Карактеристике ЛЕД серије АЛ307

Дифузне ЛЕД диоде серије АЛ307 јесу развој совјетских научника који су, на основу достигнућа Ницка Холониаца, били у могућности да имплементирају своје моделе ЛЕД диода. Серија АЛ307 постала је веома популарна осамдесетих година, током брзог развоја електронске технологије на једноставним транзисторима.

С појавом плавих и бијелих ЛЕД диода типа убризгавања, њихови дифузни претходници "отишли ​​су у сјену", али никада нису потпуно нестали. На пост-совјетском простору и данас постоје фирме које се баве производњом радијационих диода типа АЛ и 3Л свих модификација. Ове ЛЕД диоде су још увијек тражене у производњи и поправци индустријске опреме и повољно се разликују по ниској цијени. Малопродајна цијена ЛЕД диода из серије АЛ307 не прелази 0,15 долара по комаду.

Карактеристике и модификације

Серија АЛ307 * -М је представљена са четири боје сјаја: црвена, жута, наранџаста и зелена. Све ЛЕД диоде доступне су у боји са спојем који одговара боји зрачења. Уместо знака "*", у ознаци се налази велико слово. Она указује на боју и светлост. Слова А, Б, К, Л - криптовани црвени ЛЕД; Д, Е, Ф - жута; О, П, М - наранџаста; Б, Г, Х, П - зелено. На пример, ЛЕД АЛ307БМ има црвену боју сјаја са таласном дужином од 650-675 нм и интензитетом светлости од 0.9 мцд. Радијацијске диоде АЛ307 имају овално сочиво промјера у подножју од 5 мм. Да би се обезбедила равномерна дисперзија светлости, дисперзанту се додаје материјал леће. Уз његову помоћ је светлоток се простире под широким углом у хоризонталној равни и испод уског - у вертикалној равни. Ова предност се тражи у дизајнирању информационог плана ЛЕД панела. Као резултат, главни ток зрачења је усмјерен на посматрача.

ЛЕД индикатори АЛ307 састоје се од овалног тијела и два закључка - аноде и катоде, опремљени чепом. Инсталација се врши у отворима штампане плоче.

Пре инсталације потребно је проверити перформансе полупроводничког уређаја и одредити његов поларитет.

Спецификације

ЛЕД серије АЛ307 има номиналну радну струју, у зависности од модификације, 10 или 20 мА. Пад напона измерен са овом струјом варира од 2.0 до 2.8В. Зависи од боје зрачења и ослобођене шарже. У свакој боји, ЛЕД се разликују по интензитету светлости, као што је приказано у табели испод.Боја нијансе зависи од таласне дужине. Његова тачна вредност може се наћи на паковању са специфичном количином ЛЕД диода. Теоретски, можете се фокусирати на референтне податке:

  • за црвено - 655 нм;
  • за жуто - 590 нм;
  • за наранџасту - 610 нм;
  • за зелено - 567.

У производном циклусу је дозвољено неко одступање од ових варијабли. У том смислу, црвено свјетло може имати и црвену и љубичасту нијансу.

АЛ307 имају распршено зрачење под углом од 100 ° и, за разлику од неких модерних смд ЛЕД,нормално раде у ширем распону температура од -60 до + 70 ° Ц. Главна сврха - употреба као индикатор напајања, као и конструкција система за приказ различитих нивоа сложености.

Димензије и зглобови