Монтажа металних врата властитим рукама: фото и видео

Поуздану заштиту од уласка у дом странаца обезбјеђује улазна врата. Још пре 10 година, у већини станова у нашој земљи била су дрвена врата. Тренутно су на тржишту доступне металне конструкције врата. То је избор у њихову корист који су направили многи власници градских станова. Они су високе поузданости, тако да уградња таквог производа омогућава да се осигура сигурност пребивалишта и очување власничке имовине.

садржај

 • Нијансе приликом постављања челичних улазних врата
 • припремни догађаји
 • Припремни рад
 • Редослед уградње металних врата
 • Нијансе приликом постављања врата у логаритамски оквир
 • Правила за постављање металних врата

Ако говоримо о разлозима за љубав наших суграђана према металним производима за врата, онда, поред поузданости, уочавамо и праћење њихових плусева: када покушавају да их сломе, ови улазни блокови дају грипе и јаке звукове, тако да, бојећи се да узнемиравају комшије, криминалци заобилазе страну стана, опремљени таквим дизајном. Већина модерних производаопремљени су поузданим бравама , што такође упозорава уљезе. Многи људи бирају таква врата не само за уградњу у свој стан, већ иу зграду која се налази изван града.

Тржиште сада нуди велики избор металних улазних врата за буџетску и елитну класу. Многи власници некретнина бирају веома скупе опције. И то је тачно, јер када је реч о сопственој безбедности, нема смисла штедети. Међутим, одлучивши да замијени врата у свом стану, ипакпостоји могућност за штедњу. То се дешава ако власник одлучи да самостално угради производе. Након што сте компетентно обавили посао,можете смањити трошковеда замените улазна врата у стану. Уосталом, трошкови инсталације су често четвртина цене купљеног производа.

Нијансе приликом постављања челичних улазних врата

Метална улазна врата имају неколико заједничких тренутака с дизајном из других материјала - пластике и дрвета. Као и њена сестра, она има кутију на којој се налази платно. Разлике су:

 • присуство доњег попречног пресека прага;
 • присутност у структури браве и причвршћивања.

Могуће је уштедети вријеме на инсталацији производа ако, прије почетка рада, можете инсталирати све потребне додатке на њега. Међутим, током процеса инсталације постоје сложени моменти. Један од њих је провјера хоризонталног и вертикалног положаја производа. Одбијање контролних радова не дозвољава дуго да се рачуна на потпуно функционисање металних улазних врата.

То није могуће занемарити ни на који начин, стога је у случају самосталног рада на уградњи металних улазних врата потребно имати такав алат као ниво зграде. такођене може без помоћника , чија ће физичка снага бити потребна за подешавање и уградњу у правилном положају предњих врата.

У зградама најразличитијих намена, изграђених од различитих материјала, успоставити метална улазна врата:

 • у цигленим кућама;
 • у дрвеним кућама;
 • у зградама од пјенастог бетона и гасног силиката.

Материјал конструкције такође се мора узети у обзир приликом извођења инсталационих радова. Уз то , прије активне фазе рада, припремите отвор , који ће осигурати брзу уградњу производа за врата.

Зид лежаја може имати одређене спецификације, у зависности од материјала од којег је направљен. Важно је знати, а то треба узети у обзир приликом обављања посла.

припремни догађаји

Припрема пре уградње металних улазних врата обухвата следеће радове:

 • малтер треба очистити од цигле или вештачког камена. Нека буде потребно тако да између зида и блока врата буде размак од 2-2,5 цм;
 • треба да постави мали прозор ако се уградња металних врата врши у згради од дрвета или трупаца конструкције. већ наконпотребно је извршити причвршћивање кутије вратас размаком од 10 цм

Ако је потребно уградити предња врата сопственим рукама у конструкцији од камена, бетона или цигле, онда у случају монтажних радова не можете без употребе бушити. Може се заменити електричном бушилицом. Требаће вам и длето са чекићем. Власник дрвене куће може без њих. Међутим, нужно морате бити присутни са моторном пилом и ножем. Длето се не може користити, али би требало имати длијето на руци.

Када монтирате челична врата властитим рукама, то је непожељно током временарад на скидању платнене амбалаже. До самог краја рада треба да остане на платну. Међутим, очување слоја паковања не дозвољава контролу квалитета производа. Треба напоменути да ако одлучите да сами уштедите и извршите монтажу металних врата, у том случају губите гаранцију произвођача.

Ако ће се за време подешавања на површини металних врата појавити удубљење и огреботина, онда се тврдња продавца неће разматрати. Да би се утврдио квалитет производа, прије почетка рада потребно јеуклонити амбалажни материјал и прегледати купљени производ , а затим, након постављања амбалаже на мјесто уз помоћ монтажне траке, наставити с радом. У том случају ће се искључити оштећење декорације структуре врата помоћу алата или монтажне пене.

Припремни рад

Припрема за уградњу металних врата слична је уградњи конвенционалног производа за врата и укључује следећа три корака:

 • спровођење припреме отварања, прилагођавање његове величине, што је неопходно у случају погрешних мерења;
 • причвршћивање у отвору врата кроз сидрене плоче, челичне шипке или вијке. Причвршћивачи се бирају у зависности од материјала зида и његове локације у отвору оквира врата;
 • проверу рада и прилагођавање. У случају да је то неопходно, пробијају се технолошке празнине и зглобови крила врата.

