Како ставити гит на сухозид?

Лето је време градова. Сељани покушавају да засаде најбоље поврће и воће, а до краја сезоне покупе добру жетву. Са почетком пада, радови на врту завршавају и долази ред великих или малих поправки, које љети није било времена. Ако сте почели да поправљате, онда ћемо говорити о томе како правилно ставити гит на сухозидом, детаљно ћемо испитати мале нијансе, технику спацклинга и чак пружити корисну инструкцију.
Али пре него што пређемо на сам процес, одговоримо на једно од најчешћих питања - колико се суви кити на зидовима и који утиче на време сушења?

фактори

 • Влажност. Све је сасвим природно - што је више влаге, то ће дуже сушити кит. Зато, покушајте да одржавате собу сувом, али немојте претјеривати, јер ће онда кити пасти горе.
 • Дебљина нанетог слоја. И овде је све јасно, што је слој дебљи, дуже се суша.
 • Тип кита. Наравно, овај фактор треба узети у обзир, али није одлучујући. По правилу, брзина сушења полимерног, гипсаног и цементног гитова је практично иста.
 • Пример. Запамтите да прајмер често спречава испаравање влаге. Тиме се спречава брзо сушење кита.
 • Температура. Што је виша, то се смеша брже суши. Стога није потребно обављати поправке зими. Боље је то урадити на јесен. Не заборавите да је минимална температура за спацклинг - не мање од 10 степени.

С обзиром на све ове факторе, може се са сигурношћу рећи -танак слој на бази температуре и влажности ће се осушити 1-3 дана. Али велики може потрајати и до три недеље.
Са овим разумео.
Сада иди и приступити директно процесу.

валлпапер анд паинтинг

Можда сте знали да је кит - завршној фази поправке. Ако сте уклонили све неједнакости замазали рупа и дао кит да се осуши, можете почети забавнији део - избору новог позадину. Али сада није то. Хајде да анализирамо фазе кит и оно што се обично потребна.

Така пуњење одвија у четири фазе:

 • Уклањање старог тапет, гипс или боје.
 • Пример зидови како би се спречило буђи у будућности.
 • пре третмана малтер.
 • кит.

Зашто? У ствари, одговор је једноставан. Малтерисани зидови дозвољавају да уклоните све дефекте ублажи тапета и што је најважније, они не нестају после месец дана. Због тога, без процеса иде нигде.
Дривалл кит за позадину и дриуалл кит за сликање са руке сасвим могуће и без ње једноставно не може да уради. Наравно, многе државе које не треба гит панелски зидови, јер је и сама је глатко. Ово је једна од грешака. Као и уобичајене китови потребе зид самоурезујући, али треба мешати неколико пута мање него са обичним зидом. Стога, након што покривају зидове, неопходно је да се укаља све рупе од вијака, шавовима и зглобова.
Потребно је:

 • Сам пуњач.
 • Шпатула.
 • Алат за углове и површине.
 • Ваљак, прајмер и контејнер за њега.
 • "Цоролла" за мешање кита.

Припрема и избор смеше

Ако сте купили сухи кит онда га треба разриједити водом просјечне температуре. Постепено додавати воду, уз мешање китом. Као резултат тога, требало би да добијете мешавину средње густине.

Као што смо горе написали, кит може бити три врсте, а брзина сушења није другачија, али је дестинација веома различита.На пример, за кухињу и купатило најбоље одговара цемент, јер се гипс слабо подноси због влаге. Али ако не желите да сачувате и преферирате најбоље, користите полимерну мешавину.Обично кошта више него обично, али је погодан за било коју собу.

Пречистити зидове прашином помоћу прајмера. Пре него што га изаберете, обратите пажњу. Најпогоднији алат је суви универзални прајмер. Не испуњава пунило у потпуности, али ми служимо као баријера.Али из алкидина је потребно потпуно одбити, у сваком случају када радите са сухозидом. Чињеница је да се алкиди продиру дубоко у плоче, апсорбују сухозидом, што доводи до бубрења и прекривеног мехурићима.Стога није вредно избора.
Ако сте упознати са овим саветима, онда ћете корак по корак упутства на гипсаном гипсу:

 1. Прво очистите зид од прашине помоћу прајмера. Нанети један слој смеше и дати га у потпуностисуши
 2. Поставите зглобове и углове са посебном решетком.
 3. Нанесите кит и, прије свега, закрпе зглобове. Да бисте то урадили, узмите малу количину китова и лопатицом прођите цијелом дужином.
 4. Након зглобова, заузмите се са шрафовима. Узмите малу лопатицу и малу количину прајмера. Условно, нацртајте нешто као криж, прво, а затим преко парцеле.
 5. Након сушења нанети други слој, али по целој површини.
 6. Затим обратите пажњу на углове. Прво ставите кит на један угао, а затим на други. Не заборавите да користите специјални алат.

Прва фаза је груба. Други је потребан за изравнавање површине. У овом случају, главна ствар је не одлагати, јер се смјеса брзо суши. Из тог разлога, немојте га превише дистрибуирати. Један килограм кита (плус 100 грама поверења) по 1м2. Али износ може варирати, зависно од доступних недостатака.