измислите бицикл" и користите "начине дједа". Али далеко од тога да сви знају за њих, па смо у нашем чланку одлучили да неке од њих размотримо детаљније.

Избушити рупе у бетону помоћу пробијача

Постоји неколико опција за бушење рупе у зиду помоћу пробијача, а све зависе од густине бетона, као и од доступности потребног алата. Почнимо нашу причу најједноставнијим методама и завршимо најтежим.

Бушење рупе са круном за под-носаче

Ако не знате како да избушите рупу у зидној утичници, онда питајте купца за круну кооперанта. Ово је врло једноставан уређај који у великој мјери олакшава овај рад-интензиван рад.


Крунице за бушење рупа испод грла

Круна за под-носаче састоји се од четири елемента. Прва је основа. То је игла за монтажу у бушач, са прирубницом за кукичање. Круна је комад цеви пречника од 68 до 80 мм.

На својим крајевима, с једне стране, налази се резбарија за причвршћивање на подножје, а на другом крају учвршћивање резних елемената. Код неких круница, ови резни елементи имају дијамантски спреј, што повећава њихов радни век. Трећи елемент је бушилица, која је такође фиксирана у основикористећи четврти елемент - вијак. Сврха бушилице: центрирање круне.


Круница за бушење бетона испод грла

Цена такве круне је у разумном опсегу. Стога, ако сте почели са поправком преноса електричних тачака, препоручујемо вам да их купите. Увек ће бити корисно на фарми.


Правимо зидне ознаке

Да би се пробушила рупа помоћу такве круне, морају се извршити следеће операције.

Као прво, напомињемо локацију наше нове пословнице.

Морамо да измеримо центар потребне рупе.


Пробуши центар наше рупе

У следећој фази, користећи бушилицу и конвенционалну бушилицу на бетону, као у видеу, бушимо рупу у овом тренутку.


Уградили смо круну и избушили потребну рупу

Затим скупљамо круну и стављамо је на чекић.

Бушилице за центрирање крунице стоје мало изнад ивица саме круне.

Он убацује у пробушену рупу.


Крајњи резултат круне

Затим укључите чекић и избушите рупу за под-носач.

У идеалном случају, круна ће ући у зид са 2/3, а ми ћемо добити прилично равну рупу.

Избушити рупе помоћу круне и бушилице

Користећи круну, добићете потребну рупу. Али то неће увек бити лако. Чињеница је да са циглом и некимврсте бетона, таква круна добро стоји. Али понекад је беспомоћна. И онда је потребно измислити неки други метод, као што је уобичајена рупа у утичници.

  • Ако је круна лоша или се уопће не носи с вашим бетоном, морат ћете користити мало другачији начин. Анализират ћемо то у фазама.
  • Као прво, као иу првој верзији, налазимо центар наше будуће утичнице. Затим избушите рупу за бушење за центрирање. Узми круну и пробај да пробушиш рупу.

Круна оставља траг на зиду

  • То нам се није догодило. Али на зиду постоје јасни знаци наше будуће рупе. Они су нешто што нам треба. Сада, користећи обичне бургије за бетон, на рубовима будуће рупе, неколико рупа властитим рукама. Што је њихов број већи, лакше ћемо бити, тако да направимо око 20 таквих рупа.


На слици, приближан број отвора који морамо да обавимо са бушилицом

Сада поново стављамо круну на ударац, и већ га користимо, поново направимо рупу испод подморнице. Ствар мора ићи много брже.

Обратите пажњу! Ако сте били лени и направили мали број рупа са бушилицом, онда када радите на круници, сасвим је могуће кретени. Зато држи чекић чвршћи.

Бушење рупа бушењем без круне

Али понекад се може показати да нема круна, а рупа је управо сада. Стога, морате знати како избушити рупу испод утичнице у бетону без круне.

У овом случају користићемо конвенционалну бушилицу и длето, или одговарајућу млазницу на бушачу, ако има функцију чекића за пробијање.

  • Да би користили овај метод, треба да скицирамо наш будући излаз . То можете урадити тако што ћете приложити подлој, или користити кабл и оловку.
  • Онда, дуж контуре будуће рупе, као у горе описаној верзији, правимо много малих рупа . У овом случају, пожељно је да ови отвори имају више од 20 комада.


Израђујемо 10 до 20 рупа дуж контуре будуће рупе

  • Затим помоћу длијета или одговарајуће млазнице пробојца почињемо избијати остатке бетона између рупа које је оставила бушилица . Процес је дуготрајан и дуготрајан, али лакше опције једноставно не.


Куцните длето длијетом

Рупа за грло са бугарским

Понекад се може испоставити да нема рупе и да је рупа у утичници неопходна. У овом случају можете користити бугарски. Наравно, ово је далеко од најбоље опције, али, у екстремном случају, сасвим је могуће примијенити.


Рупу за утичницу направила је бугарска

  • Да бисте користили ову опцију, прво морате исцртати обрис утичнице . За то можете користити обичну оловку.
  • Следећи корак је припрема за рад Бугара за конкретан . Упутство саветује да носите наочаре, респиратор или барем завој од газе. Хеад алсобоље заштитите са покривањем за главу.
  • Након тога, Бугарин, са кругом бетона одговарајућег пречника, правимо резове на крајњим тачкама будуће рупе.Резови морају имати одговарајућу дубину. Минимални број резова за добијање квадрата је четири, али можете направити особу ближе кругу.

Обратите пажњу! Приликом обављања посла, ни у ком случају не може се промијенити положај Бугара у односу на зид. То може довести до квара диска и просипања фрагмената. Ово, пак, може довести до врло тешких повреда.

  • Након тога, користећи уобичајени длето и чекић, почињемо избијати бетон у средишту резова . Рад је тежак, али нема других опција.

закључак

Сада знате како правилно избушити рупу у утичници под различитим условима. Али најбоље је да не измишљате бицикл и да користите одговарајуће средство за то.

Штавише, многе од горе описаних метода су прилично опасне, нарочито када се користи бугарски. И ниједна рупа у утичници не вреди вашег здравља.