Како изабрати отпадни хеликоптер за прање?

За већину кухињских судопера највећи проблем је честа зачепљења одвода. У почетку, зачепљење се може лако уклонити конвенционалним ролетнама или специјалним алатима и алатима за чишћење цеви. Међутим, током времена, масне наслаге формирају у залихи такву чепу која мора да промени канализациону цев. Стога, модерне домаћице инсталирају кухињски хеликоптер отпада за судоперу, ослобађајући се дренаже стеље.

Функције и принцип рада уређаја

Машина за одлагање смећа или одлагач за шкољку се користи за мљевење отпада из домаћинства и хране у судопер, тако да они лако пролазе кроз одводну цијев. Овај апарат се инсталира на излазу из судопера. Главне предности дробилице су лакоћа коришћења и дуги вијек трајања (око 15 година).

Конструкција судопера за умиваоник је чврсто метално цилиндрично тело са унутрашњим диском за дробљење. Елемент за дробљење се ротира помоћу електричног мотора, који се налази испод тијела, или струјом воде. Лопате су израђене од нерђајућег челика високе чврстоће са високим степеном отпорности на корозију. Стога се дробилица за кућни отпад не боји агресивних детерџената.

Процес рада опреме је прилично једноставан: отпад улази у комору за подешавање кроз одводни отвор у судоперу, а смеће под дејством центрифугалне силе се притиска уз зидове и тла у плитку кору посебног стационарног рендеа, који је осигуранна унутрашњим зидовима цилиндра. Од коморе дробилице за отпад судопера, отпад се спушта кроз одводну цев директно у канализациони систем. Када чврсти предмет погоди уређај, мотор се аутоматски искључује.

Резачи кућног отпада у судоперу за кухињу су два типа, различити у принципу:

 • електрични апарат;
 • механичка јединица.

Електрични модел је погодан јер се хеликоптер не ради увек, али се укључује по потреби. У овом уређају нема ножева, они су замењени посебним минијатурним чекићима који уништавају смеће. Механички модели раде од притиска протока воде, који ротира ножеве унутар кућишта при сваком проласку течности. Механичка дробилица не троши енергију и ефикаснија је.

У том смислу, без обзира на врсту одлагача, куповати боље практичне моделе: са функцијом повећане звучне изолације, ојачаном прирубницом за одвод, присуством неколико брзина, антибактеријским премазом унутар кућишта и аутоматском заштитом.

За укључивање /искључивање дробилице, у зависности од модела, користи се обичан прекидач на прекидачу или поклопац уређаја, који се једноставно окреће да би опрема почела функционисати.

Како користити хеликоптер за отпад?

Употреба сјецкалице за судоперу је врло једноставна, довољно је извести неке једноставне радње слиједећим редослиједом:

 • укључити проток воде;
 • укључите диоду;
 • усмјерити отпад у одводну славину судопера;
 • искључити апарат након завршетка рада, када је карактеристичан шум тих;
 • након 7-10 секунди искључите воду.

Одлагач за домаћинство је намењен за прераду макарона, житарица, пекарских производа, рибљих и пилећих костију, љуске јаја, папирног отпада, поврћа и воћа, њиховог камења и осталог отпада од хране.

Вреди напоменути да се одређени број ствари не може ставити у уређај тако да не пропадне у времену:

 1. Пластика, стакло, метални предмети. Ови чврсти отпад се не може сломити, они се могу само растопити, па се исплати избјегавати њихов улазак у одвод.
 2. Полиетилен, гума, паковање. Пластичне материјале је веома тешко мљети до потребне величине, тако да могу створити зачепљење у цијевима.
 3. Ужад, конци, коса. Мале дуге ствари лако се намотавају на вратило мотора, а пре него што се скину, оне ће уклонити мотор из радног стања.

Стога, да би руковалац могао дуго и добро радити, могуће је изоставити само оне отпатке који су наведени у упутама за уређај. Међутим, чак и ако дробилица добије забрањене предмете, заштитни уређај ће радити и он ће се искључити без прекида. Али морате извадити јединицу и очистити је од чврстог смећа. Повремено, уређај мора бити очишћен како би се спријечили кварови.

Приликом одлучивања о инсталирању судопера, потрошач размишља не само о цијени самог уређаја, већ ио цијенирад на води и струји. Међутим, ова јединица није толико расипна, њен рад није скупљи од потрошње енергије конвенционалне сијалице, а трошкови се израчунавају из калкулације 3 литре /члана породице.

Велика предност уградње дробилице у судоперу је да мали отпад хране, укључујући и сјецкану пилетину и рибље кости, може очистити зид одводне цијеви од масти. А становници приватних кућа још увијек штеде на редовном чишћењу и пумпању септичких јама или јама за одводњавање.

Како да изаберемо разводник судопера?

Важно је разумети како изабрати резач отпада од хране за судопер пре него што одете у продавницу након куповине.

Главни параметар који се мора узети у обзир приликом одабира предајника је снага инструмента. Ова карактеристика у великој мери зависи од цене јединице, али и од њене ефикасности. Величина тела је такође важна. Што је већи цилиндар, већа количина смећа може проћи кроз себе за одређени временски период.

Тип! Да би се спречили непријатни мириси из отвора судопера судопера, као и да се спречи ширење штетних микроорганизама, боље је изабрати резач са антибактеријским премазом унутар кућишта .

Неки модели одлагача опремљени су додатним функцијама, које треба узети у обзир при одабиру јединице. Пре свега, ово је број начина рада. Што су веће брзине, то је ефективније смеће различитих нивоа густине. НекиПроизвођачи инсталирају диспосере са неколико млазница како би проширили листу отпада.

