Како инсталирати пластичне олуке за кров: инсталација властитим рукама

Пластични одводи ће обезбиједити одвод воде из мрвице Данас су неки од најпопуларнијих пластичних жљебова. Прво, они су јефтини, што је важно. Друго, лакше их је инсталирати од металних. И треће, лако их је демонтирати и замијенити новим.

Зашто систем за одводњавање: технологија уградње

Дренажни систем служи за испуштање воде са крова. Ако не постоји такав систем, вода ће једноставно поплавити околно подручје. Због тога је потребно знати како се проводи технологија уградње система одводње водотока.

Висококвалитетне пластичне дренажне цеви ће трајати дуго и сигурно

Сваки одводни систем има своје карактеристике. Имајте на уму да за сваку дренажу постоји основна конструкција у облику цеви, ровова и елемената за њихово причвршћивање. На пример, можда постоји одвод из пластике и заптивке од гуме. Користе се и различите левке, колена, чепови и конзоле.

Технологија инсталације система за одводњавање је следећа:

 1. одредити број и локацију цеви;
 2. ставити кратере у места за будућу инсталацију одводних цеви;
 3. Израђујемо монтажу носача који држе корита;
 4. Из лијака поставите олуке у елементима за држање;
 5. Ставите капаљку која је потребна за испуштање воде испод крова;
 6. У угловима вашег дома, између зглобова, постављамо углове;
 7. Инсталација одводних цеви;
 8. Поправљамо цеви помоћу квачила и причвршћујемо их на зид куће конвенционалним стезаљкама,побољшати учвршћивање структуре;
 9. Ако је потребно, подесимо Т, ако желите комад цеви;
 10. Причврстите одвод на крај цеви.

Приликом уградње треба имати на уму да се цијеви на различитим температурама могу сузити и проширити. Због тога је потребно оставити простор резерва неколико центиметара тако да се цијеви не ломе у процесу рада.

Постоји ограничење у којем је забрањено инсталирање цијеви. Ако је спољна температура испод 5 степени Целзијуса, инсталација се не може обавити. Цијеви једноставно пукну када се изрежу или фиксирају на кућу.

Не стављајте их близу зидова куће. Да би се то спречило, користе се и гумене заптивке. Помажу клизању олука на гуми и не мењају његову величину.

Пратећи тачан алгоритам технологије уградње, инсталират ћете сустав одводње за неколико дана. И можда за један дан. Купите квалитетне дренажне цијеви, а онда ће ваш сустав одводње служити вам деценијама.

Растављање како причврстити олуке на кров

Да би се вода по потреби испразнила, потребно је фиксирати олуке на кров тако да вода тече без препрека које пролазе кроз цијели одвод. Причвршћивање треба да буде такво да не дође до колапса цеви услед деформација у летњој сезони, као и притиска снега у зимском периоду.

Следоваване на правила за вградба на дренажни систем, може да се избегне излив

.

Да бисте причврстили одвод на кров, прво морате да одаберете заграде које се могу подешавати по висини или уз помоћПродужетак, који се користи за уградњу гредица.

За фиксирање олука потребно је:

 • Израчунајте угао нагиба корита;
 • Држите ознаку на гори;
 • Израчунајте удаљеност од око 2,3 цм од плоче или зида ваше куће да бисте инсталирали жлијеб;
 • Означите тачку за причвршћивање оловком;
 • Проверите верност нагиба;
 • Проверите зазор до 5 мм између ивица прикључних делова.

Дренаже на крову морају бити причвршћене према шеми схеме-левак-конзоле-корита-капљице-спојнице-цеви-спојнице-тее (ако је потребно) -разговори.

С обзиром на ове савјете, можете провјерити исправност монтаже вашег система за одводњавање.

Провера правилне монтаже спречава погрешно фиксирање олука, што у будућности може довести до лома и цурења. Ако једном проверите сва правила за инсталацију, у будућности ћете моћи да уживате у вашем систему за одводњавање.

Поставили смо одводе за кровни метал: инсталацију властитим рукама

Ако икада позовете стручњаке који морају да плате много новца да би инсталирали одводни систем, време је да сами инсталирате. Један од материјала који се користи у одводима је метал.

За разлику од пластике, метални жљебови могу издржати више оптерећења

Метални жљебови се сматрају једним од најјачих. У поређењу са пластиком, они могу издржати више оптерећења и не ломе се. Пластични се могу напукнути од обичног камена.

Металне и лимене цеви служе дуже од пластике.

Нема посебне разлике за монтажу пластичних и металних цеви. Међутим, морате знати технологију уградње металних одвода.

Постављање таквих процента је како слиједи:

 1. Изаберите угао нагиба у опсегу од 1-3 милиметра;
 2. Означите заграде;
 3. инсталирати суспензије унутар 0,5 метара;
 4. Провуците најлонски конац између конзола;
 5. Уметните гумену заптивку у жлеб;
 6. Ставите ров заједно са оштрицом у привјеску;
 7. Стики у подручју корита причвршћује се заградама;
 8. Поставите колено на дно одводне цеви да бисте компензовали притисак воде.

Инсталација металних цеви је комплетна. Проверите поново да нема великих раскрсница или "празних" простора са празнинама. Иначе ће вода продријети унутра, што ће проузроковати проток цеви.

Ако сте одабрали метал као материјал за ваш одводни систем, онда га губите. Остаје да се правилно инсталира метални одвод, а затим наредних десетљећа не можете бринути о њиховим кваровима. Међутим, чак и такве цеви треба да се повремено чисте од прљавштине. Запамти то.

Како инсталирати олуке на кров властитим рукама

Одвојено, напомињемо инсталацију корита на крову. Уосталом, они - најважнији део у целом систему одводњавања. Без њих је немогуће замислити одвод воде са крова.

Инсталирање важног дела система олука може бити независно

За инсталирање олука морате одабратиоптималну конфигурацију одвода. На пример, код дуплекс кровова користе се одвојена корита, у четворослојним крововима чине контурни контур из жлебова са угловима.

Механизам уградње олука на крову властитим рукама:

 • Изаберите оптимални одвод;
 • Одређивање броја успонских водова за олук;
 • Изаберите власнике ФЛООР-а;
 • Одредите тачке власника, на које ћемо ставити жљебове;
 • Ставили смо завој власника олука;
 • Инсталирамо жлијеб у смјеру из лијевка;
 • Развијајте корита један са другим помоћу конектора;
 • Проверавамо строги нагиб корита. Типично, 2-5 мм на 1 метар водова.

Тако да инсталирате олуке без грешке на крову вашег дома. Да бисте обавили висококвалитетну инсталацију по горе описаном алгоритму, потребно је да имате следеће алате: равнало, рулет, оловку, кабл, нокте, одвијач, нож, чекић и шрафове. На тај начин инсталирате дренажне цеви, које ће одводити воду директно у канализациони систем на вашем месту.

Да би се осигурало да олук нема прљавштине, поклопите корита са решеткама или скученим мрежама у лијевак.

Инсталација олука на крову може се обавити независно. Не плашите се независне инсталације. Главна ствар - не одступајте од алгоритма и онда ћете све урадити како треба. Не журите, прецизно измерите величину и на крају правилно поставите корита на кров.

Израђујемо инсталације пластичних олука за кров властитим рукама (видео)

Проверите са свима када купујетеМатеријали, цеви, конзоле за присуство пукотина, удубљења и других недостатака, како би их се уградило, можда неће наићи на њих, што ће зауставити радове инсталације.

Купујте квалитетне материјале, будите опрезни, користите мудрост и онда ће све испасти. Сретно у инсталацији!