Како се бринути за кризантеме, садити кризантеме

Мудраци Истока верују да ће ко ће битибринути за хризантеме - постати срећан човек. Кинеска вера каже: Страшни змај је покушао да преузме сунце. Покушао је да га стисне, а искре су полетеле на земљу и претвориле се у величанствене цвеће. Сада Јапанци не само да уживају у овом цвећу, већ и припремају укусне салате и слаткише од њих.

Сан многих узгајивача - стварање хризантема са великим цветовима, али у стварности неће користити такву популарност, тако фино зрнато цвијеће. Ове мале биљке су отпорне на ниске и високе температуре, не боје се природних падавина, добро расту на отвореном и затвореном тлу, имају декоративне квалитете. И цветају до средине јесени! Поред тога, узгој кризантема може се обавити и код куће.

Становници Русије узгајају цвеће на отвореном земљишту са малим склоништем. И кризантеме зимују не само у средњој стази у земљи, већ иу Сибиру.

Како посадити кризантеме?

Цвијеће преферира сунце и недостатак великих количина воде, тако да мјесто треба испунити ове захтјеве. Ако се одабере у сјени, цвијеће ће се почети извлачити и цвјетати у недопуштеном времену. Али пошто су корени практично на површини земље, они не могу бити пресушени, па би заливање требало бити рационално и правилно. Добра варијанта земљишта - лабава, брзо упија влагу, са много корисних елемената. Ако ваша земља нијезадовољава ове захтјеве - може се побољшати примјеном различитих гнојива. Али немојте их злоупотребљавати. На дну јаме поставите дренажу у облику великог песка и ситног камења.

Кишни дан је одличан тренутак за садњу хризантема. Ако је улица врела, потом посадите резнице ближе вечери. Јама је подигнута негдје 40 к 40 цм, добро је залијена, одливана, испуњена земљом додатком биолошког хумуса. За сорте са малим земљама потребна је подршка. После садње кризантема, треба вам први прстохват. Месец дана касније, горњи део бекства са чворовима је сломљен. Направите вештачку сенку. Уклоните 3-4 дана након слијетања. Добар избор би био материјал од нетканог материјала, а лишће не би требало дирати.

Како репродуковати ово цвеће

Пошто је размножавање семена практично немогуће (сорте се не могу утврдити), у свим доказаним методама користе се друге методе: обрезивање, раздвајање грма или корена. На који начин нисте одабрали да се цвеће пресади у мају, јер су у то време сав мраз и јаки ветрови прошли. Има право да буде варијанта трансплантације у лето, не утиче на развој и садњу кризантема.

Ако се испоставило да сте одлучили да посадите цвеће на јесен, онда то морате урадити до средине септембра, тако да је пре доласка зиме коренски систем успео да поправи. После садње кризантема на отвореном земљишту то је немогуће. Боље је користити мали лонац. Он се затим ставља на топло место. Температура треба да буде од 4 до 7степени изнад нуле. Ово ће бити оптимални услови за држање хризантема у кући у лонцу. Водите цео систем корена током зиме. На крају зиме цвеће се сели у стакленик, а заливање се врши још чешће. Месец дана касније, избојци ће расти брже, и можете се упустити у резање. Али изрежите изданке не више од 10 центиметара.

, онисе померају у ладицу , која је потпуно напуњена смјесом земље, песка и ђубрива. Кутија је покривена стаклом. Након 25-30 дана, резнице ће бити фиксиране и могу се пренијети у велике контејнере. Чим се време успостави, неће бити хладног времена - цвет ће се одвести на улицу.

Шта је брига за хризантеме

Састоји се од умјереног залијевања које не би требало да прође норму тако да коријенски систем не труну, али не пресуши. Како кажу - заливање по потреби. Генерално, цвет се односи на биљке које воле влагу. Само у периоду цветања, количина воде се смањује, а током врућих дана - повећава. Из воде из славине се не може узети. Једном у 7 дана додајте водену тинктуру краве, у пропорцији 1: 8. И за формирање пупова и раст зеленила примените фосфорна и калијумова ђубрива. Када поставите хранилицу, побрините се да не падну на лишће, у супротном ће кризантеме горети. Воде само коренски систем.

Брига о хризантемамаје такође омогућити рационалну исхрану цвећа у првих неколико месеци, јер у то време, хризантеме повећавају своју зелену масу. НајефикаснијиПилетина и кравље млеко.

У великој посуди треба напунити једну од двије хранилице, сипати у воду, промијешати и оставити чврсто неколико дана. Да бисте припремили раствор за наводњавање, 1 л инфузије треба разблажити са 10 литара воде. Затим, под хризантемом, додајте један литар раствора на влажну земљу.

После тога брига за хризантеме не ствара велике потешкоће.Потребно је залити цвијет, попустити, уклонити коров и биљке за прскање од паразита и за профилаксу.

Упркос чињеници да цвијеће пролази кроз хладноћу, усред јесени још увијек је потребно заштитити кревет од мраза и вјетра. Можете га инсталирати на филмски оквир, тако да ћете се дивити неким магичним цвијећем око 20 дана. Оквир треба уклонити на крају јесени, кревети се премјештају у вазе и пребацују у топлу собу. Ако све ово, хризантеме ће те задовољити скоро до јануара.

Како заштитити кризантеме од штеточина

Редовито и редовно наводњавање помоћи ће вам не само у одржавању цвјетања и живота у цвијету, већ ће вам пружити и поуздану заштиту од оштећења од стране гриња и разних паразита који не толерирају влагу.

Не заборавите да штетни микроорганизми живе у самом тлу, а могу и ометати ваш цвијет. Зато немојте чекати да се то деси, али сигурно идите у продавницу и купите специјалне лијекове против болести и паразита.

Од свих оних који највише воле хризантемеопаснагусеница . Само једна особа по ноћи може јести три пупа! Зато пазите на стање ваше биљке и онда ће вас задовољити много година!