Календар за месец Децембар 2017 је баштован и баштован

У децембру, највећи искусни вртлари још нису завршили сезону. Уосталом, можете поставити "град" на прозорску даску, загрејати кревете од белог лука, лук, вишегодишњи компост од поврћа, спустити хранилице за птице.

За такве неуморне земљораднике календар за сјетву у мјесецу 2017. припрема вртлар и вртлар.

Корисни артикли за вртлара и вртлара

Лунарни календар сјетве за децембар 2017. године вртлара и вртлара

Месец у Јарцу 1. фаза (растући месец) Од 9:22 - 2. дан у месецу. Месец у Акуариусу је прва фаза (растући месец), од 10: 45-4. \ т Месец у Акуариусу је прва фаза (растући месец), од 11:16 до петог дана. Месец у Водолији је 1. фаза (растући месец), од 11:42 до 6. месеца у дану. Месец у риби 1. фаза (растући месец) Од 12:04 - 7месец дана Месец у Близнетсу је 2. фаза (растући месец), од 14:19 до 13. месеца. \ т Месец у Близнетсу је друга фаза (растући месец), од 14:58 до 14. месеца.

1 декабра

(Петак)

Месец у Таурусу 2. фаза (растући месец) Од 15:23 - 14. месец дана. Неповољан дан за трансплантацију биљака, попуштање у зони корена, познато је: садња биљних биљака за домаће узгој, садња за дестилацију зелених и цветних култура.

Децембер 2

(субота)

Месец у Бику је друга фаза (растући месец), од 15:51 до 15-ог дана. Неповољан дан за трансплантацију биљака, попуштање у зони корена, познато је: садња биљних биљака за домаће узгој, садња за дестилацију зелених и цветних култура.

Децембер 3

(Недеља)

Месец у Близнетсах.ПолнолунијиС 16:27 - 16. месец дана. Неповољан дан за сетву, садњу, наводњавање, храњење, обрезивање, исецање, вакцинацију свих усева.

Децембер 4

(Понедељак)

Месец у Близнетсах.3. Фази (падајући Месец) Од 17:13 - 17месец дана Неповољан дан за сетву зељастих биљака, обрезки.Благоприатно: олабављење, прскање од штеточина и болести собних биљака.Возмозхно: берба резница.

Децембер 5

(Уторак)

Месец у Раку 3. фаза (Месец пада) Од 18:11 - 18. дан. Неповољан дан за употребу хемијских средстава за заштиту биљака.Благоприбатно: садња за дестилацију биљних и украсних биљака, лабављење, заливање, подкормки.Возмозхно: обрезивање собних биљака.

Децембер 6

(Среда)

Мјесец у Раку 3. фаза (падни мјесец) Од 19:21 до 19. мјесеца. Неповољан дан за употребу хемијских средстава за заштиту биљака.Благоприиатно: слијетање на дестилацију биљних и украсних биљака, попуштање, залијевање, подкормки.Возмозхно: обрезивање собних биљака.

Децембер 7

(Четвртак)

Месец у Лаву је трећа фаза (низ Месец), од 20:39 до 20. у месецу. Неповољан дан за наводњавање, дораду, подрезивање растении.Возмозхно: лабављење, плијевљење, прерада биљака од штеточина и болести.

Децембер 8

(Петак)

Месец у Лаву је трећа фаза (низ Месец), од 21:58 - 21. дан у месецу. Неповољан дан за наводњавање, дораду, подрезивање растении.Возмозхно: лабављење, веединг, прерада биљака од штеточина и болести.

Децембер 9

(субота)

Мјесец у Дјевици 3. фаза (доље на Мјесецу) Од 23:17 до 22. мјесеца. Неповољан дан за резидбурастени.Благоприватно: ђубрење у теплици.Возможно: третман биљака од штеточина и болести у кући.

Децембер 10

(Недеља)

Мјесец у Дјевици Трећа фаза (доље на Мјесецу) Продолжење 22. дана у мјесецу. Неповољан дан за резање биљке, лоша је: гнојење у топлини, могуће је: прерада биљака од штеточина и болести у кући.

Децембер 11

(Понедељак)

Месец у тежини, 4. фаза (доле Месец) Од 00:34 до 23. Месец дана. Неповољан дан за инокулацију, прскање растении.Благоприбатно: обрезивање собних биљака, контрола складиштења коријенских култура.

Децембер 12

(Уторак)

Месец у тежини, 4. фаза (падајући месец) Од 1:48 до 24. месеца. Неповољан дан за инокулацију, прскање биљака, што је лоше: обрезивање собних биљака, контрола складиштења коренских култура.

