Даикин Аир Цондитионерс: упутства, цене, прегледи, поправке, купите одмах

Крајем 2016. године јапанска компанија Даикин, признати лидер у производњи потрошачке и климатске опреме, у потпуности је обновила линију сплит система. Раније се специјализовала за производњу модела у средњем и премијском цјеновном сегменту, али сада се буџетска ниша допуњује новим моделима. Штавише, више од 50% опреме је пребачено на нови тип расхладног средства без озона - фреон марке Р-32. Такви модели укључују уграђене клима уређаје Даикин, ркб20ц, ркб25ц и друге.

У нашем прегледу - нове линије производа и популарни модели.

Инвертерски и не-инверторски модели

Даикинови погони се склапају у Јапану, Малезији и Чешкој. Квалитет збирке провјеравају независне стручне компаније, које дају закључке о усклађености са стандардима. У поређењу са сличном опремом других произвођача, Даикин клима уређаји се разликују по минималном износу брака - 0,01%. Главни део кварова је због грешака у инсталацији и грешака у транспорту. По квалитету, Даикинова технологија, као и Митсубисхи, тестирана је временом, што је већ гаранција резултата.

Стандардни клима уређаји Даикин приказани су само у категорији буџета и, заједно са главним функцијама (хладно /топлотно), допуњени су сљедећим:

 • 3-степено пречишћавање ваздуха са угљеним филтером третираним са калупом, задржава честице прашине и друге суспензије;
 • промена правца протока ваздуха окретањем слепе стране на једну страну или целу просторију;
 • економичан начин рада опреме;
 • самодијагностика за откривање могућих кварова.

Даикин инвертерски клима уређаји смањују потрошњу енергије за 20-40% због глатке промене снаге у зависности од модела. Када достигне подешену температуру, клима уређај се не искључује, али смањује снагу до нивоа док не буде довољно да се одржи режим температуре и влажности. А ако су модели стоп-старт, чим су температуру у просторији довели до одређене ознаке, искључени, претварач наставља са радом.

Премиум модели разликују распон снаге од 30 до 70% без потпуног одвајања.

ВИДЕО: Преглед Даикин клима уређаја. Рангирање најбољих модела за дом

серија АТКСН

Најпопуларнији међу корисницима је сплит систем са основним функцијама:

 • инвертерска контрола;
 • енергетска ефикасност;
 • равномерно хлађење просторије без јаког протока ваздуха;
 • брзо развијање температуре у просторији на одређену ознаку;
 • угљенични филтер добро чисти ваздух и дезодорира га.

Модел малезијске колекције, доброг квалитета. Као што то произилази из повратних информација корисника, промовише удобност, потпуно се оправдава, нема оштрих температурних разлика и тихог рада. Иако су документи и проглашени 27 дБ, у стварности се рад јединице готово не чује.

АТКСН35МБ /АРКСН35МБ, цена 38000 руб.

Од минуса - не постоји функција "разумно око", која одређује локацију особе у просторији и преводи ваздушни ток у другистрана Ово је посебно важно у породицама у којима су дјеца иу малим собама.

ФТКСБ

Све основне функције одговарају моделима серије АТКСН, осим што је склоп чешки. Додатно, додат је фотокаталитички филтер који чисти ваздух из патогених организама, страних мириса, прашине и вуне животиња. Препоручује се за уградњу у дјечје установе и здравствене установе.

Клима уређај Даикин фткб20ц, цена 36490 руб.

Клима уређај Даикин фткб25ц, цена 40900 руб.

Проблеми, тачније, недостаци добијени од прегледа следећих карактера:

 • нема позадинског осветљења даљинског управљача;
 • Ако клима уређај не ради, прорез на панелу је довољно велик. Споилинг аппеаранце;
 • снага се повезује са спољном јединицом, која захтева уништење друге рупе у зиду.

ФТКСК

Посебно дизајнирана линија производа са посебним нагласком на дизајн екстеријера. По функционалности, ова опрема је у потпуности у складу са горе наведеним, али је већ додата функција позадинског осветљења конзоле, тако да је удобно користити ноћу, а кућиште је израђено од антибактеријске пластике.

Позадинско осветљење даљинског управљача можда није доступно у серијама - само ФТКСК и ФТКСЗ Уруру Сарара.

проблеми:

Примењује се на цијелу линију луксузне опреме - недостатак довољног броја искусних инсталатера. Рада - где сте одлучили да купите клима уређај Даикин, тамо, такође наручите и инсталирате.

АТКС

Заменила је Даикин ФТКС серију, која је од 2016. уклоњенапроизводња. Она је прва у низу тихих уређаја - незапамћена ниска разина буке од само 19 дБ у нормалном режиму и 22 дБ у периоду убризгавања зрака. Цзецх продуцтион. Функционалност је идентична инвертерским моделима буџетског и средњег ценовног сегмента. Инсталиран је титан-апатит и фотокаталитички филтер који елиминише непријатне мирисе, честице прашине и суспензије и дезинфикује ваздух.

