Склопива брава на металним вратима: како одабрати и правилно поставити

Данас су на улазним вратима сваког стана постављени дворци. И то не чуди, јер сваки власник жели да се осјећа сигурно заштићено у својој некретнини. Безбедност сада може да обезбеди само поуздана челична врата са добром блокадом. Да би се у потпуности искључио ризик неовлашћеног приступа просторијама трећих лица, већина људи поставља платнена врата са уређајима за затварање изнад главе. Да видимо шта је то погодност, које врсте ових уређаја нуди тржишту, која опција је најпогоднија за уградњу на метална врата.

Подручја употребе надземних брава

Треба напоменути да се уређаји овог типа могу инсталирати не само на улазним вратима у стамбеним становима. Ово су веома популарна решења за уградњу на платна врата канцеларија и предузећа. Таква свестраност механизма за закључавање условљена је погодношћу процеса њеног затварања и отварања. Да бисте отворили такву браву, само требате окренути унутрашњост посебне браве. Али многи модели могу се отворити помоћу кључа не само извана, већ и изнутра.

Сматра се да су слични системи за закључавање идеални за дрвена улазна врата - и то је стварно случај. Инсталација таквог уређаја ни на који начин не нарушава интегритет крила врата, што не умањује снагу и поузданост, тканина не слаби. Поред тога, процес инсталације не изазива никакве потешкоће.

На металним вратима су и ови механизмимеђутим, постоје неке потешкоће са њима. На јефтиним вратима економске класе произвођач често не захтева инсталацију додатних уређаја за закључавање. Па, као и за све остале моделе, опремљени су снажном базом, те стога ништа не спречава инсталацију додатног уређаја за затварање. Истовремено се повећава поузданост врата.

Најчешће су механизми за закључавање већ инсталирани на фабричким моделима врата. Многи постављају теретницу као додатну заштиту. Ово је оптимално решење, поред тога, бравица са траком ће убрзати процес затварања-отварања.

Уређај, карактеристике, инсталација

Оно што је теретница може се разумјети већ из његовог имена. Од уређаја за парење, такви производи се разликују по чињеници да инсталација није унутар тканине већ изван ње.

Који год модел дворца био изабран, најбоље је монтирати уређај са унутрашње стране врата. У овом случају, тело механизма ће бити скривено са становишта аутсајдера, а можда и уљеза. Такве браве се обично отварају споља уз помоћ комплетног кључа. Са стране просторије, такав механизам се може отворити кључем или засуном.

Браве за закључавање свих модела слободно се уграђују на дрвена врата. Нису сви на металним вратима. Чињеница је да се конструкција браве не уклапа у потпуности под захтјеве затвора. То је присуство пелена, незнатан јаз, дебљина платна.

На дрвеним вратима механизам је обезбеђен уз помоћвијцима, али на платну од метала потребно је заварити челике и причврстити браву помоћу причврсних елемената.

Главни типови надземних брава

Данас, модерно тржиште пружа много различитих варијанти надземних система. То су механички модели, као и електромеханички и потпуно електронски.

Механички модели имају најједноставнији дизајн, што их чини веома популарним међу потрошачима. Основа механичког система већине надземних уређаја за искључивање је могућност коришћења кључева и реза. Са овим елементима можете отворити или затворити врата. Електронска опрема ради путем електронских импулса који утичу на механизме у замку.

Ови уређаји за закључавање, као и све остало, могу се класификовати према типу тајног система и броју укрштања.

Предности и недостаци

Модели за надземне радове имају много предности, али имају и недостатке. Упркос мањим недостацима, ови производи су добар и поуздан избор који је једноставан за употребу.

Међу непорецивим предностима може бити лакоћа уградње - ако је произвођач металних врата водио рачуна о корисницима својих производа и предвидио мјесто за додатну браву, онда инсталација неће бити никаквих потешкоћа. Цела инсталација је сведена на фиксирање механизма на месту одређеном за то.

