Који су начини полагања ламината?

Тренутно, све више људи током поправки, њихов избор се зауставља наламинату . Од осталих премаза на поду се разликује по једноставности уградње, лијепом изгледу и јефтиној цијени. Продавнице грађевинског материјала својим клијентима нуде велики избор ламината. Свако ће наћи нешто што му се свиђа и савршено прилагођено сваком ентеријеру. Треба одмах напоменути да овај грађевински материјал не подноси влагу, па је немогуће покрити у купатилу.Већина људи је забринута да изабере који је бољи него зашто.Али у стварности нема дефинитивног одговора у овом случају. Све зависи од преференција власника стана или куће. То је све.

Правилно полагање ламината - кључ успеха

инсталирање ламинатавластитим рукама без помоћи било ког врло тешког занимања, тако да без помоћника не можете то учинити. Наравно, ако позовете мајсторе, процес ће ићи брже и већ ће вас задовољити, али запамтите да је инсталација једноставна, тако да можете без њих.Правилно полагање ламинатамогуће је чак и за почетнике. Овај грађевински материјал је одличан по томе што се може полагати на било који под, најважније, да је савршено раван.Алгоритам за штанцање, ако је бетонски под као што следи:1 - бетонски клизачи на полиетиленској фолији, 2 - постава је монтирана, 3 - директно ламинат. Филм служи као парна брана, облога - скрива мале неправилности. Често је можете купитиролне (1м).

опције за слагање

Пре инсталирања, потребно је одредити метод слагања. Укупно постоје две варијанте: пруге и прва табла. Готово свим произвођачима и професионалним градитељима се препоручује да користе други метод, можда га сматрају коректнијим и логичнијим. Али овде су предности и мане сваке опције.

Монтажа овог грађевинског материјала на једну плочу

Предности ове опције - пружају одличну везу и могу се руковати приликом саме инсталације. Цонс - дуго успостављени и неопходни специјални алати. Почетак инсталације треба урадити са формирањем 2 панела 1. реда (користити распонске клинове). Материјал је закључан на себи. Стављање првог реда је почетак другог. Инсталација треба да буде слична оној од опеке. Овај метод помаже да се повећа чврстоћа спојева и подједнако расподели оптерећење. Први панел другог реда је део табле, спаја се са другим панелом, убацује се у браву и причвршћује. Исти процес се дешава и код других. Правилно полагање ламината не изазива велике потешкоће. Главна ствар је да се све ради пажљиво и без журбе. Приликом тапкања потребно је користити не обичан комад дрвета, већ посебну шипку или дио истог грађевинског материјала.

Опциа на стацкинг стрипес

Ова метода није традиционална и истинита, али је веома брза и слагање се одвија многоморе фун. Недостатак је то што слагање није могуће само по себи, потребан је помоћник. Предности - не постоји опасност од оштећења браве и не захтева специјалне алате. с обзиром намогућност полагања ламинатаје стварање 2. и наредних серија које нису широке, већ на уским крајевима. Генерално, цео низ ће почети, а онда је већ повезан са следећим.