Калкулатор за израчунавање гријања по површини просторије: 2 норме

Правилно израчунавање површине гријања, можете учинити кућу удобном за живот Да бисте израчунали број радијатора у стану или у приватној кући, морате почети с подизањем радијатора. У том случају, измјерите површину гријања и водите рачуна о другим излазним индикаторима. Све температурне норме су наведене у одговарајућем СНиП-у. Али, не мора нужно све ово проучавати, јер ће посебан програм уштедјети много потешкоћа.

Израчун снаге хладњака: калкулатор и материјал батерије

Прорачун радијатора почиње са избором самих грејних уређаја. За батерије на батерији то није потребно, пошто је систем електронски, али за стандардно грејање, мораћете да користите формулу или калкулатор. Разликујте батерије у складу са материјалом производње. Свака опција има своју снагу. Много зависи од потребног броја секција и димензија уређаја за грејање.

При избору радијатора треба узети у обзир простор и дизајн просторије

Типови радијатора:

 • биметални;
 • алуминијум;
 • челик;
 • ливено гвожђе.

За биметалне радијаторе користе се два типа метала: алуминијум и челик. Унутрашња база је направљена од издржљивог челика. Вањска страна је израђена од алуминија. Омогућава добар пораст преноса топлоте уређаја. Резултат је поуздан систем са добром снагом. Пренос топлоте утиче на интераксијални интервал и одређени модел радијатора.

Радијаторска снага Рифара је204 В при међуосном размаку од 50 цм Други произвођачи обезбеђују производе мање продуктивности.

За алуминијумски радијатор, топлотна снага је слична биметалним уређајима. Обично је овај индикатор са средњим растојањем од 50 цм 180-190 В. Скупљи уређаји имају капацитет до 210 вати.

Алуминијум се често користи за индивидуално грејање у приватној кући. Дизајн уређаја је веома једноставан, али се уређаји одликују одличном топлотном снагом. Код хидрауличних амортизера овакви радијатори нису стабилни, стога се не могу користити за централно гријање.

При израчунавању снаге биметалног и алуминијумског радијатора узима се у обзир вриједност једног дијела, будући да су направе монолитне конструкције. За саставе челика, прорачун се врши за целу батерију одређене величине. Избор таквих уређаја треба вршити узимајући у обзир њихов ранг.

Мерење преноса топлоте радијатора од ливеног гвожђа је од 120 до 150 В. У неким случајевима, снага може достићи 180 В. Ливено гвожђе је отпорно на корозију и може радити под притиском од 10 бара. Могу се користити у било којој згради.

Консумации на производите на лозове:

 • Тешка - 70 кг тежи 10 секција са растојањем од 50 цм;
 • Комплицирана инсталација због гравитације;
 • Загрева се дуго времена и користи више топлоте.

Приликом одабира које батерије купите, узмите у обзир снагу једног дијела. Ово одређује уређај са потребним бројем грана. На средњој удаљености од 50 цм снага дизајнаје 175 вати. А на удаљености од 30 цм индикатор се мери 120 В.

Калкулатор за израчунавање радијатора грејања у подручју

Регистарски калкулатор на тргу је најлакши начин да се одреди потребан број радијатора по 1м2. Прорачуни се врше на основу норми произведених капацитета. Издвојите 2 основна правила правила, узимајући у обзир климатске карактеристике региона.

Приликом избора топлотних радијатора, потребно је узети у обзир квалитет топлотне изолације материјала из којег је кућа направљена

Основна правила:

 • За умерене климе потребна снага је 60-100 В;
 • За северни региони норма е 150-200 вати.

Многи се питају зашто правила имају тако велик распон. Али снага се бира на основу излазних параметара куће. Бетонске зграде захтевају максималну излазну снагу. Опека - средње, изолована - ниска.

Све норме се узимају у обзир са просјечном максималном висином крошања од 2,7 м

За израчунавање деоница потребно је помножити површину са нормом и подијелити је на топлотну снагу једног дијела. У зависности од модела радијатора узима се у обзир снага једне секције. Ове информације се могу наћи у техничким подацима. Све је довољно једноставно и не представља никакве тешкоће.

Калкулатор једноставне калкулације грејних батерија на подручју

Калкулатор је ефикасна опција израчуна. За собу од 10 квадратних метара требат ће вам 1 киловат (1000 В). Али ово је предвиђено да соба није угаона и инсталирана двокрилна стакла. ТоДа би се знао број ивица панел уређаја, неопходно је поделити потребну снагу у топлотну снагу једног дела.

У исто време узмите у обзир висину плафона. Ако су изнад 3,5 м, онда морате повећати број секција за један. А ако је просторија угаона, додајте плус један одељак.

Узети у обзир залиху топлотне снаге. То је 10-20% израчунатог показатеља. Ово је неопходно у случају јаке прехладе.

