Како изолирати строп на балкону властитим рукама: 3 материјала

Материјали за изолацију стропа на балкону могу се разликовати по дебљини, изгледу и боји Изолација стропа на балкону није само могућа, већ и неопходна. Прво, на овај начин можете уштедјети значајну количину новца, а друго, то ће помоћи да балкон или гријани балкон буду топлији, што ће омогућити кориштење ове просторије чак и зими. У неким случајевима, изолација балкона се врши како би се овај простор спојио са дневним боравком, који се сада често може наћи.

Изолација балкона: плафон

Изолација стропа лође врши се: израдом плана, одабиром оптималног материјала, израдом процјена и куповином потребних уређаја. Сами радови се проводе досљедно. Ако балкон није остакљен, онда ће изолација стропа бити потпуно апсурдна. И зато, да би се овај простор обогатио, потребно је да се прво загледа у балкон, а тек онда настави са даљим радом.

Због пјене могуће је значајно побољшати топлотну изолацију стропа на балкону

У овом случају неће бити никаквих проблема, а застакљивање треба да имају професионалци, јер захтева посебну опрему за монтажу оквира, а осим тога, уградња објеката на висини може бити само професионалац са осигуравајућим ужадима и помоћницима.

Немојте одабрати јефтине опције, јер по ниској цијени једноставно не можете видјети квалитету. Следећи корак ће бити хидроизолација. Омогућити да се елиминишу пукотине, пукотине и просветљење кроз које може ићи топлотада прима воду, влагу и друге ефекте атмосферских падавина. Присуство хладноће и влаге ускоро ће довести до тако мање угодних проблема као што су плијесан и гљивице, што је посебно застрашујуће за здравље људи.

Посебну пажњу треба обратити на хидроизолацију углова, зглобова оквира и пода, јер тамо се налази велики број лумена које једноставно не можете видјети голим оком.

Како изоловати плафон на балкону

Чак и ако су на балкону постављени најквалитетнији оквири, он неће спасити балкон од: хладноће, смрзавања и пропуха. Шта учинити у таквој ситуацији? Ако је под направљен од бетона или голе опеке, онда га загрева, неће бити превише да утиче на присуство пропуха и хладноће. Потребно је загријавање по ободу балкона.

Конкретно, потребно је зашити гријач зида, стропа, пода и различитих површина. Ако доследно размотримо, онда се прво изведе изолација стропа, затим под, постављање трупаца, а затим зидови.

Пре куповине материјала за изолацију плафона, сва мерења морају бити завршена и забележена на папиру

Уградња дрвених завеса неће много подићи под, али ће вам омогућити да поставите дебели гријач и учините га што топлијим и угоднијим. У недостатку могућности полагања трупаца, могуће је задржати лепљење пене или пјенастог полистирена и све сипати вијком из цемента. Затим се може нанети било која завршна тканина, на пример, ламинат, линолеум и слично.

Оно што изолујемзид? Прво морате да инсталирате рам са лима, а онда почиње да напредује закључак изабраног материјала и спољашњу облогу. Попуњавање простор између усправних рама могу бити пене, полистирен, минералне вуне и не само.

Пропер плафона на балкону

У овом тренутку, грађевинском тржишту могу наћи потпуно другачију врсту завршних материјала и изолације. Тачно како одабрати? Шта да тражите? Када купите потребно је обратити пажњу на: трошак, век трајања, сложености инсталације, подешавања припремног рада, методе инсталације, ниво топлоте и буке изолацију.

Међу најпопуларнијим издању

 • минерална вуна;
 • полистирен;
 • Фоам.

Сваки материјал је добар на свој начин, али предност је углавном пена. Лако је, само ради са њим и не треба превише снаге и труда да се изврши обраду.

је савршен изолацију решење плафон пенасти блокови налазе између металних профила

Осим тога, има високу густину и то нехихроскопицхен. Користи се за дрвене и бетонске балкона.

Стручњаци из области грађевинских материјала изабран пену као изолација како поправити не треба конструкцију или лепак мешавину направљену од цемента. То је директно везан за плафон и без потребе да инсталира металили дрвени оквир. Након сушења платна монтира се арматура и врши се трљање.

Проводимо изолацију стропа балкона пјеном

Као што је већ речено, задовољство је радити са Пипоплек-ом, јер је: лаган, једноставно изрезан, брзо монтиран. Упркос чињеници да пена изгледа веома порозно, у ствари, не пролази ниједну фиоку, па чак и ако се користи платно дебљине 10 мм, неће бити дувања ветра у просторији, под условом да је квалитетан.

У продаји пјене различитог облика и дебљине, а самим тим и подизање производа неће бити тешко по свом укусу.

Уопштено, пјенасти полистирен се користи за изолацију простора, који има додатни слој фолије који обезбеђује парну баријеру. За резање пене можете користити нож или канцеларијски нож. Платно је савитљиво, практично се не распада и стога не мора да пуни велике просторе између затворених плоча. Ако је потребно, што је могуће једноставније направити удубљење или рупу. Дакле, с лакоћом руковања с балконом, можете изрезати плоче које су положене са стране, ако су неравни рубови на зидовима или је потребно направити оквир прозора. Након постављања и сушења, пена се савршено третира, за што можете користити план за гипсане плоче.

Учврстите пену на плафону помоћу монтажне пене

Важно! Ако је изолација направљена од пене без фолијског слоја, онда је то потребноДодатно полагање слоја рефлектује платно да би се искључила акумулација кондензата, што може довести до уништења пене и стварања плијесни.

Изолација на плафон на балкона нужно е по степени :

 • Фалирана полистиренска пена се наноси, исеца на мале тканине, ради лакшег постављања.
 • Учвршћивање тканина врши се полиуретанским лепком.
 • Шавови се могу залијепити на посебну металну траку.
 • Следећа је обична пена, такође исечена на комаде.
 • Инсталација пене се врши помоћу лепкова и типлова.
 • Плахте су затегнуте што је више могуће, тако да нема ни милиметарског лумена.
 • Ако дефекти остају у облику отвора између облога, они се пуне монтажном пеном.
 • Ако требате направити додатни слој пјене, онда ће вам требати коситар.
 • Затим ставите пену од стиропора.
 • Завршетак је завршен.

Упута: како се топлим плафоном на балкону загријавати властитим рукама (видео)

Сви горе наведени кораци на изолацији стропа на балкону неће трајати више од неколико сати, ако ће бити на располагању сви потребни материјали, опрема и најважнија жеља. Овакво загревање, које је властитим рукама, трајаће дуго и неће доносити проблеме у облику скица.