Како изоловати улазна метална врата?

Метална врата се могу сматрати најбољом заштитом од провале или продора непозваних гостију. Али врло често таква конструкција уопште не штити од пада у просторију. Због високе топлотне проводљивости метала, температура у кући ће бити практично иста као и на спољашњој страни, што често доводи до стварања кондензата, који уништава компоненте врата.

садржај

 • Узроци пратеће изолације гвоздених врата
 • изолација од влакана или дасака
 • Потрошни материјал и алати
 • Карактеристике изолације кутије од гвоздених врата
 • Како изоловати крпу на вратима?
 • Изоловати зазор врата и закрилити врата

Из свега овога можете се ријешити ако изведете квалитетну изолацију улазних металних врата. Данас постоји много грејача, од којих су најпопуларнијивлакнасти и плочасти материјали . У исто време, сви радови на њиховој инсталацији су веома слични и способни да обављају своје руке. Али прво морате схватити зашто постоји губитак топлоте у просторији.

Разлози за пратећу изолацију гвоздених врата

На основу праксе, са појавом зимских прехлада, губи се око 30% топлоте. У овом случају, главни извори губитка топлоте укључују системе врата и прозора. Ако је изолација прозорских конструкција многима позната, онда како би се избјегло губљење топлинске енергије кроз улазна метална врата, потребно је знати неке од разлога који доприносе овом процесу:

 • јаз и слабост усусједна платнаврата и кутије могу довести до пропуха и губитка топлинске енергије;
 • основна опрема металних вратане обезбеђује увек квалитетну топлотну и звучну изолацију, што доводи до продора хладне и спољашње буке напоље.

Постоји заблуда да у изолацији структуре врата нема ничега посебног и довољно је напунити пјену или вату и избацити је дерматитисом. Исти материјал је коришћен да се елиминишу празнине, закрпе траке од пенасте гуме, омотане око ободне кутије. Али време не стоји и "дједови" начини изолације металних врата због појаве нових грејача полако одлазе у историју.

Изолација од влакана или плоча

Гријачи влакана се односе на ролне материјале као што је минерална вуна. Имају високе карактеристике топлотне изолације, ису склоне сагоревању, лако се монтирају , чак иу одсуству вештина у грађевинарству, док имају дуг радни век.

Али такав изолациони материјал има значајан недостатак - када удари у вуну од минералне вуне, губи своју запремину, што доводи до значајног смањења њених карактеристика топлотне изолације. Из тог разлога , ако се улазна метална врата отварају директно на улицуи она може формирати кондензацију употребе грејача влакана неприкладног. Минерална вуна се боље користи у вишестамбеним зградама са грејањемулази

Плоче од пјене се састоје од пјенастих полимерних материјала, који, као резултат хемијске реакције, пуне грејач ваздушним мехурићима. Слично томе, структура јеполистирен са једином разликом у томе што се састоји од мехурића азота . Према томе, полистиренске плоче не подлежу горењу и преурањеном уништавању, али то утиче на њихову вредност. У исто вријеме, због чињенице да се оба материјала не боје влаге, могу се користити за изолацију металних врата, јер иду до улаза у гријање и директно на улицу.

Потрошни материјал и алати

Пре изолације металних улазних врата, потребно је очистити све потребне потрошне материјале и минимални сет алата , који је практично увек брижан власник куће:

 • плоча од ламелиране иверице или шперплоче у складу са димензијама крпе за врата и оквира за унутрашњу облогу;
 • дрвене шипке за конструкцију оквира у складу са дебљином металног угла платна, структура врата;
 • конструкциони балон од пене;
 • израда китова;
 • гумена заптивка;
 • висококвалитетна лепљива композиција за фиксирање грејача на врата на бази метала;
 • електрична убодна пила и одвијач;
 • нож за сликање и лопатица.

Карактеристике изолације кутије од гвоздених врата

У већини случајева, као кутија за врата у жељезним конструкцијама, метални угао је заварен у облику правокутника и причвршћен за зидигле У овом случају,након уградње система врата између сусједних зидова и углова кутијеформирају се пукотине које пухају грађевинска пјена, која се брзо распада под утјецајем свјетлости. Стога, ако се планира загријавање старих металних врата, морате се ријешити монтажне пјене и поновно изолирати.