Још један плус је потпуно одсуство барем неке врсте минималне везе између квалитета инсталације и рада. УнликеУређаји за закључавање других конструкција, решења изнад главе не дозвољавају нападачима да ослабе елементе за причвршћивање браве.

Ако требате поправити или сервисирати механизам производа, онда нема ни проблема с тим. Механизам је доступан и јасно. Монтажа омогућава значајно повећање сигурности металних или дрвених крпе за врата.

Сада о недостацима. Као и сви постојећи заштитни механизми, уређај за надземну ролетну није савршен. Чак и најинтелигентније браве прекидају професионални лопови станова. Што се тиче недостатака, онда ниво њихове критичности мора одлучити власник стана или викендице. Приликом одабира уређаја за закључавање челичних врата потребно је узети у обзир - то може помоћи да се избјегне претјерано трошење новца.

Главни недостатак већине решења је да је за монтажу погодан само масиван механизам. То на крају доводи до поскупљења дворца.

Ако је нападач ушао у стан или приватну кућу, истиснуо прозор са двоструким остакљењем, након што сакупи све вриједности, моћи ће без икаквих препрека напустити злочин мјеста - врата се лако отварају изнутра.

Ако се инсталација врши на крилу врата који се отвара у унутрашњости, онда за истог лопова неће бити проблема да се једноставно обори уређај за закључавање. То, наравно, увелико смањује врата са шаркама. Ако је крило врата опремљено само бравом изнад главе, замијените овај механизам другим уређајемнемогуће.

Уз све предности, надглавна решења веома кваре изглед челичних врата, јер је са стране куће видљива сва унутрашња површина врата, а већина браве нема посебну естетику.

Прави избор

Ако је избор уређаја за блокирање и његова инсталација изведена исправно, то је гаранција да је просторија поуздано заштићена од било каквог задирања. Ако не желите да платите већи износ за уређај за затварање, вреди се сетити да јефтини модели немају дуг животни век. Не купујте превише буџетских двораца. Најбоље од производа биће познати брендови брендова.

Приликом избора закључавања, вреди упознати неке важне захтеве или карактеристике које уређаји за закључавање морају да задовоље.

Ниво тајности, поузданости

Овај захтјев је због присутности дијелова за затварање. Што је више механизма закључавања пинова, то је бравица поузданија. Говорећи о отпорности на провалу, то често значи способност одређеног модела да издржи различита механичка дејства.

Најчешће, у случају хака, ове акције су моћ: бушити или користити мутилатора улова током аутопсије.

материали

Поузданост замка не зависи само од супер-заштићеног и сложеног механизма, већ и од материјала од којег је производ направљен. На пример, алуминијум за производњу браве се не користи из очигледних разлога.

Најбоље је да су елементи механизма направљени од ливеног гвожђа. Главна предност овогау својој способности да издржи чак и озбиљне механичке радове. Али у исто време, ливено гвожђе има осетљивост под утицајем ниских температура.

Челик - најбољи материјал за механизам закључавања. Ово је идеална легура са добрим квалитетом против пробијања.

Главни типови браве за метална врата

Цилиндрични модели игала или обични дискови су добро чувани. Али са хацк-проофнесс у таквим бравама проблем - са алатима за разбијање крекер ће потрајати само неколико минута.

Браве на цилиндрима са системом АБЛОИ су много боље од карактеристика. Да бисте их отворили, потребно је 10 минута. Процес откривања ће бити праћен јаком буком. Ово је поуздан модел и квалитет многих домаћих или увезених производа је веома висок.

Браве за цилиндре са перфорираним сандуцима су прилично поуздане, обично се производе у Италији или у Русији. Он разбија ове моделе са много буке, а да би отворио врата, потребно је 30 минута.

Металне браве са шаркама су високо поуздана решења која се лако користе свакодневно. Врло је тешко открити их, чак и уз помоћ специјалне опреме, јер су потребне за разбијање привјесака за кључеве веома и врло скупо и немају све професионалне крекере.