Пренос топлоте секција је наведен у техничким подацима. За алуминијумске и биметалне батерије треба узети у обзир снагу једне секције. За апарате од ливеног гвожђа, они се заснивају на топлинској снази читавог радијатора.

Калкулатор тачног прорачуна броја секција радијатора

Једноставна калкулација не узима у обзир многе факторе. Резултат су искривљени подаци. Онда неке собе остају хладне, друга је преврућа. Температуру се може контролисати уз помоћ запорних вентила, али је боље све унапријед израчунати како би се користила потребна количина материјала.

Радијатори за грејање се често постављају испод прозора

За прецизно рачунање користите ниже и повећајте термичке коефицијенте. Прво треба обратити пажњу на прозоре. За једно стакло се користи фактор 1,7. За двоструке прозоре није потребан однос. Трострука је 0.85.

Онда узмите у обзир зидање. За зид у две опеке или за заптивање користи се фактор 1. У присуству топлотне изолације, користи се фактор 0,85.одсуство - 1.27.

Ако су прозори једноструки и нема топлотне изолације, губици топлоте ће бити прилично велики.

При израчунавању треба узети у обзир однос површине и прозора. Идеалан однос је 30%. Затим користимо коефицијент 1. Са повећањем од 10%, коефицијент се повећава за 0,1.

Коефициенти за различни висини стропа:

 • Ако је плафон испод 2,7 м, коефицијент није потребан;
 • За индикаторе од 2,7 до 3,5 м користи се коефицијент 1,1;
 • Када је висина 3,5-4,5 м, потребан је коефицијент од 1,2.

У присуству тавана или горњих спратова примјењују се и одређени коефицијенти. На топлом поткровљу примјењују се индекс 0,9, дневни боравак - 0,8. За угрејане таванице узмите 1.

Калкулатор запремине за прорачун топлоте за грејање просторија

Слични израчуни се користе за превисоке или врло ниске просторије. Истовремено, рачунајте на јачину просторије. Тако да за 1 м коцке треба 51 В батерија. Формула за израчунавање има следећи облик: А = Б * 41

Декодирање формуле:

 • А - колико секција је потребно;
 • Б - обим простора.

Да бисте пронашли волумен, помножите дужину по висини и ширини. Ако је батерија подељена на делове, онда је укупна потреба подељена снагом читаве батерије. Примљене калкулације су заокружене, јер компаније често повећавају снагу своје опреме.

Како израчунати број делова радијатора по соби: Грешке

Топлотна снагапрема формулама израчунава се узимајући у обзир идеалне услове. Идеално, температура расхладне течности на улазу је 90 степени, а на излазу - 70. Ако кућа одржава температуру од 20 степени, тада ће топли притисак система бити 70 степени. Али у исто вријеме један од индикатора ће нужно бити различит.

Пре изчиславане на количество разделитела радиаторов по собата, следваетса консультациа с професионалним консультацијам

.

Прво треба да израчунате температурни притисак система. Узмемо почетне податке: температуру на улазу и излазу, у затвореном простору. Затим одредите делта система: потребно је израчунати аритметичку средину улазних и излазних индикатора, а затим уклонити температуру у просторији.

Настала делта би се требала наћи у табели конверзије и помножити снагу са датим коефицијентом. Као резултат, добија се снага једне секције. Табела се састоји само од две колоне: делта и коефицијент. Добијамо индикатор у ватима. Ова снага се користи за израчунавање броја батерија.

Карактеристике прорачуна за грејање

Постоји тврдња да је за квадратни метар довољан 100 вати. Али ови показатељи су површни. Они не узимају у обзир многе факторе који би требали бити познати.

Обазательние данние дла вичислениа:

 1. Простор просторије.
 2. Број спољних зидова. Кулирају собу.
 3. Странке света. Важно је имати осунчану или осенчену страну.
 4. Зимска ружа ветрова. Тамо где је зими доста ветровито, соба ће бити хладна. Сви подаци узимају у обзир калкулатор.
 5. Клима овог региона је минимална температура. Довољно је узети просјечне бројке.
 6. Зидно полагање - колико је опеке коришћено, да ли постоји изолација.
 7. Виндовс. Узмите у обзир њихову површину, изолацију, тип.
 8. Број врата. Треба се сетити да они узимају топлоту и доносе хладноћу.
 9. Шема резања батерија.

Поред тога, увек се узима у обзир снага једног дела радијатора. То вам омогућава да сазнате колико радијатора виси у једној линији. Калкулатор знатно поједностављује израчунавање, пошто су многи подаци непромењени.

Како се израчунава гријање по површини простора: калкулатор (видео)

Број рубова по соби се лако одређује калкулатором. Да бисте све правилно израчунали, морате знати колико се квадрата грије и неке особине куће или стана. Све можете учинити у норми. На основу тога поједностављује се избор апарата за грејање. Истовремено, могуће је извести потребну количину киловата и независно по формули.