Како избелити плафон над старим кречама

За свакога ко је почео да се поправља, треба имати на уму да ће добар врх нагласити све предности просторије. Бељење је одувек био најпопуларнији начин украшавања током поправки. Стога, сваке године многи људи су заинтересовани како да избељите или офарбате бијели строп бојом на бази воде, кредом или кречом.

По правилима, пре обнављања плафона, обојеног беле, потребно је испрати стари материјал. Тек тада примијените нови креч. Али мало људи мисли да је на старом премазу могуће нанети нову боју без прања. Али да би резултат био пријатан, морате знати како да обојите плафон без испирања старог кречњака.

Да ли је могуће обојити плафон без испирања бјелине

Будући да је могуће обојити бијели строп без испирања бјелине, могуће је не увијек, размотримо када је то дозвољено и како. Очистити плафон бијелом кречом над старим лименкама, ако:

 • постоје пукотине
 • површина је груба
 • Постоје мрље, рђа или калуп
 • Претходни слој за испирање је веома дебел
 • Постоје отечене површине

У овим случајевима, испирање старог слоја (потпуно или делимично) је неопходно. Могуће је да се стари поклопац потпуно не скине, да се очисте само пролазни дијелови (више о томе - у сљедећем одјељку). Да би превазишли или обојили плафон изнад кречњака, ако:

 • Прелиминарна покривеност је прилично танка
 • без пукотина
 • Ништа се не мрви

Сада о ономе што можете обојити на плафону након облоге. Врло је важно прије почетка рада знати врсту покрића. Не узбурканопокрити креч и обрнуто. Креда и добро позната не стварају боју на воденој бази - плафон ће бити жут без обзира на број слојева. На лимету и креду не препоручујемо наношење емајла и уљане боје.

За просторије са високом влажношћу потребно је користити посебно складиште за зону плафона. То ће сачувати поклопац од гљивица, променити боју и убрзати мршављење.

Припрема за завршну обраду белих стропова

Пре него што почнете да радите, важно је да размислите о сопственој одбрани. Треба користити следеће:

 • наочаре
 • Гумене рукавице на рукама
 • респиратор

Неопходно је да ниједно домаћинство нема алергију на ново покривање.

Уклањамо намјештај из собе и покривамо под пластичном фолијом како бисмо избјегли контаминацију. Врата и прозори морају бити затворени, јер у противном може доћи до појаве развода након што се строп осуши.

Ако је негдје на старом поклопцу било одвојено, треба га остругати лопатицом на тим мјестима, а затим затворити свилену деку (ако је строп кредаст) или вапнени морт од љепила ПВА (ако је прекривен вапном). Такође обрађујемо постојеће чипове и пукотине на плафону.

Ако је плафон гладак, испере се пре нове завршне обраде тканином како би се уклонила прашина. Зилцхови строп може бити третиран са "Линен", узрокујући га било тканином или ваљком.

Да би се нови премаз боље уклопио, препоручује се да га поткријепимо помоћу акрилног прајмера дубоког продирања. Након тога огребите површину ако нијекапи - можете сликати. Али, у случају наношења, избацити боју на прајмеру кредом је опционално, јер ће сама лубеница везати стару креч и бити добро чувана.

Како избелити строп без испирања старе бјелине

Размислите како избијелити плафон над старим прањем. Да би премаз трајао дуже, може се додати лепак за столарију. Тако слој постаје издржљивији, а изглед ће много дуже задовољити око.

Шта треба обојити на плафон након кречног белог? Најбоље је иста лимета. За припрему раствора вапна узимамо:

 • Две и по фунте вапна
 • 10 грама соли претходно намочене у води
 • мало плаво

Све помијешајте и додајте воду. Коначна запремина производа је око 10 литара.

Како обојити плафон кредом? Раствор креде може се сам припремити. композиција:

 • 10 литара воде
 • 5 килограма креде
 • 50 грама столарског лепка

Конзистенција треба да буде таква да раствор не истиче из ножа. Ако се раствор сипа, додајте још креде. Ако се бојите да ће површина имати жуту боју, додајте мало плаве.

Технологија наношења креде, вапна и боје за стискање је приближно иста. Главна ствар - да се уверимо да је композиција тачно.

Ако радите са ваљком и четком, прво морате да направите окомито на прозоре размаза, а затим паралелно. То је учињено тако да се након рада на тракама не види на свјетлу.

Како осликати строп без прања старог кречњака, ваљка? Роллер дозвољавада би се постигла веома уредна примена. Састав треба да се примени два пута. Потребни су додатни алати: посуда за растварање отопине, посуда за боју, четка (за спајање спојева). Недостаци укључују могућност контаминације зидова. У случају замене, треба следити следећи алгоритам:

 1. Прелијте боју у посебну посуду;
 2. Спустите ваљак у посуду и клизите дуж нагиба. Боја је равномерно распоређена дуж ваљка;
 3. Боја окомита на прозоре;
 4. Сачекајте док се не осуши;
 5. Обојите други пут паралелно са прозором;
 6. Обрадите фуге са зидом.

Али ако је боја боје изабрана, онда морате поновити процес избељивања најмање три пута: слој који даје боји спреј, врло је танак. Ако држите исправну конзистенцију (више течности) и будите сигурни да нема грудица, онда ће апликација бити лагана, а резултат ће бити задовољавајући.

Такође, можете обојити или обрисати четком. Она је јефтина и јавно доступна. Минус - снажан спреј по наношењу.

Без обзира који је алат изабран, сљедећи слој се може примијенити тек након што је претходно сушење завршено.

Ажурирање просторија није лако. Али ако смислите ово питање, онда можете и сами и сами обављати овај посао. А питање како побелити плафон без прања, неце бити препрека надоградњи.