Начини за водонепропусност резервоара

Пре него што се поправи пропуштањем или радом како би се осигурала непропусност кондензације или текућих премаза, од почетка је потребно одредити намјену објекта и количину водних ресурса.

Такође је важно утврдити: да ли ће течност бити у резервоару све време или ће само пролазити кроз њу. Резервоар је затворени контејнер за разне течности и гасове који има дуг радни век.

Хидроизолација резервоара се врши пастом или вискозним флуидом (заптивач) који, када се пробије у средину, пружа огромну заштиту. Врста и састав резервоара зависи од избора потребне заптивне масе.

У овом чланку ће се размотрити употреба мембрана и њихова намјена, различити материјали за хидроизолације спремника, као и опћи поступак за овај рад.

употреба мембрана

Примена хидроизолационог слоја за резервоаре настаје услед употребе специјално пројектованих мембрана. Пошто је резервоар металик, због тога је подложан хрђању површине. У овом случају, заштитна мембрана ће повећати животни век објекта.

Цијеви од метала, гдје се константно прати испуштање контаминиране отпадне воде (канализација) - највише су подложне корозији.Иако се на њих наноси антикорозивни слој, ипак, пошто су дубоко у земљи, површинска корозија може довести до ерозијетако да се најбољи спремници могу запечатити како би се избјегао овај проблем.

Употреба геосинтетика (изолационог материјала) ће помоћи да се обезбеди заштитни ефекат. Ту је и цртеж овог материјала - чиме се елиминише могућност судара течности са металом.

Геосинтетици - материјал у облику филма који има такву особину као еластичност.

Геомембрана се опире различитим факторима утицаја спољашње средине (хемијска, механичка и друга). Штити резервоар од ултраљубичастих зрака. Овај филмски материјал је затворен у унутрашњем делу резервоара, а заваривање се врши специјалном опремом.

Изолациони гумени мастикс

Такође, хидроизолациони резервоари смештени изнад површине земље могу да се користе са изолационим битуминозним гуменим мастима. Они су сложени у два слоја у облику окхелеецхнои хидроизолације. У почетку се посуда третира грађевинском мастиком (мјешавином за лијепљење, цементирање, попуњавање пукотина и пукотина).

Материјал ваљака се затим причвршћује. Посуде за течност, које су под земљом, залијепљене су са вањске стране и обложене у унутрашњем дијелу. Резервоари, који се налазе на површини земље, ретко имају контакт са влагом, па је довољно да се површина прекрије у два слоја обичне грађевинске мастике.

Материјали за хидроизолацију

Хидроизолација посуда за воду за пиће се врши материјалима који не улазекемијске реакције с водом и не емитирају штетне плинове. Такође је важан недостатак тачака за монтажу, кроз које би се основе резервоара могле повезати са садржајем контејнера.

Постоје изолације које окружују цијелу површину, стварајући беспријекорну структуру, оне могу покривати све материјале, јер имају добра својства спајања. Такође, главно својство таквих материјала је кратак временски захват, одсуство страних мириса, отпорност на смрзавање и отпорност на дејство парних супстанци.

Кристаллообразуиусцхих хидроизолација продируће дјеловање, које има минералну композицију и покрива цијели простор базе, стварајући једну структуру.

Овај материјал се може користити на влажним површинама, како би се покриле пукотине величине око 0,4 милиметра. Када се производи, хлориди се не користе.

Хидроизолација бетонских цистерни

Пенетрон се користи за хидроизолацију посуда од бетона или гвожђа. Помоћу овог система врши се заптивање спојева и плоча од цигле. Користи се чак иу случају озбиљних пукотина. Пенетрон се може користити за резервоаре са бетонским или металним темељима.

Изолација бетонских резервоара - прилично компликован рад, јер бетон у додиру са водом почиње полако да се колабира у малим деловима. Ударна влага може разбити бетон изнутра.

Да не би наишли на проблем уништења бетонског материјала, користи се гумени филм који поседујепродорности.Гума је ретка. Овај материјал у контакту са бетоном прелази у унутрашњи део и сабија све постојеће пукотине и пукотине, формирајући један кохерентни слој који штити премаз.

Додатне информације: да би се посао обавио квалитативно, површина резервоара се чисти металном четком. Такође, премаз се пере обичном чистом водом, како би се уклонила прашина или прљавштина.

Надаље, на мокром поклопцу резервоара се производи прашкаста течна гума. "Руке" овај посао се не може обавити, јер се гумица почиње смрзавати у кратком временском периоду. Једини дебели слој овог материјала се формира за око пола минута.

Течна гума мора продријети дубоко у унутрашњост, тако да једноставно нема потребе за лопатицом. Ова процедура мора бити завршена три или четири пута. То ће помоћи да течност продре дубоко у тридесет центиметара.

Течна гума се веома ретко користи за хидроизолацију унутрашњости резервоара, јер доноси неугодности.

Уклањање мањих грешака

Сухе грађевинске мјешавине се користе за уклањање појединачних цурења и малих пукотина пукотина. Главна предност овог материјала - то је еколошки пријатељски и апсолутно није штетно за људско здравље. Суве грађевинске мешавине се обично користе за поправке. Избор и састав сувих мешавина зависи од величине и величине. За њихову примјену потребно је унапријед припремити поклопац спремника.

Ако се резервоар већ користи за веома дуг радни вијек и изложен је сталној води, боље је користити неколико складишта грађевинских смјеса за поправак.Трошкови за сваки тип овог материјала су различити. Пре него што купите, морате да размотрите све пре читања приручника.

Један од тих материјала је "АКУАФИН-2К" - хидроизолација која покрива све пукотине и пукотине у бешавном резервоару. Овај материјал има својство тренутног хватања. На површини се формира заштитни слој од падавина. Ова суха грађевинска мешавина не ослобађа било какве токсичне супстанце. Објект "АКУАФИН-2К" се може наносити четком или спрејом. Материјал такође савршено толерише ниске температуре ваздуха и не пролази парне течности (кондензат). Процес пријаве захтева пажњу и тачност.

резиме

Хидроизолација резервоара је прилично компликован и дуготрајан процес. Боље је не радити самостално, јер то зависи од сигурности Вашег резервоара и трајања радног века. Наравно, стручњаци у овој области морају имати поверења у посао.

Избор одговарајућег материјала за хидроизолацију зависи од ваших могућности и трошкова. Употреба одређеног грађевинског материјала зависи од врсте резервоара (метала, бетона, итд.).

Приликом уклањања пукотина и пукотина потребно је слиједити одређени алгоритам дјеловања.

Упамтите: пре наношења хидроизолационог слоја, површину посуде треба претходно очиститипрашина и честице накупљене прљавштине. Чишћење премаза се врши металном (жељезном) четком.

Ако користите гумену течност за хидроизолацију резервоара (погледајте приручник за материјал), онда морате направити три или четири потеза за дубоко продирање и формирање једне, целе формације. Овај чланак вам може дати идеју о хидроизолацији за различите врсте резервоара.