 1. Зид и кутија за врата се чисте од остатака пјене и прљавштине.
 2. Припремљене површине се влаже њиме, а све празнине се поново пухају изградњом пене.
 3. Након експанзије и очвршћавања пјенастог изолатора, његов вишак се уклања помоћу ножа за бојење.

Периметар размака између кутије и зида поставља се гипс или кит, који штити пјену од свјетлости. Услед оваквог загревања, хладни ваздушни токови не могу да продру у кућу.

Како изоловати крило врата?

Пре него што почнете да радите на изолацији платна од гвоздених врата, морате уклонити све додатне елементе из њега: врата, дршку и браву, ако се користи за патцхворк.

 1. Загревање врата почињеса распоредом унутрашњег оквира шипки, на које ће се убудуће причврстити материјал за облагање. У ту сврху су на унутрашњи обод крила врата причвршћене сухе дрвене полуге и ребра за ојачање, метална конструкција. Причвршћивање греде врши се вијцима без нарушавања интегритета металног лима.
 2. У добијеној ћелији јеили минерална вуна или пена, у зависности од тогахомеовнер преференцес Фиксирање грејача врши се или вискозношћу оквира, или адхезивном композицијом. Али за већу поузданост, користи се комбинована опција.
 3. Изолациони материјал се режена такав начин да између њега и дрвеног оквира нема размака. За сечење гријача користите стандардни грађевински нож и равнало од метала.
 4. На унутрашњу површину крила вратасе наноси танак слој лепљиве композиције, а грејач се притисне уз њега.

Након што се љепило потпуно осуши, провјери се размак између оквира и лимова гријача. У присуству великих пукотина, оне се уклањају уз помоћ изградње пене која у будућности прекида дебљину грејача.

Изоловати зазор врата и обложити врата

Висококвалитетна унутрашња облога металних врата дизајнирана је да заштити материјал за топлотну изолацију, служи као додатна звучна изолација, а такође обавља и своју главну, декоративну сврху.

Стога, такав завршни премаз треба да буде: јак, отпоран на влагу и, најважније,имају атрактиван изглед . У већини случајева, као завршни унутрашњи третман гвоздених улазних врата, користе се плоче од ламелиране иверице или МДФ, шперплоча и кожних замена.

 1. Из изабраног материјала за облагање, платносе реже на димензије врата . Резултирајући лист би требао тачно одговарати спољашњем оквиру крила врата, али ни у ком случају не више одто ће довести до чињенице да ће врата бити лоше затворена или неће уопште ићи у кутију. У листу декоративног премаза са електричном шаблоном сече отвори испод браве, кваке и ока.
 2. Ако је облога направљена од шперплоче, онда пре него што је постављена , плахта за већу естетику је прекривена дерматитисомили другим практичним материјалом. Материјал је изрезан на величину шперплоче са спрејом од 1 цм са свих страна. Додаци се савијају преко ивица платна и причвршћују се рукавицама или заградама. За љепоту на лицу можете украсити украсне нокте.
 3. Декоративни обложни лимпричвршћен је помоћу вијака на дрвени унутрашњи оквир . Поред тога, ивице облоге се мешају са лепком. Причвршћивање вијака треба да се врши истим кораком од 300 мм дуж периметра врата. Боље је користити декоративну конструкцију са великим шеширима.
 4. У следећем коракуинсталирате претходно демонтиране елементе : јастучићи, ушице, оловке, итд.
 5. У закључку, на самонастављивој основи треба постојати гумена заптивна тракана ободу гвоздених врата , тако да нема пропуха. Да бисте то урадили, једноставно уклоните заштитни слој, а заптивач се притисне на оквир врата.

Метална улазна врата, изолована, у складу са свим правилима, савршено ће одржавати топлину унутар просторије, штитећи станаре куће од непозваних гостију, као и буку и прљавштину која продире у кућу извана. Плус за светакве мјере ће повећати вијек трајања цијеле структуре врата.