Краставац: Узгој и њега

У нашој породици сватко воли лубенице, па стално посадим ово јужно десертно поврће у земљи. Ретко расте. Лето нам је прекратко. Међутим, прошле године смо коначно били преплављени домаћим динкама. Чињеница је да сам посадио не обичну дињу, већ краставац! Зрела је након 1,5-2 мјесеца након слијетања!

Плодови обућара

Огурдина је био тако успешан хибрид који се одмах заљубио у руске сународњаке. Данас у баштенским радњама можете наћи семе више од 15 сорти.

Култура је прилично хладно-отпорна и способна је да расте на отвореном тлу. Иако, кажу, ако узгајате биљку у стакленику, онда жетва излази више. Штеточине и болести се не држе краставца. Ни те године нисам ништа радио. Само од птица прекривених решетком.

Краставац преферира плодну земљу. Од јесени, ископајте кревет испод њега и додајте 25 г суперфосфата, 12 г калијум сулфата, 15 г амонијум нитрата и 0,5 бара креча по 1 ск. м

Најбоље сорте краставца

Најбоља сорта, према вртларима, је сорта Мардари. Његово воће има тежину од 1 кг. У Русији се такође узгајају сорте као што су Александрија, Ананас, Банана, Бела, Зелена, Карамела, Цонфетти, Новост, Посебни, Побољшани, фазани.

Ако сте узгајали ово чудо-поврће, пишите, молим вас, да ли вам се свиђа њен укус? Какве, по вашем мишљењу, различите агротехнике узгајају краставце и краставце? Хоћете ли га поново развити и савјетовати друге? Ваши додаци и прегледиће помоћи многим баштованима да одлуче да ли да узгајају краставац или не.

култивисање краставаца

Садња и узгој ове невероватне биљке не захтева посебне вештине. Све се ради по аналогији са краставцима. То јест, може се гајати кроз саднице да би се добила рана жетва, или се може искрцати директно у тло.

Стављање у отворену земљу је пожељно када се уклони опасност од ротирајућих мразева, иначе ће бити потребно покрити садњу филмом или материјалом за прекривање. Ако се одлучите за узгој садница, онда сијате сјеменке мјесец дана прије да одвојите шоље. Брига за саднице је иста као и за саднице краставаца.

Приликом слијетања, оставите растојање између биљака око 30 цм.Као краставци, краставац се може узгајати на кревету и на зиду, у стакленицима, у стакленицима или на отвореном - коме је то прикладније.

Потребно је знати да се у зрелости плодови лако одвајају од петељке, тако да могу пасти на земљу и сломити се.

Пуна зрелост краставца достиже 2 месеца након појаве степеница. Брига за ову биљку је иста као и за краставце и још лакше. Чињеница је да је ова култура мање подложна болестима.

Пожељно је (по аналогији са узгојем диње у средњој стази) са прстохватом главне стабљике преко петог листа, затим ће се развити бочни изданци, на којима ће бити главни усјев.

Воду краставца обилно залијете прије зрења, али онда се вода треба ограничити на 1 пут тједно, иначе ће воће умјесто слатког бити водено.

Воће носи краставац током читавог лета. Његови плодови имају дуг период складиштења.

Припрема земљишта за краставац

Ако одлучите да садите овај воћни трансформатор на Вашем локалитету, неопходно је што прије почети са искрцавањем тла од јесени. За ђубрење земљишта користе се компост и хумус, праве амонијум-нитрат и калијум-сулфат, а када се појаве прве степенице, он се напаја из смеше крава и пилића.

Припрема семена краставца пре садње

\ т

Пре садње семена на отвореном тлу, они су претходно намочени у слабом раствору мангана 20-30 минута. То ће помоћи да се одреди погодност семена, као и да их подстакне да брзо подсећају.

Правила за сетву краставаца

За време клијања, биљка захтева што више влаге, тако да сејање краставца мора бити довољно површно. Поставите семе на дубину не већу од 2 цм и растојање од 50 цм до 1 м. После клијања 5-6 листова на главној стабљици потребно је да га стегнете тако да раст иде на бочне изданке.

Огродиниа царе

У циљу јачања слабог кореновог система краставца током интензивног раста грмља, редовно се беру нове подлоге. У фази активне вегетације, сваке две недеље грмље краставца се храни крављим раствором. У почетној фази раста и интензивном сету зелене масе, краставац се залива сваки други дан, а да би се одржала константно висока влажност тла, површина земље око грмља је сламка, пиљевина или компост. Колико годпостизање залијевања јајника постепено се смањује, јер вишак влаге у овој фази развоја краставца може довести до пуцања плодова, погоршања њиховог укуса и смањења садржаја шећера.

Укусни слатки, фино огуљени плодови краставаца веома воле прскање кљунова, голубова и врабаца. Да би заштитили од ових "пернатих барбара" у области у којој клип расте, поставите звона за ветар, огледала грамофона и друге уређаје за застрашивање.

Воће краставаца до првих јесењих мразева, продуктивност појединачних грмова у овој невероватној баштовској култури може достићи 25-30 кг у сезони након што се на вашој парцели сади само 5-6 грмова тако необичног поврћа, не само да ћете моћи да се напуните својим свежим воћем , али и да од њих направи много различитих врста укуса.

храњење краставца

За храњење егзотичних најбољих инфузија птичјег измета или краве, чији однос зависи од интензитета развоја бичева и квалитета земљишта. Због високог садржаја азота у птичјем измету, не препоручује се употреба у великим количинама, јер ће прекомерно засићење земљишта азотом довести до повећања вегетативне масе и смањења генеративне активности.

формирање краставца

Грубо каменасти бичови су слични краставцу, али су листови мало већи. Можете култивисати културе на тлу, и можете пустити тапете, зидове кућа, ограде, арборе. Али онда под тешким, зрелим плодовима ће морати ставити реквизите.

Да би се повећао принос, формирају се грмови краставаца. Централни излаз (када расте на 20-25 цм) притишће се након 5. листа. Бочни клице - после 8.. На изданцима оставите 2-4 оверс. Иначе ће плодови бити мали.

Лежећи на земљи, живица би требало да буде ушушкана да створи нове корене, ојача коренов систем, побољша снабдевање биљака водом и хранљивим састојцима.