Децембер 13

(Среда)

Месец у тежини, 4. фаза (доле на Месецу), од 03:00 до 25. у месецу. Неповољан дан за инокулацију, прскање биљака, лоша је: обрезивање собних биљака, контрола складиштења коренских култура.

Децембер 14

(Четвртак)

Месец у Шкорпиону 4. фаза (падајући Месец) Од 4:10 - 26. месец дана. Неповољан дан за обрезивање биљака.То је лоше: заливање, ђубрење у тепллитси.Возмозхно: лабављење, прерада биљака од штеточина и болести у кући.

Децембер 15

(Петак)

Месец у Шкорпиону 4. фаза (падајући месец) Од 05:20 - 27. дан у месецу. Неповољан дан за резање биљке је лош: наводњавање, ђубрење у теплицхитси.Возмозхно: лабављење, прерада биљака од штеточина и болести у кући.

Децембер 16

(субота)

Месец у Стрелцу, 4. фаза (опадајући Месец). Неповољан дан за наводњавање, обрезивање биљака, лош: растварање, третман од штеточина и болести у кућним условима Могуће је: сијати пашњаке за домаће узгој.

Децембер 17

(Недеља)

Мјесец у Стријелцу, 4. фаза (доље Мјесец), од 7:30 до 29 дана у мјесецу. Неповољан дан за наводњавање, обрезивање биљака, лош: растварање, третман од штеточина и болести у кућним условима Могуће је: сијати пашњаке за домаће узгој.

Децембер 18

(понедељак)

Месец у Сагиттариус.Новолуние.С 8:30 - 30, од ​​9:31 - 1. дан у месецу. Неповољан дан за сјетву, садњу, залијевање и храњење свих култура.Благоприватно: прскање од штеточина и болести, отпуштање тла, резање степеница, опекотање купуса.

Децембер 19

(Уторак)

Неповољан дан за обрезивање биљака, лош је: намакање сјемена, садња на дестилацији биљних и украсних биљака, третирање биљке од штеточина и болести, гашењекупус.Возмозхно: садња зачинско-ароматичних усјева на дестилацији.

Децембер 20

(Среда)

Месец у Јарцу 1. фаза (растући месец) Од 10:08 - 3. месец дана. Неповољан дан за обрезивање биљака, лош је: намакање сјемена, садња на дестилацији биљних и украсних биљака, третирање биљке од штеточина и болести, жудња за купусима, могуће: садња зачинских и ароматичних усјева за дестилацију

Децембер 21

(четвртак)

Неповољан дан за сјетву, путовање, залијевање и храњење свих култура, лоше је: прскање од штеточина и болести, отпуштање у кућним условима Могуће је сољење купуса.
\ т

Децембер 22

(Петак)

Неповољан дан за сетву, садњу, заливање и храњење свих култура.Благоприатнаиа: прскање од штеточина и болести, отпуштање у кућним условима Могуће је: брашно купус.

Децембер 23

(субота)

Неповољан дан за сетву, садњу, заливање и ђубрење свих усева.Благоприватно: прскање од штеточина и болести, попуштање у кућним условима Могуће је: купус.

Децембер 24

(Недеља)

Неповољан дан за лечење болести и штеточина, орезивање растении.Блахоприиатно: сејања поврће за кућну узгој, дестилације слетању на биља и цвећа усева, наводњавање, рихление.Возмозхно: жетве резница за вакцинације.

Децембер 25

(Понедељак)

у Рибах.2 Моон-фазе (повећање месец) е свих 12:24 - 8. лунарног дана. Неповољан дан за лечење болести и штеточина, орезивање растении.Блахоприиатно: сејања поврће за кућну узгој, дестилације слетању на биља и цвећа усева, наводњавање, рихление.Возмозхно: жетве резница за вакцинације.
\ т

Децембер 26

(уторак)

у Овне.2 Моон-фазе (повећање месец) е свих 12:43 - 9. лунарног дана. Неповољна дан за орезивање, узима, пресађивање, заливање, ђубрење растении.Блахоприиатно: окопавање, Тхиннинг степенице, третман болести и штеточина у кући условииах.Возмозхно: сетве биљке које расту домаће узгајање усева - зелене, лук оловком, Беијинг купус.
\ т

Децембер 27

(Среда)

у Овне.2 Моон-фазе (повећање месец) е свих 13:03 - 10-дневном месецу. Неповољна дан за орезивање, узима, пресађивање, заливање, ђубрење растении.Блахоприиатно: окопавање, Тхиннинг степенице, третман болести и штеточина у кући условииах.Возмозхно: сетве биљке које расту домаће узгајање усева - зелене, лук оловком, Беијинг купус.
\ т

Децембер 28

(четвртак)

Месец у Таурусу 2. фаза (растући месец) Од 13:24 до 11. месеца. Неповољан дан за трансплантацију биљака, попуштање у зони корена, познато је: садња биљних биљака за домаће узгој, садња на дестилацији зелених и цветних култура.

