Како означити плафон за сухозид

У овом чланку описује се ознака за плафон за суви зид. Није тешко направити сопствене руке сувом стропом. Да бисте то урадили, предузмите сваки корак посла одговорно и истовремено будите опрезни. Једна мала грешка може покварити резултат рада.

Уз помоћ сувог зида можете поравнати неједнакости на плафону. Доступна је цијена, с којом је лако радити, може обликовати вишеслојни строп од гипса.

Сви радови су подељени у три фазе:

  1. Разноликост плафона;
  2. Постављање оквира профила;
  3. Извршите инсталацију сувог зида.

Зашто требате означити плафон за сухи зид

Означавање стропа је најважнији корак. Коначни резултат рада зависи од тога. Неопходно је за неке сврхе:

  • Да би се постигла једнака површина стропа. Сви профили оквира морају бити постављени на истом нивоу. Али треба имати на уму да у главном плафону постоје неједнакости, маркуп треба да елиминише све грешке
  • .
  • Проведите минимално времена за рад и грађевинске материјале. Након означавања, може се израчунати количина материјала за куповину

На самом почетку рада потребно је одредити тачку која ће одредити висину новог плафона. Да бисте то урадили, морате пронаћи доњу тачку и навигирати на њој, али немојте заборавити да ће суви зид морати сакрити све потребне комуникације.

У основи, то је 10-18 цм, а затим је потребно да на зидове нанесете једну чврсту линију, која треба ићипаралелно са подом око периметра на одређеном нивоу.

Како и којим средствима означити обод просторије

Можете применити маркуп на неколико нивоа:

  • вода
  • зграда
  • ласер

ниво водеје јефтин и са њим је лако радити. Али двоје људи треба да раде са њим.

Пре него што почнете са радом, потребно је да хидраулику напуните водом до 0 ознаке у две посуде. Провера се врши комбиновањем.

Једна особа мора ставити своју боцу на етикету на зид тако да се ознака 0 и ниво воде у тиквици поклапају. Истовремено, његов партнер на супротном зиду проналази позицију у којој се нулти ниво поклапа са водом у боци. Ово место је означено. Исто се ради по ободу просторије.

Користите кабл или профил за повезивање свих етикета које поставите. Све је направљено.

Грађевински слојне означава тачно ознаке, које на неким местима могу проузроковати грешке. Боље их је користити у малим собама. Углавном се користи за поправке станова или приватних кућа, посебно ако се власник стана или куће бави поправкама.

Треба га нанети на зид и поравнати све док пад ваздуха не буде на средини знака, а онда можете означити тачку. Овај посао треба обавити по ободу просторије. На крају, све стављене тачке се повезују са једном линијом.

Ласерски нивоје најпрецизнији, али скуп. Ако је ниво потребан само за поправке код куће, онда нема смисла да га купујете.

Са овим нивоом, плафон је означен једноставно и брзо. Уређај је инсталиран на зиду, на одређеном нивоу, почеће да ради, а ласерски зрак ће повући траку по ободу просторије. Мораћете да означите линију оловком или кредом у боји.

Важно је запамтити да са ласерским нивоом морате да радите уредно. Његова зрака не смије пасти у око. Ако се то деси - ништа страшно, мрежњача ока неће изгорјети, али након тога дуго времена остају непријатни осјети и бол у очима.

Како означити плафон за суву градњу

Приликом одабира грађевинског алата за означавање, можете почети. Вертикално постављене падине. Затим су фиксни стропни водичи. Због мале грешке, цео оквир ће бити мало поремећен.

Након што су све тачке изложене, оне морају бити повезане једном чврстом линијом.

На крају свих радова на плафону ће бити нацртани квадрати одређене величине. Из ове ознаке је приказан метални оквир за гипсане плоче.

Главно правило за означавање је да се правилно користе сви потребни грађевински алати. Ако се правилно користи, чак и ако строп има много недостатака, неће бити проблема.

Стропна гипсана плоча је причвршћена на готов метални оквир.