Кров метала: главне фазе инсталације. За и против од + 75 фотографија

Кров куће обавља веома важну мисију. Штити од атмосферских утицаја, задржава топлину и представља украс врхова куће. Да бисте извршили све ове функције, морате се придржавати правила његовог уређења уопште и за сваки елемент, јер у овом случају постоје многе нијансе и карактеристике инсталације. Хајде да покушамо да разумемо ово питање.

Кров куће може бити топао и хладан. То су сасвим различите врсте изолације кровног комада у смислу његове инсталације.

Како покрити кров металним плочицама? Да бисте разумели ово, морате разумети нијансе сваког појединачно, и после њихових заједничких елемената.


]

топлотна изолација

Ова верзија крова значи изолацију њених падина, тако да се поткровље може користити као дневни боравак, другим ријечима, поткровље.

Да бисте остварили ову идеју у животу, потребно је да обавите неколико операција да бисте добили комплетан кровни део куће. Погледајмо ближе шта је кров.

Заштита вода

Без тога није било кондензације. Место његовог образовања - клесани метал. Да би се грејач заштитио од капљица и влажења, потребно је обезбедити уређај за хидроизолацију.

У овом случају, вредно је преферирати мембране, а не филмове, јер прво пролазе честице паре. Као резултат тога, влага неће ићи ван.

Мембране, које имају тако супер дифузију, савршено се носе са њимањегова мисија и не заузима додатни простор, јер се њихово полагање врши директно на грејач, без празнина.
]

Прво, изолујемо мјесто пристајања двају падина, такозвану задужбину. Поставите ролну мембрану на целу дужину са врха. Места за пристајање и сусједни штап с посебном конструкцијском траком.

Испод горе мембрана се котрља хоризонтално. Спојите око 15 цм.Не дозволите да се спусти.

Уређај за загревање и парну изолацију

Након постављања мембране хидроизолације, интерно изоловати изолациони материјал. У основи се користи базалтна вуна, али и други материјали се могу користити за изолацију.

Вуна је сложена између рогова. Ако је постављена вишеслојна изолација, онда су шавови првог реда довољно покривени памуком из следећег реда. Иначе ћете одмах осјетити прву хладноћу.

Покрити грејач мембраном за изолацију паре, како би се елиминисало накупљање испаравања на грејачу.

хладни кров

Разлика је у томе што косине крова не пружају изолацију, само је доњи под поткровља изолован. Сходно томе, топлота се складишти у кући, односно таван је испуњен свежим ваздухом.

Можете користити мембрану или филм да бисте спречили преливање грејача. Филм, за разлику од мембране, може да се спусти до 20 мм, чиме се заустављакондензат
]

Хидроизолација такође остаје хоризонтално и преклапа.

уређај за пресовање

Значајан елемент кровног уређаја је облога. За свој уређај користе се шипке (50к50 мм) и ивице (32к100 и 50к100 мм). На дну кровне плоче нарезане су пар дасака (50к100 мм).

  \ т

 • Нивелир - главне врсте и употреба у изградњи куће. 79 фотографија најнапреднијих савремених уређаја

 • Основе плоча: основни прорачун, цртежи и правилна инсталација. 75 фото идеја и савјета

 • Уземљење куће: уређај, прорачун и инсталација система заштите дома. 87 фотографија реализације

Са врха хидроизолационог материјала прикуцава се контра решетка, која се састоји од греда (50к50 мм), које се протежу дуж рогова од врха до дна.

Затим, на контра решетки са задатим интервалима, хоризонтално, увуче се плоча за оријентацију. Димензије интервала зависе од коришћеног кровног покривача.

Решетка испод скакавца испод крова и краја крова

Врх куће треба да буде јак, па је вредно ојачати га са две даске, приковавши их за сваку шипку скакавца.

Крајеви могу бити ојачани забијањем дасака већим од главне мреже, на цијелу висину кориштених металних плочица.

У подручју задужбине уредити интегрални режањ.


