Како уредити краставац у стакленику

За многе љубитеље рада на фарми, питање како правилно засадити краставце у стакленику није на дневном реду. Примјена 1-2 методе које су пренијеле претходне генерације. С једне стране, доказане технологије и даље су релевантне у КСКСИ вијеку, а, с друге стране, техника "дједа" није увијек једини начин за постизање крајњег циља прикупљања добре жетве. Избегавање грешака помоћи ће вам да се упознате са другим технологијама.

Зашто везани краставци у стакленику

Која је корист од везаних краставаца у стакленику од поликарбоната? Након што прочитате доње параграфе, схватит ћете да су уложени напори и утрошено вријеме оправдани повећањем приноса поврћа и поједностављењем бриге о биљци у будућности.

 1. Правилно затезање помоћи ће у очувању корисне површине стаклене баште. Краставац припада породици биљке бундеве, а његова винова лоза расте на два, а понекад и више од метра дужине. Стога је више исплативо пустити винову лозу да расте, онда ће постојати место за садњу ниских лиснатих усева. Тако ће сваки центиметар стаклене баште бити употребљен на користан начин.
 2. Приступ пуним сунчевим покривањем избојака допринеће бољем развоју грма, формирању латералних избојака, а самим тим и повећању броја јајника.
 3. Краставци су веома захвални за прскање водом, што је лако учинити ако су везани. Исто важи и за третман од штеточина или болести: слободан приступс обе стране краставац решетка да би сваки лист да добију дозу лекова.
 4. везивање увелико поједностављује процес руке опрашивање цвећа и жетве.
 5. Биљке су у стању да удави међусобно као дешава у природним лежаја, респективно, плод ће расти, нису ограничени на сплета стабљике и лишће.
 6. Воћни стабљике везани за краставаца немају контакт са тлом, који промовише јединствене сазревање и избегава пропадање и инфекције од стране неких болести.

Предности Гартер краставце на подршци

Краставци неколико карактеристика које одређују неопходност везивањем

 • губе. Дужина стабљике може да достигне два метра!
 • даје активни бочних изданака, могу да покривају велику површину, док шири на терену.
 • су такозвани "бркови" ентвине лако подржавају не само другачија, него и оближње клице, формирање зелене масе непроходан.
 • треба добро осветљење које се формира у листу пазуху јајника може претворити у лепу и укусне поврћа.

Така инсталацију специјалних носача и везивање их стабљике конзерву:

 1. уштеде простора пластеника
 2. К олакшање жетве
 3. поједноставити бригу о биљкама, ВЕЕДИНГ, прераде, итд
 4. Заштита произлази из сталном контакту са тлом, и тако са влагом и микроорганизама.
 5. Да би се обезбедило најбољу покривеност за биљке и, сходно томе, настави јајник.
 6. Самода опраши цвеће.
 7. Набавите усјев мало раније него обично (за 20-25 дана).
 8. Побољшати раст латералних изданака који чине главнину јајника.

Правила о материјалима за подвезицу и подвезама

Најчешћи материјал за подвезицу биљака је синтетички конопац. Веома је издржљив, хидрофобан и не оштећује биљке када се правилно користи.

Важно је осигурати да он:

а) није покривао затегнуту петљу која би се уронила у њу док расте и згусне се;

б) нису чврсто растегнуте, већ слободно омотане врхом биљке.

Кројење краставаца у стакленику

Да би се добио добар усев, потребно је добро осветљење које не засенчује жбун. У краставцима, један лист храни краставац у ражњу. Стога, дајући сваком листу светлост, краставци на породици ће бити довољни из минималног броја грмља уз правилну негу. Али ове биљке из сваког листа синуса ослобађају не само краставце, већ и нови бич. А снага овог листа није довољна да попуни краставац и нахрани нови бич. Дакле, морате да изаберете шта да оставите. Али зато ходајте око једног грма, гледајући га, ако је вертикално, важно је како везати краставце.

