Како одабрати улазна врата: метал, челик, гвожђе у стан, кућу

У стану задржавамо своју имовину, новац и друге вриједне ствари, због чега је дому потребна добра заштита од пенетрације. С тим у вези, готово свако ко врши поправке стана или гради кућу, питање је: како одабрати улазна врата?

Сада ћемо покушати да смислимо како да изаберемо поуздана врата. Улазна врата су дрвена и метална, а на основу њихове намјене можете разумјети како их исправно одабрати. Али сва врата треба да имају следеће карактеристике:

  • Снажан дизајн који штити врата од отварања струје;
  • Способност да контролише оне који позивају на врата или само стоје поред људи користећи посебан систем за стакло, ћелију или видео надзор;
  • Добра звучна и топлотна изолација. Пре него што изаберете улазна врата, треба да се консултујете са професионалцима о томе који ниво изолације треба да има врата у ваш дом;
  • Квалитетна и поуздана брава против лопова-интелектуалаца, што ће помоћи да се избјегне хакирање кључева или подизање кључа;
  • Добар дизајн који ће нагласити особине унутрашњег ентеријера и изгледати сјајно на фотографији.

Јачина врата директно зависи од материјала. Врата су често направљена од челика, дрвета и разних комбинација материјала. Раније су се људи плашили да стављају челична моћна врата, јер би то могло привући пажњу лопова или пореских власти.

У овом тренутку, већина становника жели видјети моћна врата на улазу у њихову кућу, која штите од продора и изгледапрезентабле.

Будући да већина дрвених врата не испуњавају ове захтјеве, ми ћемо размотрити челичне конструкције и видјети која квалитативна врата би требала бити.

База врата је сигурносна брава

Како одабрати улазна врата која не би пустила странца у стан? Прво, требало би да има чврсте челичне лимове, јер су заварене конструкције клизавије и пуцају их чекићем, а отпад ће бити довољно лак. Такође, важан део кутије за врата је и панел, који затвара отвор између кутије врата и рупе у зиду, у који је уграђена сама кутија. У случају да не инсталирате кућиште, безбедносни изглед се лако може заврнути са остатком заједно са кутијом. Сличну улогу играју и даче, али након њихове инсталације компликовано је уклонити врата, а не кутију.

Улазна врата од челика треба да имају дебеле металне плоче у подножју, тако да је прије избора доброг производа пожељно пронаћи потребне параметре. Врата иностране производње обично се израђују од листова легираног челика дебљине 1-1,5 мм. Приликом ударања папира мало ће нестати, али неће се сломити. Домаћи произвођачи немају одређени стандард производње врата, тако да тржиште може задовољити различите узорке. Постоје стандардни производи са малом дебљином метала и блиндирана врата са листовима од 3-4 мм.


Гумени звучни и термоизолациони облози.

У већини, таква тешка и дебела врата се инсталирају у сеоским кућама или приватним кућама, а њихова цијена почиње од 1.000 долара. Унутар таквих дивова, додатних размака и луковатврдоћа, као и звучни и топлотно-изолациони материјали: минерална вуна, пена, пенаста гума, пиљевина итд.

У уобичајеном стану, где нико неће примењивати бучне Бугаре и бушилице, препоручује се да се стави стандардни узорак, без ексцеса и додатних слојева. То ће вам добро доћи и гумена бртва по ободу улазних врата, која неће дозволити да се у кућу прођу неугодни мириси.

Пре него што одаберете улазна метална врата, морате да разумете шта је потребно од кутије за врата, јер је то она која највише трпи моћ током хаковања. Кутија за врата мора бити јака и добро осигурана. Зато је боље упутити врата професионалним градитељима чије искуство неће дозволити грешке.

Важно је унапријед размишљати о томе како ће се отворити ваша кућна баријера. Већина њих се отвара у правцу степеништа, блокирајући тако сусједна врата и комплицирајући евакуацију људи у случају нужде. Ово је забрањено правилима заштите од пожара у Министарству за ванредне ситуације РФ, а за кршење ове ставке у Министарству за ванредне ситуације може вас казнити и узети несретна врата са собом.