Што се тиче најбољих произвођача диспосера, најпопуларнији корисници су неколико компанија које су се доказале. Њихови производи имају своје особености, са својим инхерентним предностима и недостацима:

 • дробилице Боне Црусхер - њихова главна разлика од уређаја других фирми је у томе што су израђене не од метала, већ од специјалне пластике високе чврстоће. Друга важна карактеристика пријемника података је засебно дугме за укључивање /искључивање уређаја, које се монтира на бројач поред судопера. Просечна цена таквог агрегата је око 20.000 рубаља;
 • модели компанија Вхирлпоол и Босцх-Сиеменс су добри кућни одлагачи за кућну употребу, савршено обрађују све врсте смећа. Унутрашње коморе су покривене посебним антибактеријским слојем, тако да се судопер не наноси на судопер из одводног отвора. Трошкови апарата за брушење отпадака хране од ових произвођача су незнатно виши него у другим фирмама, али се додатни трошкови исплати. Просечна цена је - 200 $ -300 америчких долара;
 • погони од произвођача Франке - имају важну предност: опремљени су одличним системом изолације буке, тј. Чак и када је уређај на највећој снази, бука уређаја је потиснута, и готово се не чује. Ово је веома погодно ако у малом стану има мале деце. Друга велика карактеристика Франке дробилице је доступност пнеуматског система,тако да се отпад одмах након пријема, без чекања да корисник укључи апарат. Просечна цена је око 25.000 рубаља;
 • из ИнСинкЕратор-а - ови диспосери су опремљени аутоматским преокретањем, тј. Ако уређај не може брусити остатке, онда ће га вратити у камеру, тако да неће бити прљавштине у цевима. Јединица је способна за мљевење честица за мљевење отпада и испирање у канализацију. Да ли је уређај укључен када се притисне на специјално дугме и искључи се када се ослободи. Ови модели су такође опремљени уграђеном заштитом од преоптерећења, која спречава прегревање и сагоревање мотора чак и ако се прекораче прекомерна оптерећења, уређај се једноставно искључује. Угодна предност је цена уређаја који не прелази 17.000 рубаља.

Сваки потрошач бира модел осусера који му више одговара. Неко верује само познатим робним маркама, упркос њиховој високој цени, и нечијим важним функционалним уређајима, трећи када бира схредер вођен искључиво јефтином јединицом. Али у сваком случају, приликом избора, треба да размотрите параметре вашег судопера.

Тип! Без обзира на произвођача, приликом избора уређаја обратите пажњу на опрему хеликоптера за кухињу. Неопходно је да садрже елементе за причвршћивање, специјалне кључеве, гумене облоге, излаз, пнеуматску осовину са пнеуматским дугметом и друге механизме предвиђене дизајном одлагача.

Карактеристике инсталације опреме

Инсталирање хеликоптера хране и кућног отпада испод судопера властитим рукама је сасвим могуће. Типично, заједно са уређајем, комплет садржи и делове потребне за монтажу производа. Минималне инжењерске вештине су такође потребне за само-инсталирање предајника. Главно је да узмете у обзир бројне важне карактеристике приликом инсталације уређаја сопственим рукама:

 1. Прво, већина млинова за отпад из домаћинства у кухињи су постављени испод судопера и укључени су у електричну мрежу, тако да ће бити добро ако је поред њега одвојена утичница, која мора бити уземљена и заштићена од високе влажности.
 2. Друго, већина кухињског прибора испод судопера је намијењена за уградњу у одводни отвор промјера 90 мм. Ако је величина одвода мања, онда се рупа мора проширити до потребног пречника, а ако је пречник одводног отвора љуске већи од дробилице, онда се он неће инсталирати у овај судопер.
 3. Треће, не препоручује се уклањање отпада из хране у канализациони систем за повезивање валовитих цијеви са одводом, јер се у његовим наборима одлаже крхотине, што доводи до пролиферације микроорганизама и појаве неугодних мириса из одводног отвора. Стога је боље инсталирати цијеви за канализацију с глатким зидовима.

Инсталирање производа за уситњавање кућног смећа треба да буде у складу са упутствима за производ укључен у основни комплет.

Ако чак немате ни вештине да инсталирате санитарије, најбоље је да не ризикујете скупу куповину ипозвати искусне инсталације за инсталацију. Ако одлучите да инсталирате сопствене руке, морате то урадити следећим редоследом:

 • прво је потребно одвојити одводну цијев од судопера и темељито очистити све компоненте сустава одводње;
 • тада је потребно да се испод прирубнице судопера стави гумена бртва која долази заједно са уређајем;
 • Затим је потребно инсталирати монтажни носач који је причвршћен на дробилицу и причврстити производ на њега;
 • уз помоћ посебних адаптера потребно је спојити један крај одводне цијеви на одлагач, а други на канализацију;
 • Посљедња фаза инсталације повезује уређај на електричну утичницу.

Након тога, дробилица отпада за судопер је потпуно спремна за употребу у кухињи.

Тип! Да би се диода одржала што је дуже могуће, она се мора чистити два пута годишње помоћу специјалних неабразивних средстава за чишћење или помоћу народних средстава као што су сода, цитруси, коцке леда.

У нашој земљи резачи смећа за судоперу постају све популарнији међу становништвом, иако на западу иу Европи ови уређаји успешно користе домаћице већ неколико деценија. Главни недостатак који спречава њихову широку употребу у Русији је цена диска. Међутим, резултат ове јединице је вриједан трошкова куповине.