Како направити вијенац од краставаца

Та фаза се конвенционално дели на:

 • Радови на терену;
 • Рад са конопцима.

Радови на терену, подељени су на 3 типа:

 • вертикална подвезица
 • хоризонтална подвезица
 • Комбинована подвезица

ВертикалноКраставац за подвезице

Прво, поставите два носача на супротне ивице кревета и растегните уже између њих на врху. Дуж цијеле дужине хоризонтално постављеног ужета, везати тканине у ширини од 2-3 цм и спустити их. Број стубова треба да одговара броју грмова које планирате везати. Нанесите доњи крај траке око базе стабљике краставца. Након тога, сама биљка ће омотати отпор и растегнути се. Ова метода вам омогућава да на малу парцелу ставите малу количину грмља краставца. Разноврсност ове методе је држање штапића за сваки грм, али у овом случају им је потребно више од везице на тканини. И можете направити троугао, постављајући три ослонца у облику геометријске фигуре и повлачећи између њих ужад и висеће траке за подршку.

Везати краставац за хоризонталне носаче

Једноставан и економичан начин за почетнике. Узмите две металне цеви или дрвене носаче и поставите их око ивица кревета кедра. Између њих у неколико редова, повуците чврсто уже или уже. Размак између редова треба да буде 25-30 цм. Пажљиво повуците стабљике младе биљке до доњег носача и причврстите их тамо. Ова метода се може допунити вертикалним конопцима, а онда ће Огуречник бити врло удобан за клијање према горе. Једини недостатак методе - достизање горње потпоре, стабљике ће висити, а сама биљка је засјењена. Али ако направите прилично висок отпор или ћете сећи дугим изданцима, онда се овај проблем може избјећи.

Комбинованоподвезица од краставаца

\ т

Комбинована метода је да се уместо хоризонталне врпце протеже мрежа, као што је одбојка, која се користи у игри за ваљање лопте. И штапови су постављени на истом принципу. Готово да није потребно везати краставац за такву решетку, он има пуну слободу, али не лежи на поду. Чињеница да се такав дизајн користи указује на његову ефикасност.

Не можете користити памучну крпу као одећу. Она задржава влагу, која је много у стакленику краставца, а од судара са нежном раном стабљике, стабљика се ротира. И не може га излечити. Стога је синтетичка нит оптимално рјешење. Али овај материјал мора имати широко подручје судара, тако да не падне под тежину бичова са усјевом.

Још увијек постоје начини подвезивања за вертикалне круте конструкције уграђене у свако постројење. У том случају, таква шипка мора бити претходно ископана у тлу и ојачана на врху тако да не би касније нарушили коренски систем краставца.

Подвезица од краставаца у стакленику са конопцем

Након свих процедура које се односе на припремни процес подвезице, окрећемо се конкретном послу. Чим биљке достигну висину од 20-30 центиметара (у просјеку 5 формираних листова) треба ићи у подвезицу.

Запамтите, немојте се стезати са обручем, јер је вероватно да ће оштетити стабљику или потпуно сломити биљку.

Хајде да откријемо како правилно садити краставце у стакленику,извршеном својим рукама.

Следе гартер три најчешћа оптионс

 • Користећи вертикалне жице, треба пажљиво везати петљу у 2. или 3. листа биљке, али треба бити формирана петља, тако да то не утиче на раст стабљике у ширину.
 • Ако користите улоге на пидв'иазтси да зачепљен засађене у близини постројења каблови причвршћена клин. Овај метод има своје предности као биљка, која је фиксирана директно на конопац се често повуче са таквом силином да једноставно не могу да побегну из земље.
 • Овај метод укључује коришћење удела до 1 м. Талл. Али, у сваком случају, без канапа и можемо не. Канапи мора бити исправљена на клиновима. У овом случају, такође је потребно траке тканине у које ћемо везати бич док се не достигне прелаза клин нивоу о низу, затим фабрика мора да буде везан за кабловима.