Карактеристике грејача УРСА КСПС

Карактеристике УРСА КСПС различитих марки (КСПС Н-ИИИ, Н-ИИИ-Г4 и Н-ИИИ-Г4) су тема за наш преглед. Размотримо у овом чланку главна својства овог термоизолационог материјала и препоруке за његову примену и инсталацију. Одговоримо на питање - да ли је УРСА КСПС или Пиноплек боље користити? На крају чланка моћи ћете видјети детаљне упуте произвођача о самослагању плоча УРСА за топлинску изолацију равног крова.

УРСА КСПС топлотна изолација се производи у Москви. Када се растопљени стирен под високим притиском формира плоча са структуром најмањих затворених ћелија. Управо та структура омогућава да добијете материјал са сличним техничким карактеристикама - минималну апсорпцију воде и ниску топлотну проводљивост, уз високу отпорност на механичка оптерећења.

Предности УРСА КСПС топлотне изолације

УРСА КСПС је изолациони материјал израђен од екструдиране полистиренске пене, која има низак коефицијент топлотне проводљивости, отпоран на флуктуације влаге и температуре. Због тога се може користити за изолацију објеката који су у контакту са водом или земљом. Материјал је изузетно отпоран на тлачна оптерећења.

За разлику од базалтне неорганске топлотне изолације, екструдирани пјенасти полистирен не захтијева додатну парну изолацију. Материјал по својим карактеристикама има отпорност на влагу и коефицијент пропустљивости паре. Захваљујући овим својствима, пјенасте полистиренске плоче се користе за загријавањепротезе око куће и траке и УХФ темељи.

Спецификације УРСА КСПС

Дебљина плоча УРСА КСПС је од 30 до 100 мм, густина плоча је 35 и 50 кг /м3, ниво запаљивости Г3 (запаљив) и Г4 (солна црева). КСПС плоче са ступњем запаљивости Г4 треба користити за топлинску изолацију темеља и удубљења траке. Код топлотне изолације фасада зграда препоручује се употреба УРСА КСПС са индексом запаљивости Г3, која има састав анти-пиренских адитива.


Табела Спецификације грејача УРСА КСПС

УРСА КСПС Н-ИИИ: Карактеристике

 • Топлотна проводљивост: 0.032 В /мК
 • Температура примене: -50 до +75
 • Упијање воде: не више од 0,3% запремине у 24 сата
 • Коефицијент пропустљивости паре: 0.004 мг /мцхПа
 • Снага компресије при 10% деформације: 25 т /м?

УРСА КСПС Н-ИИИ-Г4: Спецификације

 • Топлотна проводљивост: 0.032 В /мК
 • Температура апликације: -50 до +75
 • Упијање воде: не више од 0,3% запремине у 24 сата
 • Коефицијент пропустљивости паре: 0.004 мг /мцхПа
 • Снага компресије при 10% деформације: 25 т /м?
УРСА КСПС Н-В: Спецификације
 • Топлотна проводљивост: 0.033 В /мК
 • Температура апликације: -50 до +75
 • Упијање воде: не више од 0,3% запремине у 24 сата
 • Коефицијент пропустљивости паре: 0.004 мг /мхПа
 • Снага компресије при 10% деформације: 50 т /м?


Табела Карактеристике УРСА КСПС брендова Н-ИИИ, Н-ИИИ-Г4 и Н-ИИИ-Г4

КСПС Н-В су круте екструдиране пјене од полистирена направљене без употребе фреона. УРСА КСПС Н-В плоче имајуповећане карактеристике чврстоће за професионалну конструкцију. То је најјачи топлотно-изолациони материјал - оптерећење до 50 тона по квадратном метру. м. Због тога је материјал незамјењив у високо оптерећеним структурама

Монтажа екструдиране полистиренске пене

КСПС плоче имају степенасту ивицу која омогућава повезивање плоча без прекида. Ово је идеална опција за топлотну изолацију површине у једном слоју. Ова марка екструдираног полистирена је веома популарна међу девелоперима, упркос јефтинијем руском аналогном екструдирању, нпр. Тецхноплек из руске корпорације ТецхноНИЦОЛ.


Пхото Инсталација екструдиране полистиренске пене

За спајање плоча на хоризонталну површину користи се мастика, пјенасти полистирол или љепљива пјена. Приликом обраде вертикалних конструкција (са изолацијом фасада кућа, користе се чахуре, зидови подрума, итд.) За додатне монтажне канале. Након полагања плоча, треба их заштитити од могућих механичких оштећења од гипса или споредног колосека.

УРСА КСПС или Финоплек је бољи

Пеноплек је, у суштини, исти истиснути пјенасти полистирен, али само од другог произвођача. Што је боље - Финоплек или УРСА КСПС овиси о цијени гријача у вашем граду, трошковима испоруке и њиховим карактеристикама у топлинској проводљивости, у пракси се мало разликују једни од других. Што се тиче трошкова, плоче УРСА КСПС сматрају се скупљим материјалом.

Као што видитеУРСА спецификације су најбоље решење за приватног девелопера. Плоче су лагане, лако се режу клерикалним ножем и лако се монтирају. УРСА КСПС плоче неће захтијевати посебне вјештине и алате за самоизолацију зграде. У том случају добијате поуздану заштиту од хладноће са високом механичком чврстоћом и отпорношћу на влагу.