У већини случајева почиње да се инсталирачеличним вратима властитим рукама, они су у висини до доњег зида зида. Међутим, ако желите, можете продубити врата. Када се одабере прва опција причвршћивања кутије врата, рад се врши помоћу сидрених плоча. Фиксирање кутије врата помоћу сидрених вијака који пролазе кроз њега, узрокује други пут. Или,за причвршћивање, челичне шипкемогу се користити као замена за фабричка сидра.

Професионални инсталатери разматрају најпоузданију методу комбиноване инсталације. То подразумева уградњу металних врата на сидрене плоче, који се током процеса инсталације савијају дуж површине рупе уз употребу додатних причврсних елемената - вијака или клинова.

Редослед монтаже металних врата

Претпоставићемо да је демонтажа старих врата већ направљена и да је отвор за врата припремљен пре постављања нових врата. Димензије отвора омогућавају уградњу оквира вратада остане обавезна технолошка празнина , која ће затим бити испуњена монтажном пјеном. То значи да се инсталација може извршити без промене рупе.

На вратима постављамо кутију без тканине, испод ње стављамо дрвене клинове по ободу. Ово је потребно да би се подесила позиција кутије и поправила. Он такође обезбеђује технолошко повлачење.

Користећи ниво зградевршимо хоризонталну и вертикалну проверу , ако је потребно, померимо их да би кутију учинили исправном.Потребно је контролисати да су одступања од зида дуж оба плића приближно иста.

Када су технолошке празнине подешене и конструкција врата закључана, оквир клина је причвршћен тако да се приликом бушења отвора врата плоча не помера.

Затим, за уградњу на почетку петље, правимо рупе у зиду испод сидра одговарајуће величине.

Скрећемо пажњу на следећу тачку: ако нема рупа у вијцима у јефтином блоку врата, онда је у овом случајупотребно радити на независном бушењупре почетка инсталационих радова. Три рупе морају бити направљене на лажним и петљастим стубовима. На вратима би требало бити два, а исто тако и на плафону.

Уметните вијке у рупе, након чега можете затегнути матице.

Следећи корак је привремено обешење тканине да би се проверио ударац. Положај врата сматра се исправним ако се не отвара спонтано и при затварању и отварању није потребно уложити додатне напоре.

Проверавши пролаз врата, потребно је скинути платно, а затим монтажу причврстити лажном страном. Онда почињемо да поправљамо праг и стубове. Након тога поново ћемо обесити тканину и проверити курс. Ако је потребно, промените положај кутије, олабавите или затегните матице.

Поново оставите само оквир врата у отвору, а затим , причврстимо оквир љепљивом тракомкако бисмо осигурали заштиту од монтажне пјене.

Следећа акција -минирање технолошких празнина помоћу монтажне пене.

Када је дошло до полимеризације монтажне монтаже, затворили смо непривлачна подручја пребацивањем готовине.

Нијансе приликом постављања врата у оквир

Без обзира на материјал од којег је направљена структура врата, приликом постављања дрвених зграда потребно је уредити прозор. Потреба за њеним стварањем везана је за имовину дрвених грађевина, које се сједе први пут након завршетка грађевинских радова. Најинтензивније скупљање настаје у првој години рада. У првих дванаест месеци, структура се може смањити за око 70 цм, чак и када је израђена од лепљеног дрвета, подложна је малом скупљању. Стога је прихваћена у првој години рада дрвене куће да се не постављају врата и прозори. Завршни радови се такође не изводе.

Тежак задатак је унапријед израчунати скупљање. Зависи од многих фактора. Међу њима су и главне:

 • периоди бербе шуме;
 • квалитет који се користи у изградњи дрвета;
 • климатски услови.

Међутим, потребно је оставити одређену маргину за померање дрвета приликом постављања врата у дневник. Ако то не урадите, производ ће се заглавити у најнеповољнијем времену. Или можда нешто друго: на њему круна виси заједно са кровом. И између овога и броја који има пукотину са круном.

Правила за постављање металних врата

С обзиром на карактеристике дрвне конструкције, развијена је посебна технологијауградња металних врата у лог. За разлику од уградње дрвених врата код уградње металних производа , горња шипка уређаја се не изводи , јер ће носач бити ближе металном оквиру.

Да би се елиминисао скретање конструкције током скупљања, причвршћивање врата врши се на закрилце, које се убацују у жлеб, који се формира у зиду. Због таквог сидрења ситуација се одржава чак и када се крунице померају током скупљања. Поред тога, оквир врата ће бити заштићен од завртњених вијака према горе. И овај процес је неизбјежан, ако заједно с палубом "иде" причвршћивање.

Метална врата - поуздана конструкција која је у стању да обезбеди заштиту стамбеног простора од неовлашћеног продора. Да би ваша кућа постала чврста утврда, неопходно је не само изабрати прави производ, већ и квалитетно извршити његову инсталацију. Ако се одлучите за уштеду на инсталацији и самостално извршите радове, тадатреба да инсталирате врата у складу са технологијом , користећи само висококвалитетну монтажу. То ће осигурати дуготрајан рад врата без икаквих проблема.