Како сакрити епрувете у купатилу да се осигура од неочекиваних цурења?

Неоткривене, избочене из зидова комуникације могу покварити утисак најквалитетнијег поправка. Због тога се приликом поправки неизбјежно поставља питање како сакрити цијеви у купаоници тако да интеријер изгледа елегантно и лијепо. Сваки мајстор или власник куће рјешава проблем на свој начин, будући да постоји много могућности за прикривање канализацијских и водоводних цијеви.

Али прије него што затворите цијеви у купаоници вијком или се сакријете у зиду, морате схватити да се не могу полагати сви прикључци и цјевоводи.

Који се распореди могу поставити и шта не може бити?

Стога, неће све комуникације користити скривену инсталацију. Код компетентно направљеног ожичења колектора, када се у свакој тачки потрошње обавља посебан пар цијеви без непотребних веза, проблем скривања канализацијских цијеви у купаоници престаје бити проблем, јер је у овом случају прикладна било која опција. Али понекад постоји потреба за додатним подрезивањем или издужењем цеви, што подразумева присуство везе.

Неке од ових веза ће бити поуздане и могу се безбедно затворити у зидове или кошуљице, без страха од неочекиваног цурења. Могуће је затворити сљедеће типове цјевовода и канализације:

 • заварени спојеви челичних цеви;
 • заварени спојеви бакра;
 • пресоване полиетиленске преше;
 • висококвалитетни пресовани прикључци, правилно стиснути конструкционим крпељима.

Друге врсте укорјењивања треба увијек имати приступ за трајну употребуодржавање, поправка и замена. Не можете сакрити епрувете у купатилу, ако је:

 • резни спојеви свих цеви;
 • навојни прикључци на метал-пластичне цеви, кључеви за стезање.

Таква једињења ће на крају ослабити или постати неадекватна, и онда се проток неће избећи. Ако ожичење НИЈЕ бити уграђено, тада током периодичне контроле можете видјети пропуштање и подузети мјере за његово уклањање. Иначе, слаба веза или ослабљени навојни спој, скривен у зиду, учинит ће вас свјеснима себе, а не ваших сусједа, у облику поплављивања њиховог животног простора. И поред потребе за уништавањем сопствених зидова или подова, морат ћете платити поправке од сусједа.

Правила за маскирање цјевовода

Да би просторија изгледала елегантно и истовремено све комуникације исправно функционисале, морате знати како правилно маскирати једну или другу цијев, везу, узгој. Постоји неколико једноставних правила за уклањање цеви у купатилу, које треба пратити током поправки:

 1. Закухајте са минималним бројем елемената.
 2. Користити прикључке исте чврстоће и материјала из истог материјала као и цијеви.
 3. Чак и ако сте сигурни у поузданост ожичења, боље је да обезбедите мали прикривени отвор на месту прикључка, тако да можете да проверите цевовод.
 4. Користите изолацију да бисте омогућили слободно ширење цеви и спречили кондензацију.
 5. Припремите распоред ожичења, правилно поставите све цијеви ивезе

При изради шеме, како затворити цијеви у купаоници, потребно је узети у обзир:

 • погодност зидова за глађење (врста и дебљина);
 • пречник цеви;
 • присуство хидроизолације и ојачања естриха, његове дебљине;
 • траса гасовода.

Према томе, постоји неколико доказаних начина за затварање канализационих цеви у купатилу или разблажењу цевовода. Размотрите сваку од њих посебно.

Маскирање комуникација са намештајем

Најједноставнији начин да се сакрију епрувете у купатилу за уграђени или зглобни намештај, ова опција је различита релативна јефтина и брзина. Код вертикалног распореда цеви могуће је купити ормарић за праве величине. Има стражњи зид, а изрези у горњем и доњем панелу су направљени. Као резултат тога, добијамо ормар са унутрашњим цевима.

Али ова опција има један озбиљан недостатак. На мјестима гдје су цијеви стално високе влажности, на које је осјетљив готово сав намјештај. Кабинет можете обрадити посебним решењем, али то је прилично дуга и скупа операција.

Инсталација цевовода у зиду

Овај метод је добар у случају поновног планирања или је зграда у изградњи. Како би се затвориле цијеви у купаоници у зиду морат ће се уништити, али вриједи се присјетити да је такав рад у згради панела забрањен хоризонтално. Слично томе, у многим случајевима, зидови су довољно танки да обављају такве радове.

