Изабрати генератор за давање

Ако живите у приватној сеоској кући или имате летњу резиденцију коју редовно посећујете, пре или касније ће се појавити идеја о куповинигенератора електричне енергије .

Без обзира на то који генератор изаберете, сви су они слични по изгледу, структурним карактеристикама и излазној снази.

Стандардна јединица садржи мотор са унутрашњим сагоревањем одређеног типа, који је фиксиран на метални оквир, као и сам генератор, који претвара механички проток енергије из продуката сагоревања мотора у електричну струју. Између ова два кључна дела овог уређаја су повезани механичким преносом, појасом од издржљивог материјала или металним ланцем.

Класификација кућних генератора по типу производи напон напона у смислу двије категорије:

· Једнофазни. 220 В при променљивом напону и фреквенцији од 50 Хз. Користи се ако техника у кући ради из једнофазног напонског система;

· Три фазе. 380 ВАЦ са фреквенцијом од 50 Хз. Ради у кућама са трофазним системом напајања електричном енергијом.

Највећи део свих електричних уређаја може нормално функционисати на електричној енергији из сличних инсталација. Под одређеним условима, енергија произведена од произвођача може бити јефтинија, узимајући у обзир све трошкове, него централизовано електрично напајање. Због тога многи власници сеоских кућа и сеоских кућа, које имају калкулаторе, намјерно одбијају електричну енергију из локалних енергетских мрежа иокрећући се енергији из сопственог "извора".

Многи могу рећи да такав начин добијања електричне енергије није еколошки исправан, али не заборавимо гдје се енергија узима из наших продајних мјеста, односно о пропадајућем уранијуму и спаљивању угља.

Приликом избора генератора дацха увијек постоји један главни "вјечни" проблем - дизел или бензин. Обе опције су прилично добре и поуздане, али постоје неке разлике.

Успут, недавно, у овом сегменту тржишта, и њиховом генералном конкуренту - аналогни гас, који ради углавном на пропан, популаран је на свом тржишту, али није толико популаран и, у блиској будућности, неће бити због веома уског обима примене.генератор гасаће успјешно функционирати само у мјестима транзита главног плиновода, плус захтијева често одржавање и има прилично велике димензијске параметре, због чега је овај тип уређаја још увијек на чврстом трећем мјесту.

Прије одабира генератора према врсти потрошене мјешавине горива, потребно је одредити сврху његовог рада. У случају када ће уређај служити као поуздан извор електричне енергије у случају искључења нормалног напајања, разних ванредних ситуација и, генерално, "резервних" опција, онда је најпогоднији генераторбензинских мотора .

Генератори за бензинимају неколико предности над дизел аналогима, међу којима треба напоменути:

· Трошкови знатно нижи од дизела;

· Маладимензије;

· Ниска укупна тежина конструкције;

· Једноставност транспорта.

Наравно, тамо гдје постоје предности, постоје недостаци. Главне "минусе" такве технологије могу се тачно приписати:

· Мала снага;

· Релативно мање животног века.

Трошкови таквих генератора у Русији варирају у великој мјери - од 5 до 75 минималних прихода без пореза, а понекад и више. Коначна цена зависи од више фактора:

· Излазни напон;

· Радна запремина мотора с једним цилиндром;

· Врста ИЦЕ (2-тактни, 4-тактни);

Количине потрошеног горива по јединици произведене електричне енергије;

· произвођач земље;

· произвођач компаније.

У ситуацијама када вам је потребан независан и један извор напајања, дизел генератор ће бити савршен избор.

·дизел генераториимају своју класификацију, која укључује 2 подтипа мотора:

· Број обртаја 1500 по минути;

· Број окретаја 3000 у минути.

Ако је генератор потребан, буквално, 24 сата дневно, 7 дана недељно, 12 месеци годишње, онда је наравно најбољи у овом случају мање агилан мотор, јер су отпорнији на прегревање радних компоненти.

Експлицитне предности дизелског мотора над бензином:

· Дужи радни век;

· Шири опсег примена;

· Трошак утрошеног горива је мањи за ред величине.

главнимНегативне особине могу се приписати само једном:

· Цена.

продају се дизел генератори , почевши са ознаком од 20 хиљада рубаља. Можете купити агрегат за 1 милион, а још више - питање је само у готовини.

Кључни критеријуми за одабир у овој класи су величина произведене снаге, укупна величина, укупна маса, ИЦЕ квалитет итд.

допокупите генератор да бисте добилиснагу која вам је потребна да узмете калкулатор и направите једноставне аритметичке операције: наведите све електричне потрошаче унутар кућног система и израчунајте њихову потрошњу енергије, а затим направите све добијене податке. Да генератор не би радио "да се носи", препоручљиво је додати 25-35%, тзв., Залиха, које неће дозволити да потрошња прекорачи производњу.

Заправо, за стандардну сијалицу са жарном нити, рад доброг фрижидера и телевизора може бити довољан за генератор од 2 киловата.

Међутим, неки стручњаци генерално препоручују повећање потрошње електричне енергије свих електричних уређаја укључених у исто вријеме са фактором 3,0. То је због чињенице да у тренутку укључивања електричних апарата високе потрошње, као што су електрична бушилица, чекић, усисивач, машина за прање веша, потребна снага расте тачно три пута, што може довести до врхунца краткотрајног оптерећења. Због тога се стручњацима саветује да купују генератор са троструким капацитетом.

Поделение на типове и типове, в зависимост от својства и техничните характеристикиизгледа овако:

· Синхрони и асинхрони мотор. Први је способан да ради више "квалитативно", али други је лакше уредити и конкурентан у цијени. Ако користите технику високе осетљивости, боље је изабрати синхрони ИЦЕ;

· Ручни и аутоматски начин уноса. Лансирање првог се врши уз присуство особе, а када мотор откључа генератор на потребну снагу, прикључак на мрежу се врши ручно уз помоћ специјалног резача. Аутоматизација, према томе, сама "бира" прави тренутак за укључивање у мрежу, ако је вредност унапред подешена.

Дакле, при избору између дизела и бензина, треба узети у обзир многе факторе: од циљева пословања до издвојеног буџета за куповину. Такође треба напоменути да је бензински мотор хладнији и мање гласан на послу. Поред тога, дизел генератор мора бити оптерећен најмање 40% своје номиналне максималне снаге.

Заправо, избор остаје за вас. Пажљиво размотрите све критеријуме и слободно изаберите сопствени генератор!