Начини израде рукохвата за степенице

Није битно у ком стилу се прави ваш стан, ако има степенице, већ је то врхунац. А главни елемент је необична ограда, која свим становницима стана обезбеђује посебан изглед. Често, стварање ограда за степенице са сопственим рукама ради истовремено са мердевинама, али постоје изузеци у животу.

Зашто нам треба ограда

Они обављају неколико великих именовања. Наравно, прва ствар коју треба да ураде је да осигурају безбедност мердевина, а затим креирају невероватан дизајн просторије. Стога, материјал који ће се користити треба да буде дуготрајан, квалитетан и естетски леп. За израду рукохвата у степеницама сеоске куће или стана користите сљедеће материјале: метал, стакло, дрво, камен или пластику.

Сва правила за уградњу ограда

Када одаберете материјал прикладан за ваш ентеријер, цртеже треба припремити на основу правила. То је поштовање свих потребних параметара који ће вам помоћи да својим рукама створите заиста квалитетну ограду за ваше степенице. Оне укључују:

1. Ограда треба бити близу степеница, које имају више од 3 степена.

2. Висина ограде мора бити већа од 1 метра.

3. Ако је ограда постављена између рукохвата и површине зида, онда размак између њих мора бити најмање 8 центиметара.

4. Покушавају створити савршено једнаке.

Обратите пажњу!Ако инсталирате ограду за степенице властитим рукама у кући,тамо где су дјеца, онда направите додатне рукохвате за њих, придржавајући се свих правила, која се одражавају у државним стандардима.

Како направити ограду за степенице властитим рукама дрва

Овај материјал је одувек коришћен, коришћен и користиће се у изградњи степеница. Чињеница је да је дрво различито у смислу трајности, расположивости. Сви ови квалитети чине материјал атрактивним.

За прављење ограда од дрвета, потребно је припремити следећи материјал:

1. Два чекића.

2. Цхампс (сет).

3. Нож.

4. Одвијач са сетом млазница (сет).

5. Длето.

6. Шоља метала, рулета, правила и студија.

7. Нагиб и ниво.

8. Бушење, ограда и одвијач.

Прије свега, нацртајте цртеже и тек онда купите одређену количину дрвета.

Обратите пажњу!Дрво се купује са залихама од око 15%.

Алгоритам за креирање рукохвата за степенице са дрветом:

1. Прво морате инсталирати бочне регале. Ако су мердевине са распонима, онда се изводе инсталације и успон. Они ће причврстити кабл на жељену висину, иза које ће се монтирати балустери.

Пазите!Сви елементи ограда за степенице с властитим рукама причвршћују се што је могуће тврђе, тако да се чак и мала погрешка не толерира.

2. Балустери се могу монтирати на шасију или степеницу. Ако изаберете другу опцију, крајеви треба да буду исечени под правим углом.

Пазите!Друга опција за балустере ће значајно смањити ширинустепенице, тако да се мора узети у обзир приликом пројектовања степеница.

3. Балустери се причвршћују помоћу специјалних клинова у претходно направљеној ознаци оловке. Израђује се у средини балустера (одозго и одоздо). Да бисте спречили чак и минималну нетачност, потребно је да користите ниво вертикално.

Имајте на уму!Боља монтажа ће бити када се користе саморезни вијци. Нокти се не могу користити за постављање балустера.

4. Након што су балустери уграђени, на њих се монтира посебна трака која се сматра основом за уградњу шине.

Када је ограда потпуно инсталирана, треба их очистити и лакирати. Ако је све урађено исправно, овај дизајн ће вам служити дуги низ година. И ограда се неће огребати, досађујући све чланове породице.

Како направити ограду за степенице властитим рукама од метала

Након дрва, друго мјесто је метал. Али овде за креирање ове врсте ограде, мораћете да пронађете заваривача и Бугара са сетом прилога.

Пазите!Веома је тешко направити тако нелагодан дизајн својим рукама, тако да је најбоље зауставити се на производњи лијепих, али обичних рукохвата. За креирање таквог дизајна одговарајући метални профил.

Алгоритам за стварање металних рукохвата властитим рукама:

1. Изаберите место где можете направити дизајн дизајна у природној величини. Ова мјера ће вам помоћи да поједноставите креирање цртежа и нећете погријешити приликом израде ограде.

2.Након тога, изрежите метални профил жељене дужине са малим залихама. Затим се резервни део може уклонити.

3. Да би се профилу обезбедио жељени облик, потребно је користити витло и сплит тастер, боље је да буде цеваст.

4. Затим уз помоћ апарата за заваривање започните прикупљање цијеле конструкције. Потребно је почети са оквиром и завршити елементе ограде.

5. У суштини, конструкција објекта је слична стварању дрвених рукохвата. Као прво, монтирани су носачи за подршку.

Поставите балустере на степеницама у металним рукохватимау три варијанте:

1. Причврстите их на сидро - ово је најлакши начин.

2. Нанесите прирубнице.

3. Нанесите специјалне причвршћиваче.

Већ монтирани дизајн треба очистити помоћу млазнице за бугарску, а затим је третирати прајмером и бојом. Ако желите да направите антички ефекат, можете патину. Можете направити ограду за степенице властитим рукама из других материјала, алгоритам за њихово стварање је сличан претходним методама. Разлика ће бити само у употреби специјалних причвршћивача и фитинга. Главна ствар код уградње шина је исправно означавање и приањање под свим угловима, што се сматра гаранцијом квалитета и трајности степеништа.