Како изабрати антивибрациони сталак за веш машину?

Не само да машина за прање рубља вибрира приликом стискања, већ је то и обиљежје готово свих таквих производа, али неки то раде у нормалним границама, док други - само скоче на лицу мјеста. Ако је ваше рубље другог типа и бринете о интензивним вибрацијама и неугодним звуковима који се јављају приликом стискања, онда се проблем може ријешити гуменом анти-вибрацијском подлошком испод перилице рубља или постоља. Они се протежу под ногама и амортизују, смањују вибрације.

Зашто вибрација вибрира?

Међутим, не журите и не купујте различите уређаје за веш машине. Подметачи, наравно, изглађују проблем, али изнад свега, потребно је сазнати разлог настанка јаких вибрација.

Најчешће, аутомат вибрира претјерано због неправилне инсталације техничког уређаја. Стога, у случају проблема, прије свега, потребно је осигурати инсталацију уређаја за прање. Неједнолика површина на којој се јединица налази може такође изазвати велике флуктуације.

У сваком случају, ако машина за прање веша снажно вибрира током рада, хитно је потребно решити проблем, иначе ће прекомерне флуктуације довести до лома ремена погона, резервоара и других делова.

Зато прво проверите да ли је аутоматска машина правилно постављена. Јединица мора стајати на равном и чврстом поду. Да бисте проверили стабилност кућног апарата, протресите аутомобил. Ако се креће чак и када примијени мало труда, то значииспод је неравна површина или једноставно нерегулисане ноге.

Да бисте смањили или повећали висину ногу, треба да их окренете супротно од смера казаљке на сату или у смеру казаљке на сату. Да бисте то урадили, морате се савити, додирнути ногу испод било ког угла машине и покрити је са једном од страна. и тако са другима, док не схватите да уређај чврсто стоји на поду.

Међутим, постоје модели машина за прање веша у којима је немогуће подесити висину ногу. У том случају, морате посебно подесити под за машину за прање веша својим рукама. Можете да поравнате само посебан део пода где ће се јединица налазити, а не целу површину у просторији.

Анти-вибрациони носачи машине за прање рубља могу се поставити само када сте сигурни да је технички уређај на истом нивоу. Ако је машина исправно инсталирана, али још увијек "скокови" на мјесту, вриједи покушати ставити је на антивибрациони сталак или подлогу.

Типови уређаја против вибрација

На тржишту штандова и отирача за веш машину антивибрација је представљена са неколико модела, направљених од различитих материјала и са разноврсном структуром, али обављају исту функцију. Укратко ћемо навести главне карактеристике различитих типова антивибрацијских уређаја за машине за прање:

  1. Гумени носачи су једноставне додатне ноге од обичне гуме, али могу значајно смањити осцилацију јединице током окретања. Постоља се могу направити не само од гуме, већ и од силикона.
  2. Ноге за веш машину су истегумени носачи, али се разликују по необичном изгледу. Ови производи су направљени у облику квота, за које ћете морати додатно платити.
  3. Гумени теписи - монолитни производи који се крећу око цијеле перилице рубља.

Стручњаци препоручују да машина буде опремљена редовним гуменим носачима, које је лако пронаћи у свакој продавници кућних апарата. Осим тога, они апсолутно испуњавају своју функционалну сврху и оправдавају своју вриједност у потпуности. Ако желите да диверсификујете ентеријер, онда можете да изаберете производ са оригиналним дизајном, односно шапама.

Имајте на уму да се све горе наведене врсте антивибрационих уређаја могу користити не само за смањење вибрација машина за прање веша, већ и за машине за прање судова и фрижидере.

Како стоји постоље за писаћу машину?

За производњу сличних тепиха и носача, од гуме, способне да угасе снагу удара и осцилације опреме за прање. Код неких врста антивибрационих отирача постоји и додатни доњи слој који врши функцију апсорпције буке.

Анти-вибрациони уређаји за машинску машину имају низ значајних предности:

  1. Чврсто притиснуто на површину пода, штандови изглађују сву малу храпавост и храпавост подова.
  2. Оловка неће "скочити" по соби када стисне ствари великом брзином. То јест, уз исправну инсталацију, машина се не сруши са приказаног нивоа.
  3. Глатке вибрације, машина за прање рубља ће радити "равномјерно" и тише.
  4. Штити подну облогу од огреботина.

Такви уређаји су савршено угасени разним вибрационим флуктуацијама у кућанским апаратима, што не само да чини рад удобнијим, већ и увелико продужава животни вијек њених сервиса. Захваљујући ефекту који апсорбује ударце који стварају штандове, делови у унутрашњости аутомобила се мање котрљају. Код љуљања, дијелови уређаја се сударају с тијелом и један с другим, што с временом доводи до лома неких дијелова. Сходно томе, што је мање вибрација, мања је вероватноћа кварова.

Такве производе можете да купите на истом месту где сте купили машинску машину, односно у продавници кућних апарата. Такође можете претраживати антивибрационе штандове у продајним објектима. Постоје гумене простирке и онлине продавнице. Међутим, на местима дистрибуције кућних апарата можете заиста разговарати са продавцем-консултантом, који може саветовати узимајући у обзир модел и тежину ваше машине за прање веша.

Неки корисници стављају разне предмете под ноге аутомобила: даске, хрпу новина, комада шперплоче или гуме, али такве подлоге су неефикасне, јер вибрације, рубље постепено гура све ове објекте испод њих. Боље је прилагодити ноге умјесто шперплоче и новина. Али са анти-вибрационом подршком на ефикасности ништа се не може упоредити.