Децембер 29

(Петак)

Месец у Таурусу 2. фаза (растући месец) Од 13:48 до 12-ог дана. Неповољан дан за трансплантацију биљака, отпуштање у зони корена, познато је: садња биљних биљака за домаће узгој, садња за дестилацију зелених и цветних култура.

Децембер 30

(субота)

Неповољан дан за сетву травнатих биљака, обрезки.Благоприатно: наводњавање, отпуштање, прскање од штеточина и болести собних биљака.

Децембер 31

(Недеља)

Неповољан дан за сетву зељастих биљака, обрезки.Благоприатно: наводњавање, отпуштање, прскање од штеточина и болести собних биљака.

Фаза Месеца у децембру 2017

Месец расте - 1. и 2. децембар.

Пун месец - 3. децембар.

Месец се смањује - од 4. до 17. децембра.

Нова година - 18. децембар.

Месец поново расте од 19. децембра до 31. децембра.

Корисни чланци о врту, граду и цветном врту

Шта је календар месечне сетве?

Ниједна од многих тајни узгоја свих врста усева неће донети такву одрживост и одличне резултате као коришћење календара за сејање лунарног вртлара.

Током корисних и штетних утицаја Месеца, научници су посматрани миленијумима и расправљали више пута - Месец је способан да лечи (људи праве менталну и физичку снагу или дају богату жетву), и чине нас и наше биљке болесним и летаргичним.

Добро је што њихово јединствено искуство није изгубљено узалуд и модерним људима је постало могуће да препознају мјесечеве фазе, што увелике олакшава живот.

Нажалост, у доба компјутерске технологије и развоја Ворлд Виде Веб-а, још увијек мало људи зна ништа о лунарним календарима. И наравно да ће бити одлично ако будете морали да штампате предложени календар вртларства за ручак за 2017. годину. На тај начин ћете направити добар посао људима који ће сигурно вратити стотине. И користити га - лакше је него једноставно.

Децембарски рад у башти

У зимским креветима нема шта да се ради, тако да можете створити зелени град на прозорима. Дестилација зелена - није веома проблематична, али веома корисна лекција. У зимским месецима уклањате мале усеве витамина зелене из прага.

Најлакши начин је растављање зелене оловкелук Да бисте то урадили, морате узети неке посуде, напунити га плодним земљиштем, навлажити га и посадити на мост, тј. Чврсто једна уз другу. Прво, морате обратити пажњу на оне од вас који су изненада почели да расту.

Можете салату салвету на прозорској дасци - она ​​брзо пада и брзо избаци зеленило.

Ако сте у подруму или подруму оставили першин или Манголд са земљаном корицом, онда их већ можете набавити и ставити на прозорске клупчице да би растурили листове витамина.

Морате редовно да проверавате стање поврћа у спремишту. Ако уочите оболеле или труле узорке, одмах их уклоните, а они који су близу су пожељни да се брже користе за храну.

Потребно је прегледати остатак сјемена и цвијећа поврћа, планирати садњу нове сезоне и купити недостајуће сјеме, гнојива, алате.

Почетак зиме - време резултата и тренинга. Курсеви за вртове су доступни, можете их резервисати и усавршити своје знање о пољопривредној механизацији и напредне методе њиховог узгоја.

Месец у знацима зодијака

Календар садржи практичне препоруке на основу астролошких информација. Пажња вртлара и вртлара фокусирана је не само на фазе лунарног циклуса, већ и на енергију зодијачког знака, кроз који пролази мјесец.

Ован: Прскање и плијевање града, жетва.

Бик: садња белог рибизла и пекиншког купуса, махунарки и свих коренских усева. Вртлари саде луковице цвећа.

Близанци: Фаза, погодна за сакупљање лековитог биља, садња цвећа.

Рак: врши се садња нових усева на локацији, корисно је инокулирати грмље и воћке.

Лав: Није ли добар тренутак, препоруча се да се трава успорава, да се уништи коров.

Девица: Вртлари не би требали манипулисати воћкама, можете посадити било које љековито биље.

Тегови: добар период за узгој.

Шкорпион: Засијани су зачини и зачини.

Стријелац: вртлари засађени лук, бели лук, паприке, могу жетву.

Јарац: садња баштенских култура.

Водолија: веома неповољна фаза за пољопривредну производњу.

Риба: добро вријеме за садњу бундеве, лубеница и диње, љековитог биља.