Зашто су спуштени плафони на сувом зиду у ходнику

Коридор је основа цијелог стана, јер из њега почиње познавање других просторија. Стога, да би га поправили, потребно је да се приближите грани, јер је прву мисао веома тешко променити.
Најбоље рјешење за коридор је кориштење сухозида. Истовремено, најбољи материјал ће бити висећи плафон.

Избор таквог стропа за ходник ће бити одличан додатак било ком стану, јер дизајн овдје можете користити најразличитије.

Главна ствар је прави избор

За многе људе, избор формата за плафон је права главобоља, јер би одабрани дизајн требао надокнадити недостатке просторије и нагласити његово достојанство.

Данас постоје два главна типа спуштених плафона:

 • једноставно или са једним нивоом. Ово је најбољи тип градње, јер коридор често има врло мале димензије;
 • комплексан или са више нивоа. У овој ситуацији, коришћење сложених структура, са којима можете радикално променити изглед целокупних просторија.

Избор опције таванице треба урадити у складу са величином просторије.На тај начин можете профитабилно истакнути љепоту коридора, као и сакрити његове очите недостатке.

Опција малог плафона од сухозида

Врло често станови имају мале и непретенциозне ходнике, којима је тешко направити нешто посебно. Али употреба сухозида даје вам могућност да дате чак и лепотутако сложена зграда као коридор.

За такве просторије треба одабрати једноставне и једнослојне структуре како би се избјегло губљење слободног простора. Упркос очигледној једноставности, чак и такви спуштени плафони могу бити прелепи и привлачни. То можете учинити одабиром правог дизајна. Због карактеристика сухозида, лет фантазије овдје може бити најразличитији.
Најчешће технике које се најчешће користе за висеће плафоне обухватају следеће дизајнерске одлуке:

 • употреба боје. Привезна конструкција од гипсаних плоча може се бојати у различитим бојама. За ходник треба користити лагане и меке тонове како би се створила пријатна атмосфера чистоће, што је веома важно за ову собу;
 • цртање слике на сухозиду различитим техникама. Овде можете користити и четку и руке, и шаблон. Поред тога, у овој ситуацији постоји могућност цртања 3Д цртежа. Најновија технологија у савременом поправку је посебно популарна;
 • употреба декоративне штукатуре за одређивање одређених зона. Користи се у уским и дугим коридорима.

Обратите пажњу! Можете користити горе наведене технике, одвојено и заједнички. На пример, дизајн који комбинује цртеж и декоративну штукатуру ће бити веома лепа. Главна ствар је да се не претјерујете, јер у противном можете покварити изглед просторије вишка креативности.

Веома импресиван у малом ходнику изгледат ће висеће конструкције од сухозида с додатнимсистем осветљења.
У таквој ситуацији треба користити само растер или спот светла. Такви уређаји за осветљавање ће извршити две функције одједном:

 • да служе као извори светлости;
 • бити украси, јер је њихов изглед веома привлачан.

Важно је напоменути да се, по жељи, дизајн стропа може брзо промијенити, чиме се поправља поправка.
Као што видите, чак и мали и неудобан ходник може се претворити у вриједан почетак вашег стана или дома.

Опција великог плафона од сухозида

У коридорима великих димензија, није неопходно изабрати врсту и дизајн дизајна врло педантно, јер овдје је гдје ходати. У таквој ситуацији сами висећи плафони ће представљати главни украс, а остали декоративни елементи или осветљење само ће нагласити његову лепоту.
Вишестепени стропови од гипсаних плоча за простране ходнике су одличан избор, јер вам омогућавају да промијените изглед просторије све док не постане несвјестан. Са неколико нивоа можете постићи следеће тачке:

 • визуелна експанзија простора. Такав ефекат се такође веома често користи у малим халама;
 • креирање сложених фигуралних елемената који визуелно раздвајају простор на различите функционалне области: где да се облаче, где се одева, итд.

Од фигурираних елемената који се најчешће користе у коридору, разликују се следећи:

 • геометријски елементи. То могу бити квадрати, правоугаоници, кругови и тачка-зарез.У овом случају, геометријски облик може имати и појединачне елементе и цијели ниво;
 • произвољне линије. У овом случају, постоје таласи, који се могу распоредити на више нивоа, што им даје глатку транзицију.

Врло лијепа, тако сложени вишеслојни стропни уређаји ће се комбинирати с различитим расвјетним уређајима. Овде, поред лампе на лицу места и растер, дозвољено је коришћење ЛЕД трака. Можете користити и једну боју траке и неколико боја на различитим нивоима.

Обратите пажњу! За неколико врста расветних уређаја потребно је креирати одвојене системе за промену режима.

Играње са осветљењем, у ходнику могуће стварање било које атмосфере: од празнично-романтичног до службеног-бизниса. Различити начини осветљења омогућавају да се истакну само неопходне површине просторије.
Исправно одабран дизајн и осветљење ће учинити Ваш спуштени строп у ходнику врхунцем свих поправака.