Са овом врстом инсталације се не исплатикористе металне цеви, као и комуникацију са присуством навојних спојева. Један од важних аспеката овог рада је правилан распоред цијеви, а ако постоји облога, мора се узети у обзир и дебљина плочице. Након тога се формира топлинска изолација. Последњи потез је само малтерисање и облагање.

Ова врста камуфлаже помаже да простор буде пространији и пружа атрактивнији изглед. Лоша страна је да ће цурење до цеви бити много компликованије.

Како маскирати цијеви у кутије и нише?

Једна од најједноставнијих и најпогоднијих метода поновног планирања је производња кутије сухозида. Да бисте то урадили, требаће вам метални профил или дрвене траке тражене дужине и раскрснице и заправо сухозидом, од чега је изграђена конструкција која ће захтевати обраду. Једноставност уградње разликује се од конструкције пластичних панела.

Исту методу чине нише, које су такође зашивене сухозидом, али омогућавају не само да се сакрију цеви за суву градњу, већ и да се постави умиваоник, машина за прање веша итд.

Један од недостатака овог метода је што се он бави великом површином која игра велику улогу у просторијама мале површине. Зато, пре него што шијете епрувете у купатилу са гипсаном картицом, морате направити тачне прорачуне на том подручју.

Како сакрити цијеви посебним заслоном?

Данас, продавнице нуде богатство екрана који решавају проблем како сакрити комуникације. Он јеИзгледа као оквир са два водича, који треба причврстити сухозидом или пластичним плочама.

Такав дизајн је релативно јефтин и стога изгледа естетски. Такође је могуће додати да се лако демонтира, омогућавајући лак приступ комуникацијама у случају било какве несреће. Једини минус, као у ниши са посудама, - заузима прилично велико подручје.

Практична примена ролетни

Роллоиди за сакривање цеви у купатилу се користе веома ретко, што је неправедно. Ово су практични, покретни дизајни, слични принципу дјеловања на хоризонталне жалузине, савршено скривају нишу у зидовима са комуникацијама. Ако је потребно, ваљци се лако отварају, дајући слободан приступ узгоју.

предности:

 • Једноставност уградње и демонтаже;
 • практичност у свакодневном животу;
 • мобилност, пружајући широк приступ гасоводу.

недостаци:

 • се примењују само на нише и кутије;
 • је тешко самостално радити, стога се ролете морају наручити од произвођача.

Корак по корак водич о томе како шивати цевовод са зидом од гипсане плоче

Овај дизајн је веома једноставан за инсталацију и прилично приступачан. Најбоља опција за постављање такве маске још није заузета у просторији, гдје је мјесто постављања преграде одређено од стране власника. Овај метод је погодан за купатила на великом простору.

Пре него што почнете са уградњом зида, када се користе челичне цеви, морају се припремити унапред, очистити од старихслојеви боје (ако постоје) и боје.

Прво, морате припремити све алате и материјале који ће бити потребни у будућем раду.

И можете почети да креирате оквир:

 1. Уз помоћ нивоа и нагиба, обриси будућег зида су скицирани.
 2. Профил водилица се причвршћује на контуре зидова, пода и стропа помоћу типли.
 3. Монтира се профил за причвршћивање, који се помоћу вијака прикључује водичу.
 4. Ојачати конструкцију попречних пресека.
 5. Поставили смо, то јест, сакрили смо цеви.Потребно је запамтити! Ожичење цеви треба да се спроведе током изградње скелета. При томе се мора узети у обзир дебљина сухозида, а ако ћете бити обложени плочицама, онда је дебљина плочице.
  Сада започињемо процес облагања гипсаног картона уграђеног оквира:
 6. Извршите жељене величине делова. Да би се убрзао процес, препоручује се да се ова операција спроведе унапред.
 7. Плоче се причвршћују завртњима, њихов тип се одређује материјалима који се користе приликом монтаже. Не би требало много да продубљују шешире.
 8. Додатне трепавице се уклањају убодном пилом или ножем. Али ако је његова дужина недовољна, онда спојеви не би требали пасти на попречни пресјек.
 9. Отвори се пресецају за инспекцијски отвор и за уклањање цеви.
 10. На спојевима пода, зидова и плафона, све пукотине су искривљене.
 11. За приступ вентилу и подизачу, подесите врата.
 12. Када се пројектујеспремна, прекривена је китом, а спојеви су залијепљени за серпианку.
 13. Када се кит суши, кожа је обложена и обложена првим слојем.
 14. Извести завршне радове: поплочавање, покривање текућим тапетама итд.

Дакле, одлучујући како сакрити водоводне или канализационе цијеви у купаоници, слиједите наше савјете и правила маскирања која се односе на вашу врсту ожичења.