Незаштићене шарке - пут до лопова

Не мање важна су шарке врата. Лако их може одрезати Бугарин или оборити чекићем, ау одсуству пладња, могуће је окренути отпад и отићи на презентацију. Да би се супротставили таквим непристојним мерама и постоје покретне игле. Они неће дозволити лоповима да скину врата, чак и ако су срушили шарке. Али такви језици се могу резати, што траје и до пола сататиме Друга могућност заштите са петљама: механизми скривене петље. Они су уграђени у сама врата, тако да ће доћи до њих да их секу, што ће бити тежак задатак за лопова. Како одабрати добре петље и осигурати улазна врата? За често коришћена врата ће бити довољно четири петље, у апартману ће бити истих врата и стандардних два.

Такође, као заштиту за улазна врата од челика, потребно је изабрати делове са лежајем, што ће значајно смањити њихово трошење и неће дозволити да се врата просеју. Такођер, број петљи овиси о тежини врата: до 70 кг - двије петље, више од 70 кг. то ће узети 3-4 комада.

Домаћи или страни?

Сви узорци су подељени на оне који се производе у иностранству и на оне који се производе у Русији. Захваљујући застарелој производњи, руска врата имају лошији квалитет од увезених, због чега су јефтинији. Такође, улазна врата у стан од домаћег произвођача често немају додатне сигурносне мјере, што такођер чини цијену атрактивном, али како одабрати руска врата нема везе - готово сви узорци су исти.

Рејтинг на домасих производителах.

Тако ће домаћа одбрана коштати око 200 долара, док за увезене производе са најбољим оценама, ознаке цена почињу од 400 долара. Избор улазних врата треба да обављају професионалци, барем зато што је важно узети у обзир димензије врата. Неисправно израчунати метрички подаци могу узроковати неадекватност врата и проблеме са враћањем производа. Ако је исти избор долазнихИмате ли метална врата, покушајте правилно измерити врата. У случају да нема врата у вашу базу, она ће морати или да је прошири или сузи.

Правила за успешну селекцију

Ако су финансије ограничене, темељите минималну вриједност увезених врата и идите у продавницу грађевинарства. Приликом избора, не заборавите на могућност посјете гостију - потражите моделе с оком, оклопљено стакло, или, ако финансије то допуштају, ставите видео сустав.

Како одабрати жељезна врата против злостављача који проваљују у стан, познају искусне градитеље. У таквом производу морају бити присутне плоче, предпростори и поуздани језици. Поуздана врата обично имају носач у облику слова П, који је најбоље заштићен од ломљења врата.

Монтажа врата у облику слова П.

Приликом одабира прибора, имајте на уму да у случају када се зид спаја са вратима, немогуће је уметнути структуру у облику слова П. Ако имате такву ситуацију - од поузданости ће морати дјеломично одбити и инсталирати стандардни стан носач. Али ако инсталацију уобичајене конструкције изврши образована особа, она неће попуштати П-видљивој снази.

Изаберите врата тако да има две браве, иначе ће бити неугодно и неетично.

Како одабрати улазна метална врата, поуздано штити улаз у стан? Довољно је да се у њему режу два јака дворца, по могућности два типа: полуга и цилиндар. Први је заштићен од утјецаја силе, који избија, а други је цилиндричан,Заштитите свој дом од разбијања помоћу пречица.

Последњи критеријум како изабрати најтрајније и најпоузданије гвоздена улазна врата биће његов изглед. Вањска врата могу бити обрубљена дермантином, пластичним или дрвеним панелима. Последња опција је једна од најскупљих, тако да није погодна за ограничени буџет. Врата средње и ниже цјеновне категорије често су обојена прахом, чиме се штеди новац, фокусирајући се на квалитету. У случају пожара у таквом поклопцу је неоспорна плус - заштита од паљења.

Сада знате како да изаберете поуздана и квалитетна улазна врата од челика. Важно је запамтити да се само 15% крађа извршава снажним утицајем на врата, сви остали лопови раде уз помоћ хоткеис-а и одабира кључева. Зато темељно изаберите врата и ваш дом ће бити потпуно и потпуно заштићен од странаца. Произвођачи Ирон Доор-а за 2014: Бест Инпут, Метал