 • Оплате за темељ - главне врсте и методе примјене. 73 фотографија како дати конкретан облик

 • Вибрација бетона: како ојачати ојачани естрих? 60 фотографија, методологија рада, професионални савети
 • \ т
  Камин сопственим рукама (81 фотографија): како је исправно постављена добра ватра

Уређај за ограду

Његова главна карактеристика је трајност. Држе га изнад надстрешнице вијенца. Лобирање је монотоно са додатком дасака и јединице чврстог темеља.

кровни делови

Сви детаљи крова су причвршћени на опремљену мрежу: вијенац, власници и ров. Прво се причвршћују причвршћивачи олука. Затим ров, који обезбеђује проток воде.

У задњем заокрету, поставите траку стрехе, која је причвршћена на вијке за кукичање, тако да екстремни дио корита не прелази границе.

\ т Иендова

У зависности од облика крова, одредити квантитативну вредност задужбине. Дно је причвршћено на решетку испод крова, а на врху - на кров.

Шав доњег дела пупчане врпце се преклапа од 10 до 15 цм и не мање.]

повезујући чворови

Такви елементи су потребни за повезивање споја крова са цијевима и носећим зидовима. Имају и летвице одозго и одоздо.


 • Облачење цигле - шта је то и како се ради. Савети мајстора +65 фотографија

 • Дијагонала темеља - припремни радови,дијагностика и процена оптималних форми (77 фотографија + видео)

 • Рупа у носивом зиду: како направити пролаз без нарушавања равнотеже оптерећења (70 фото-идеја)

Изградња прегаче са употребом доњих трака и повезивање са њом, дизајнирано за извлачење воде. Завршите процес причвршћивања кровног покривача и монтирања дасака на врху.

Кровови са цреповима

Дизајниран за кровиште од саћа, плочасти лимови се монтирају са скакавца. Проверите слагање првог листа у односу на крај и вијенац.

Израђујемо монтажу металних плочица са најпогоднијом страном и обавезном заклопком.

У исто вријеме, не заборавите провјерити паралелност слагања сваке три плоче вијенца. У преклопу бочно завијте завртње, не заробљавајући летву.

Ако је нагиб дужи од величине кровног цријепа, онда је потребно да се њихови спојеви држе по дужини и једнаки крајевима првих четири. Затим га причврстите завртњима.

Црове кров је метални цријеп помоћу причврсних листова у закривљени дио, уз калдрму.

Најновији кровни елементи

Штапови за даске. Од краја се причвршћују завртњима на растојању од 0,50-0,60 м и преклопом од 5 цм

Скатебоардс. Округли или равни облик. Прве су даље причвршћене на крајњи део са чеповима, једноставним или суженим помоћу заковица или саморезних вијака.

Али прво морате ставити печат. За причвршћивање ламела користити вијке за клизаљке.

Издувна вентилација, канализација и друго

Следећи склопови ће помоћи да се олакша инсталација багера, антена и других уређаја:


)

Издувна вентилација. Сваки лет за сплав мора имати излаз за вентилацију како би се осигурао довољан проток ваздуха. Ако поткровље није изоловано, излаз се врши на 60 квадратних метара. м рооф

Отвор за канализацију. Повезан је са успонским водом, који је направљен од цијеви-набора. Изрежите рупу у кровном покривачу. Организујте хидроизолацију, заптивање и заптивање. Затим у пролазном делу уметните одвод за канализацију и причврстите га вијцима.

Излаз антена и различитих комуникација. Као заптивач са кровом користи се излаз антене. Обрежите врх и смањите димензије за 20% од пречника цеви за пролаз и повуците цеви. Заптивана силиконом и заврнута завртњима.

Сигурносни уређаји

Прилагодници степеница. Поузданост њиховог главног адута. Иза њега се диже на кров. Они су кровни и монтирани на зид, који се обично причвршћују конзолама и завртњима.

Ограда. То је елемент сигурности у кровним радовима. Везано за траку кроз доњи завој.

Прелазни мост. Неопходан за сигурносни рад на висини. Поправи исту ограду, али безпричвршћивање на калдрму.

Препреке за задржавање снега. Постављени су дуж обода крова над кровом, направљени од метала и имају цевасту конструкцију.

На фотографији су приказани кров металне плочице и кровна схема са свим чворовима.

Слика крова метала