Лепак за флизелин тапете: препоруке за избор

Неопходно је изабрати одговарајући лепак за флизелинове тапете, тако да је поправак прошао на највишем нивоу. Флизелин - поуздани материјал који ће зидовима пружити висококвалитетну и лијепу покривеност. Да би се поправка обавила на највишем нивоу, важно је одабрати право љепило за флизелинових тапете. Састав лепка и његове карактеристике зависи од поузданости адхезије тканина на површину зида. Међу потрошачима, најпознатији су брендови љепила.

Који је најбољи љепило за флизелинске тапете: оцјене за оцјењивање

Пре оматања тапета треба пажљиво прочитати ознаке љепила за флизелин платна приказана на грађевинским тржиштима. Многи потрошачи, покушавајући да штеде, често бирају јефтин лепак. Не можете то урадити категорички.

Избор јефтиног љепила ће вјеројатно довести до тога да се папирна тапета лоше држи за зидове, или чак потпуно нестане. Лепак за тапете на првом месту треба да буде високог квалитета.

Да се ​​не бисте изгубили у избору, пре куповине, можете прегледати рецензије купаца, прегледати информације о заштитним знаковима и посетити локације компанија за лепљење.

У специјализованим продавницама постоји прилично велики избор лепка за лепљење флизелинових тапета

Ексклузивно

Лепак је веома тражен. Лако се наноси на зидове, брзо се причвршћује на површину и траке таписерија. Лепак не оставља никакве мрље и након што се осушитранспарентност Прије наношења љепила, површина се мора очистити од старог завршног слоја, како би се потврдила.

Метхилане

Састав љепила укључује полимерне компоненте које осигуравају брзу и висококвалитетну адхезију површина. Лепак пада на различите врсте премаза: бетон, креч, зидове од гипсаних плоча и плута. Површина прије наношења љепила мора бити чиста, глатка, без недостатака. Ово ће помоћи да се избегне надимање тапета и изглед мехурића.

Куелид

Састав лепка укључује компоненте које спречавају развој гљивица и плесни. Љепило нема висока својства приањања, па захтијева врло пажљиву припрему зидова. Површина мора бити савршено глатка и сува.

Клео

Професионални лепак је намењен за лепљење тешких тапета флизелином. Његов састав обухвата скробне и антифунгалне компоненте. Лепак захтева стандардну припрему површине.

Пуфа

Постоји више врста љепила које су намијењене за различите врсте премаза. Његов састав укључује најмоћније компоненте, тако да његови индикатори везивања надмашују сва очекивања.

Приликом одабира жига и врсте љепила, важно је узети у обзир, прије свега, квалитет и изглед тапета, стање зида, однос цијене и квалитете.

Како разблажити лепак за флизелин тапете

Лако шири лепило сопственим рукама за тапете. Пре поступка пажљиво прочитајте упутства на паковању љепила и строго их придржавајте.

Најбоље је разрјеђивање љепила у емајлираном посуди или пластициканте За мијешање отопине ​​потребна вам је велика дрвена жлица или штап.

Поступак припреме љепила у многим произвођачима није много другачији. Ово је стандардна процедура која не захтева много труда и обуке.

Да би разблажили лепак, потребно је прочитати упутство на паковању и строго се придржавати његове секвенце

Поседовање кухања:

 • У посуду улијте потребну количину сувог садржаја.
 • Додајте потребну количину топле воде у одељак.
 • Добро промјешати док се смјеса не згусне.

Количина додане воде може варирати потребну густину адхезивне масе. Информације о трошку супстанце могу се наћи на паковању.

Лепак за тешке тапете флизелинових: особине и предности

За тешке удовице дизајниран је посебан тип љепила, који има снажан обједињујући учинак. Међу најпознатијим лепковима за тешке тапете могу се идентификовати Клео и Куелид.

Тешки премази захтевају више пажње. Посебно пажљиво бирајте лепак за њих. Љепило треба лагано лежати на површини и осигурати поуздано спајање материјала.

За тешке флизелинове тапете треба купити специјални лепак који има ефекат причвршћивања

Врсте љепила за тешке флизелинске тапете имају посебне карактеристике.

Предности лепка за тешке флизелине:

 • Брза примена на површину;
 • Једнака дистрибуција;
 • Пружање лаких спојева;
 • Безбедност заздравље;
 • Недостатак реакције са другим компонентама након сушења;
 • Обезбеђивање поуздане заштите од микроорганизама.

Међу корисницима, Момент и Сведтек су најпопуларније марке љепила за тешке тапете. Суви раствор се брзо припрема. Након тога, он мора да достигне стање током дана. При замрзавању лепка температура ваздуха у просторији треба да достигне 5-25 степени.

Потрошња лепка за флизелинове тапете за 1м2

Потрошња лепка зависи од врсте материјала, његове густине и структуре. Такође, много зависи од врсте површине, врсте њеног третмана.

За дрво и дрво, потрошња љепљиве смјесе ће бити минимална. То је због чињенице да љепило брзо продире у дубину материјала. За бетонске и гипсане површине потребно је више лепка.

Обично је приближна потрошња лепка за тапете од флизелина назначена на паковању. Од велике важности су компоненте које су дио љепила.

Приликом избора лепка за тапете, размотрите не само врсту материјала, већ и врсту површине

Упуте за израчунавање количине љепила:

 • Измерите дужину зида и висину плафона. Израчунајте површину зида.
 • Измерите површину подручја која неће бити залијепљена. Има балкон, уторе за врата и прозоре. Однесите њихову укупну површину.
 • Помножите дате податке са површином тапета за собу.

Приликом рачунања лепка важно је направити малу маргину у случају да вам је потребна нова тапета.

Лепак за флизелинове тапете: рецензије корисника

\ т

Да бисте пронашли одговарајућу композицију за флизелин позадине, пре него што је купите, прочитајте корисничке рецензије о квалитету и предностима лепка.

Приликом одабира љепила важно је узети у обзир савјете стручњака и корисника, али се увијек ваља усредоточити само на властито мишљење, узимајући у обзир значајке просторије и површине зидова.

Изаберите љепило за поправку, одмјеравајући све предности и недостатке овог грађевинског материјала

Сваки тип тапета има своје карактеристике и карактеристике.

Отзиви различних брендов на лепак:

 • Екцлусиве.Лако кухање. Његова примена се лако подешава. Има одличне карактеристике лепљења.
 • Метилан. Љепило се лако наноси на зид, дубоко продире у структуру, лијепи се заједно са површином.
 • Куелид.Лако се одваја, наноси на зид, безбедан за здравље.
 • Килит.Штеди трошкове љепила, осигурава висококвалитетну примјену.

Многи брендови су доказали свој квалитет. Које врсте љепила одабрати, свака се рјешава. Треба изабрати професионална складишта, узимајући у обзир карактеристике површина и квалитет материјала.

Варијације лепка за флизелинске тапете (видео)

До данас постоји много варијанти љепила за флизелинске тапете. Флизелин је квалитетан материјал који пружа добру и поуздану површину. При избору љепила важно је обратити пажњу на складиште. Комбинација компоненти треба да обезбеди поуздану адхезију површина. Ово је предуслов за лепљењеваллпаперс Добро љепило треба наносити лако, равномјерно, дубоко продријети у структуру површине, а затим ће тапете бити лијепљене високе квалитете.