Калкулатор за слагање на мрежи са окретом за 180 степени: 5 индикатора за самопроцјену

Правилно израчунати величину будућих степеница може бити помоћу посебног калкулатора.Ни једна конструкција више од једног спрата по висини не може без степеница. Прије уградње структуре љествице потребно је направити све прорачуне и направити план. Посебно пажљиви прорачуни захтијевају ротацијске структуре. Добар помагач у овом случају је онлине калкулатор са 180 ступњева.

Како израчунати мердевине са платформом од 180 степени

Израчунај мердевине са платформом од 180 степени могу бити независно. Да би прорачуни били исправни, морате знати основне захтјеве за степенице и платформе. Ови захтеви су прописани у СНиП-у, њихово поштовање је обавезно за све мердевине.

Ако одлучите сами дизајнирати и инсталирати степениште код куће, онда се морате упознати са основним захтјевима

За саморачунање је потребно знати следеће:

 • Сви прорачуни степеница се заснивају на дужини људског корака једнакој просјеку 60 цм;
 • Оптимална дубина од 30 цм, и висина 20 цм, са таквим димензијама, најпогодније путовање степеницама;
 • Нагиб степеница не смије бити мањи од 30 степени и више од 60, оптимално 45 степени;
 • Ширина степеница треба да буде најмање 25 цм, подножје било које величине треба да има пуну отпорност на позорницу;
 • Постоје и захтјеви за ограду степеница, њихова висина није мања од 90 цм, а ако у кући има дјеце, онда не мање од 120 цм

Ово су основни захтјеви на основу којих се врши даљњи обрачун. Степенице саСајт може бити са скраћеним првим маршем који ће уштедети простор. Све величине су фиксиране на цртежу и обавезно се проверавају при директној монтажи конструкције.

Користимо калкулатор степеништа са окретом од 90 степени

Степенице са скретањем од 90 степени израчунавају се по истом принципу као и заокрет на 180. Ово је дизајн облика Г облика са равном или зебезном платформом. Степенице са директном прелазном платформом називају се двухаршевоје. За израчунавање калкулатора степеништа са окретом од 90 степени примјењује се једноставна формула Блондел - ширина пролаза + 2 висине подвожњака = 65 цм. Калкулатор обавља све потребне радње за израчун сигурне и поуздане конструкције.

Користећи посебан онлине калкулатор, можете направити калкулације степеништа са окретом од 90 степени

Потребно је знати главне димензије и уврстити их у програм:

 • Висина од пода до плафона првог ката;
 • Дужина раскрснице;
 • Ширина степеница.

По датим величинама калкулатор ће извршити цртање, одредити оптималне величине степена и њихов број. Приликом рачунања угаоних степеница са степеницама трчања такође ће се извести њихова величина и потребна количина. Ово је прилично згодан начин за израчунавање свих конструкција степеница.

Тачан израчун степеница за окретање

Окретне степенице се разликују по изгледу. Сви они имају ротирајуће платформе или покретне окретне платформе. Постоје П-облик или Г-облик, различитиброј маршева - два марсх, три марсхевие или многормарсхевие.

Поузданост пројекта зависи од тачности извршених прорачуна. Такође, прорачун зависи од структуре конструкције.

Потребно је узети у обзир апсолутно све параметре и карактеристике структуре куће.

Тачни израчуни ће помоћи да се љестве учине практичним и сигурним

Израчуни различитих елемената степеница могу се извршити на неколико начина:

 • израчунавање и цртање на пропорције;
 • Извођење цртежа цртањем главних линија;
 • Обрачун стадијума трке.

Свака од ових метода укључује самосталну израду цртежа. Овој фази треба приступити одговорно, сви кораци треба да буду исти. Препоручљиво је извести непаран број корака у једном маршу - то је згодно када се попнете и спустите са степеница.

Програм за израчунавање степеница за окретање

Окретне степенице су веома популарне, њихов дизајн заузима мало простора. Такође су једноставни за употребу и могу носити обимне објекте. Израчун ће помоћи да се направи програм за израчунавање степеница за окретање.

Да би се направило израчунавање степеница за скретање, треба користити посебно дизајнирани програм

.

Да бисте израчунали, потребно је у посебно изабране прозоре програма унети вредности следећих величина:

 • Дужина утора;
 • Висина утора;
 • Ширина степеница;
 • Дебљина степена;
 • Величинастеп корака.

Програм ће израчунати све потребне параметре и нацртати цртеж. Постоје три формуле за израчунавање степеница, које све може применити програм. Безбедносна формула израчунава најоптималније параметре за рад степеништа.

Формула за угодност ће направити цртеж најудобнијег дизајна. Најпопуларнија формула Блондела даје основне параметре.

Прорачунски програми који користе све три формуле показују најточније резултате. Важно је запамтити да је непожељно опремити степениште марш с превише ступњева, на таквим степеницама је врло тешко попети се. Оптималан број корака у једном маршу не би требао бити већи од 15, у идеалном случају 11. Маршеви са мањим бројем налазе се у доњем дијелу конструкције.

Лебдење степеницама на други спрат сопственим рукама

Дизајн љуљашких степеница је једноставан. Покрените лијепе и издржљиве степенице властитим рукама. За почетак, потребно је одредити како ће изгледати, затим одабрати материјал. Најпогоднија за самосталну уградњу дрвета. Ако изаберете дрвене степенице, онда је важно изабрати дрво за његову производњу.

Степенице су направљене од тврдих дрвених сорти: храста, јавора, ариша, букве. Буџетска опција може бити борова шума.

Могуће је направити и поставити степениште у кући властитим рукама, а најважније је направити исправне израчуне и одабрати квалитативне материјале

.

Након одабира дрвета, потребно је извршити прорачуне. Најједноставнији и најједноставнијипоуздани начин за израчунавање степеница је кориштење онлине калкулатора. Програм за цртање припремљен од стране програма може се одштампати на штампачу ради лакшег коришћења.

Следвасата фаза е била припрема на потребното средство за монтажни работи:

 • Ниво зграде;
 • Дрвосјеча;
 • одвијач;
 • зрикавост;
 • Електробогер.

Све дрвне материјале треба темељно осушити и третирати антисептичким растворима. Када су сви материјали спремни, можете покренути инсталацију.

Читав процес се може поделити на фазе:

 • Смањење носивих елемената;
 • Инсталација корака и степеница;
 • Инсталација елемената за облагање.

Како користити онлине калкулатор стог са ротацијом од 180 степени (видео)

Важно је да инсталација стриктно прати све израчуне које врши он-лине програм. По завршетку инсталације, мора се извршити завршна обрада степеница. Дизајн племенитих сорти дрвета је боље прекрити лаком, који чува природни узорак и боју. Њега дрвене конструкције има своје посебности. Избегавајте прекомерно влажење, уклоните агресивне детерџенте, оперите структуру влажном крпом и осушите. Уз правилну монтажу и негу, љуљашке степенице ће трајати много година.