Дрвена пергола, купити перголу

обична перголаима неколико лукова међусобно повезаних. Овај дизајн може бити капиталан (стоји на једном мјесту током цијеле године) или склопив (за зиму је растављен). Метална, камена или дрвена пергола је дизајнирана тако да ствара вртну површину у врту или земљи, најчешће се поставља када се креће из једног дела у други. Такође под њим можете поставити продавнице, које ће послужити као одлично место за опуштање у сунчаним данима.

Осим таквих намјена, дрвена пергола је намијењена и за друге послове. Подршка је за ампеласте биљке, а идеална је и за цвјетове. Дизајн, као што је већ споменуто, одваја неколико дијелова врта или викендице. онаскрива од странчевих очију структуру техничке сврхе . Дрвена пергола изгледа лудо.

Најпогодније биљке за декоративне перголе

Могуће је,купити перголу- то ће бити много брже, али да то учините сами боље. Створићете дизајн управо оно што желите. Али на томе се његова инсталација не завршава, пергола би требала бити украшена коврчавим биљкама. Они ће бити извор сенке, која ће вам у љето постати право уточиште.

Најчешће се перголе користе као подлога за грожђе. Замислите групу ове биљке, која ће не само створити велику нијансу, већ ће вам дати и богату жетву. У таквом дизајну, одлично се осјећаза културну и декоративну девојку .

Није лоше да је пергола окренутакинеска лимунска трава, актинид, прелепе Цлематис и мале петље . Одлична опција ће битинастуртиумс и хонеисуцкле , узгред, о томе да га расте, можете прочитати на нашем сајту. Одвојено, морамо рећи окохмеља . Стварно испуњава цијелу структуру, али мора бити врло уредан, јер под добрим увјетима може прелити цијелу вртну површину.

Какие цвети подходит на етом дизајне

Декорација цвећа овог дизајна чини је романтичном и свечаном. Таква зграда нехотице подсјећа на велике прославе, на примјер, на вјенчања. Посебну елеганцију дају коврчаверуже и глицин , које расту у јужним крајевима. Не заборавите шта сте одабрали биљка, сви требају добру негу, гнојиво и редовно заливање.

За активан раст и развој цвијећа још увијек је потребно вријеме. Када структура још није у потпуности покривена биљкама, она се ипак може покрити посебним лаком или смолом. На хоризонталној површини перголе може се поставити платно, које ствара привремену сенку. Можете користитисјајно ткивокоје привремено замењује цвеће. На перголи тканина изгледа шармантно и пружа лагану хладноћу.

Мала фонтана или камена зграда у стилу по вашем избору изгледат ће добро поред дизајна. У близини ње се налази бунар или поток.