Кромпир на ружи је порастао

Појава лисних уши на затвореном цвећу може бити најнеочекиванија. Овај инсект који насељава вегетацију у врту може ући у просторију кроз отворени прозор или балкон. Врло често, лисна уши улази у кућу са букетом хризантема или ружа.

Једна жена може довести до стотину ларви. Стога, у врло кратком времену, овај инсект утиче на готово све унутрашње цвијеће, ако не подузме правовремену акцију. Прво, лисна уши лежи на цветним биљкама. Најмање погођени овим штеточинама су представници породице Палм, јер им се лисне уши не свиђају.

Како се ослободити лисних уши на затвореним ружама

Многи једноставно расту руже у апартманима, популарни ружичасти ружичасти чај је дуго био ружа, као и кинеска ружа или хибискус. Да бисте се ослободили лисних уши у затвореним ружама, треба да изаберете сигурне производе без хемикалија, јер код куће могу постојати животиње које могу лизати биљку, а такође је опасно удисати инсектициде и домаћинства.

Да би се ослободили лисних уши на кинеским или чајним ружама, као и друге врсте собних биљака које су изабрале зелену лисну ушу, тренутно се производи одређени број нетоксичних препарата на бази уљане масе. Они имају локалну активност и сигурни су за људе и животиње и не штете околишу. Третирајте само стабљике и лишће ружа, али од лисних уши на жличицама пупољка или кинеских ружа треба ручно уклонити.

Популарни народни рецепти за борбу против лисних уши у собиРосес

Како би се заштитиле руже од јабуке, најчешће се користе препарати у облику сапуна и биљних компоненти са јаким мирисом.

  • Решење сапуна - ово је елементарни начин да се елиминишу не само јабуке, већ и друге биљне штеточине. Да бисте се ослободили инсеката у соби, руже можете опрати лишћем и пупољцима топлом водом. Поступак треба понављати неколико пута у току мјесеца, а затим цвијет ставити на свјежи зрак. Што се тиче вртних ружа, велики број боја може се попрскати сапунским раствором, а то треба учинити сваке ноћи након заласка сунца за 1-2 седмице.
  • Можете се борити са лисним ушима са парадајзом. Јуха од парадајза се прави од зеленог листа биљке. Пухане варива кувајте 15 минута у кипућој води, након чега се филтрирају и охлађују. Ова инфузија може прскати лишће и пупољке, као и воду руже. За људски нос нема посебног мириса, али инсекти се јако брзо и дуго плаше.
  • Екстракт чешњака ће вас спасити од лисних уши и других штеточина што је могуће ефикасније, како би се спријечио настанак паразитских инсеката, можете посадити неки чешњак или лук у руже. Култура узгоја не мирише мирис цвијећа, већ је уплашила непозване госте.
  • Кромпир и сапун се такође сматрају добрим леком за лисне уши у ружама. За његову припрему, пилинг кромпира (0,5 кг) треба ставити у 2 литре кипуће воде за 1-2 дана. Проциједите и разблажите течним сапуном да се пени, распршите цвеће од почеткаинфекције
  • Отарасите се лисних уши на затвореним ружама које ће помоћи обичном духану или пепелу - довољно да се земља напуни сувим леком и мало да се оре земљом обичном водом, специфичан мирис ће елиминисати штеточине дословно за неколико дана. Иначе, такав начин се може користити и за друге собне биљке.
  • Хемија такође помаже у борби против штеточина у унутрашњим и баштенским бојама. За домаће биљке довољно је покрити цвијет у полиетилену и ставити га у памучну крпу намочену у диклорвос. У том положају, биљка је остављена пола сата, након чега су изложени "дисању" на свеж ваздух.

Популарне методе дају добре резултате, али их треба употребљавати од самог почетка, јер се временом лисна уши протежу кроз цвијет и биће тешко елиминирати га.

Хемијски препарати против лисних уши на собној ружи

Отарасити се лисних уши уз помоћ хемијских лекова само у случају да народни лекови и механичко чишћење не дају позитивне резултате. Пре него што попрскате руже од лисних уши, морате купити сертификоване инсектициде. Пожељно је да се то уради у посебним баштенским баштама.Употребите их једноставно - упутства за употребу налазе се на паковању сваког лека. Истина, постоји ризик, који смо горе споменули - уништавање не само лисних уши, већ и корисних инсеката. Чињеница је да се хемијски агенси ослобађају лисних уши само за одређени период, након неког времена напад се може поново вратити, али више неће бити у круници.црви који га једу. Надамо се да ће наш свеобухватни преглед помоћи сваком читаоцу да изабере оптималну методу у свом погледу на борбу против лисних уши на ружичастом цвећу. С друге стране, желимо да подсетимо да је најбоља одбрана напад. Наиме, боље је повремено вршити превентивно прскање биолошки штетним супстанцама него се радикално бавити штетним ушима.