Купити клима уређај Даикин АТКС20КВ /АРКС20К може бити за 43900 рубаља.

Поправка Даикин клима уређаја је потребна углавном због пада напона у мрежи. Неопходно је поставити РЦД.

АТКСС-К и ФТКСС-К

Коллекциа - Чешскаа Республика. Праг буке - 19 дБ, функција "спавање" (тихи рад ноћу). Инсталирано одједном 4 филтера комплексног чишћења:

 • превиоус;
 • титанов апатит;
 • фотокаталитика;
 • угаљ.

У сложеном вишестепеном систему за пречишћавање, 99% дезинфикује ваздух, чисти га од прашине, вуне, бактерија, гриња и других микроорганизама, влажи ваздух и јонизује.

ФТКСС-К

Сви замјенски филтри, угљен се враћа под утјецајем сунчеве свјетлости и обнавља својства дезодорирања. Предња плоча клима уређаја је равна, лако се може уклонити за чишћење филтера.

Поред тога, скенира се функција "паметног ока" која скенира локацију особе у просторији како би се уклонили директни ваздушни токови из супротног смјера.

ФТКСМ-К

Серија модела развијена је 2016. године и постала је прваЛинија опреме која ради на новом облику расхладне течности - еколошки фреон Р-32. Уз апсолутну сигурност за човјека и озонски слој, овај бренд фреона повећава снагу уређаја, али смањује потрошњу енергије. Клима уређаји Даикин серије ФТКСМ-К имају класу сезонске енергетске ефикасности А ++.

ФТКСМ-М

Поред нових и основних функција, повећане вентилације и прочишћавања зрака због додатног активног филтера био-антитијела Фласх Стреамер, који уклања алергене, чисти зрак од вируса и бактерија за само један минут. Нови филтер у серији уништава бактерије и споре пражњења млаза калупа у тренутку њиховог уласка у фотокаталитички филтер титанијумског апатита. Уграђени дво-зонски сензор покрета "Интеллигент Еие".

Сплит систем ФТКСМ-М /РКСМ-М, цена 86000 руб.

У одсуству људи у просторији, сензор покрета даје сигнал да се пребаци на режим рада који штеди енергију.

Мулти-сплит систем ФТКСГ Емура и ФТКСЈ Емура

Във връзка на врхунскаа оборудване, този сериа авлаетса частьу своеј ниши. На прилично високој цијени - од 75.000 рубаља. - Ужива у огромној популарности међу корисницима. Разлози за то су неколико:

 • дизајн предњег панела;
 • антибактеријска заштита случаја;
 • индикатор боје као индикатор режима;
 • највиши разред енергетске ефикасности А +++;
 • сензорни покрет "Интеллигент Еие";
 • прелазак у економичан режим када нема људи у просторији;

Уведен је вишестепени систем за чишћење +генератор сребрених иона за 100% деконтаминацију ваздуха, уклањање непријатних мириса и деодорација;

 • функција самочишћења након укључивања;
 • дијагностика проблема;
 • употреба расхладног средства погодног за озон.

ФТКСГ20ЛВ /РКСГ20Л Вхите, цена 89500 руб.

ФТКСГ20ЛС /РКСГ20Л Емура Инвертер - 103000 руб.

Мулти-Сплит Даикин ФТКСР Уруру Сарара и ФТКСЗ Уругвај Сарах

Премиум опрема, која се монтира само у Јапану под директним вођством инжењера компаније. У овој линији су концентрисане све најважније и удобније функције:

 • одржавање нивоа влажности у просторији уклањањем влаге из атмосферског ваздуха;
 • мијешање свјежег зрака извана;
 • довод ваздуха је 32 кубних метара на сат;
 • најефикаснији систем чишћења, који укључује више од 5 самосталних филтера;
 • посебно уведен витаминизирајући филтер, који ствара витамин Ц и честице гиалуронске киселине;
 • рад на сигурном расхладном средству;
 • уштеде електричне енергије преко 40%.

Инвертор УРУРУ САРАРА ФТКСР28Е /РКСР28Е- 134505 руб.

Сви проблеми Уруру Сарара се односе искључиво на грешку у дизајну хардвера. Опрема ове класе нема брак, превози се у посебним контејнерима. Поправке Даикин клима уређаја морају се обављати у сертификованим сервисним центрима.

Купити клима уређаје Даикин може бити од званичних дистрибутера компаније или наручити на званичном сајту представништва.

ВИДЕО: Упоредни прегледДаикин клима уређаји серије ФТКСБ вс. АТКСН