Лепак "Перлфик" за суву градњу

Модерно тржиште грађевинског материјала је веома разнолико. Један од лидера у свом сегменту је Глакон Адхесиве Глуе (Перлфик) (КНАУФ ПерлФик). Погледајмо детаљније његове карактеристике и детаље апликације.

Сврха, својства и карактеристике лепка "Перфиликс"

Љепило за суву градњу Пеарлфик је суха смјеса на бази гипса с полимерним адитивима који осигуравају високу адхезију тијеком монтаже. Уз његову помоћ могуће је причврстити све врсте гипсаних композитних панела (ГЦП), плоче сухозида (ГКЛ), материјале намијењене за топлинску и звучну изолацију зидова (плоча од минералне вуне и полистиренске пјене) на неравним површинама од опеке, ожбуканих, бетонских, пјенастих бетонских темељних зидова. Лепак за суву градњу Кнауф није погодан за ниске температуре, па се користи искључиво за обраду унутрашњих површина просторија у којима је нормална и повећана влажност.

Лепак за суву градњу Кнауф Перлфик је доступан у папирним паковањима од 15 и 30 кг.

Техничке карактеристике лепка за суву градњу КНАУФ Перлфик:

Температура употребе, степени Целзијуса Од +5 до +30
Дебљина слоја потребног за максимално фиксирање 20 мм
Време употребе раствора после кувања 30 мин.
Време потпуног лепљења лепка 7 дни
Време складиштења у оригиналном паковању 6 месеци у херметички затвореној амбалажи
потрошња лепка 5 килограма по м2.

Предности и недостаци

Лепак за суву градњу Кнауф Пеарлфик има велики број предности у односу на друге сличне производе. Једна од компоненти популарности ове смеше је у томе што је лако радити. Захваљујући одличним квалитетима лепка, изравнавање површине зидова се врши веома брзо и не захтева уградњу носивог оквира. Употреба Перлфик-а ће вам помоћи да уштедите простор на зидним облогама.

Још једна предност лепка је његова свестраност. Уз његову помоћ могуће је извести мале радове на китовима зидова. Лак је и висок пластике. Перлфик је направљен од еколошки прихватљивих материјала који не штете здрављу. Слично томе, предност "Пеарлфик" је његова цијена, то љепило је оптимални омјер цијене и квалитете.

Кнауф Перлфикс се може приписати недостатку дуготрајног времена потребног за потпуно сушење љепила. 7 дана се не препоручује додиривање скобљеног Перлфик лица. Проблем лежи у саставу лепка, али када се време сушења заврши и замрзне, формира се чврсти и поуздан шав.

Како радити с њим

Почетак рада са "Перлфик" -ом, потребно је одредити количину рада, површину радне површине и количину протока материјала који ће ићи у одређену област. Неједнакост зидова просторије и дебљина наношења материјала ће одредити потрошњу љепила за сухозид "Перлфик".

Инсталација сухозида на "Перлфикс" траје неколико корака:

  1. Први корак у будућем раду је чишћење зидова од прљавштине, старих премаза,иза гипса и других загађивача који могу погоршати адхезију површина. Ако је површина јако прљава, потребно је опрати је;
  2. Следећи корак ће бити темељни зидови. Прајмер се врши посебним средствима која спречавају појаву воде, кондензата, плијесни, гљивица и уништавање премаза штетним микроорганизмима. Површине које апсорбују влагу морају бити гарантоване посебно дизајнираним средствима. Након наношења прајмера потребно је оставити да се осуши. Важно је осигурати да се прашина не акумулира на осушеној површини;
  3. Затим припремити раствор лепка "Кнауф Перлфик" у складу са упутством за паковање. Љепило треба замијенити малим дијеловима, како би се избјегла прекомјерна потрошња и преурањено стврдњавање готове смјесе. Суво љепило се постепено додаје у воду и темељито мијеша са грађевинском мјешалицом или бушилицом са специјалном млазницом спором брзином док се смјеса не претвори у пасту. Потребно је осигурати да се у смјеси не формирају грудице, јер ће то бити веома забрињавајуће за даљи рад. Готовој мешавини није дозвољено да пуни или додаје друге супстанце. Период употребе готовог материјала ће бити значајно смањен ако су радни алати и капацитети контаминирани;
  4. Лепљење сувог зида на зид је потребно на следећи начин. Готова отопина се спонтано наноси на припремљене листове тако да се распореди дуж средње линије листа с размаком од 3-5 цм, а за плоче чија је дебљина већа од 10 мм "Перлфик" треба примијенити у дваи по ободу на краткој удаљености. Једно од основних правила ове фазе је да се не претјерујете, јер је сам суви зид крхак и може се сломити. Ако постоје неједнакости или мале фосса на зиду, онда се оне могу фиксирати овом смешом, нарочито, наношењем другог слоја лепка на проблематично подручје. Важно је запамтити да приликом употребе смјесе додајте суху смјесу или воду је забрањено. Након рада са љепилом, радни алати се перу чистом водом;
  5. Потребно је 7 дана оставити зидове без вањског вањског утјецаја, како би се љепило осушило. У том случају, можете се бавити обрадом других површина у просторији.

Услови складиштења

Складиштење лепкова за суву градњу Кнауф неће бити претешко, што ће омогућити употребу остатка материјала у будућности. Сува мешавина КНАУФ-а треба чувати у врећама од дрвених палета, у сувим просторијама. Рок трајности неозлијеђених или херметички затворених врећа је 6 мјесеци.

Након што смо видјели карактеристике Пеарлк љепила, можемо закључити да је куповина ове мјешавине профитабилно рјешење које ће вам уштедјети вријеме и буџет.