Компресор за генератор дима властитим рукама: фото, видео корак по корак

Традиционална руска кухиња је невероватна без делиција које се кувају хладним пушењем. Прерађена риба, перад, месо, поврће на овај начин не само да имају атрактивну арому и одличан укус, већ и трају дуго. Да би се у вашем фрижидеру појавили такви производи, мораћете да добијете дим са генератором дима. А ако имате вјештине и алате, покушајте их сами направити. Поред тога, вреди направити компресор за генератор дима својим рукама.

уређај уређаја

Домаћи димљени производи производе еколошки прихватљиве делиције. Уосталом, током обраде се не користе штетне компоненте или конзерванси. Када хладни дим, настао смрћу чипса или пиљевине, прође кроз месо, рибу или маст, уништавају се патолошки микроорганизми. На рачун овог јела проналази одличне укусне особине, а период складиштења се значајно продужава.

Да би се искористио овај уређај, потребни су следећи елементи његовог дизајна:

 • Димна комора.
 • Генератор дима.
 • Компресор за генератор дима.

Димна комора је изузетно једноставан систем. Може се направити од било ког капацитета, а главна ствар - одговарајућег волумена. Према савету искусних људи, у ту сврху можете користити примитивни оквир од дасака, бачава или чак стражњег дијела старог хладњака. Они који су забринути због естетике и функционалности, вреди обратити пажњу на опције, прикупљене од цигле.

Па, када је могуће да се дим у овакву комору испумпава на природан начин. Али у ту сврху потребно је распустити ватру. Код куће, није увек могуће организовати ово. Генератор дима је ефикасна и компактна алтернатива правој ватри. Дизајн укључује комору за сагоревање и димњак. За сагоревање горива користе се електрични гријачи.

Комора за сагоревање горива, која служи за стварање дима, може имати било који волумен. Али што су мање димензије, то су чешћи маркери за гориво.

Густи дим који се ствара у комори се доводи до дима кроз компресор. То је јединица за усисавање ваздуха. Дозвољена снага - до 5 В. Ловац за монтажу такве пумпе може да користи пластичну боцу и мали вентилатор, на пример, из капуљаче. Велика и приступачна опција је акваријумски компресор за генератор дима. Друго решење је куповина готове опреме.

карактеристике компресора

Рад ове јединице заснива се на принципу компресије и кретања гасовитог средства - ваздуха, паре. Компресор за димњак има посебну улогу у функционисању целог система. Квалитет готовог производа ће директно зависити од притиска дима, што је опет повезано са регулацијом довода ваздуха. Снага пумпе такође утиче на потрошњу горива, што не зависи само од димних димних уређаја.

Разумети који је компресор потребан за дим димног генератора, који ће помоћи следећим захтевима,шта треба да одговори:

 • Потреба за континуираним радом прилично дуго. За обраду гредица методом хладног пушења потребно је најмање 24 сата, а понекад и више у зависности од величине полупроизвода.
 • Исплативост у смислу потрошње електричне енергије и потреба резервних дијелова. Мало је вероватно да ће неко бити задовољан потребом куповине скупих резервних делова за не-комплексну опрему.
 • Могућност регулације испорученог зрака. Овај фактор утиче на укус и очување будућег специјалитета.

Сам уређај служи за генерисање константног протока ваздуха са ниским притиском. Истовремено се ствара ефекат ињекције. Техничари који воле дим могу бити искушавани идејом да можете пумпати ваздух кроз сваку пумпу. Заиста, чак и уређај са највећим индексом снаге може да обезбеди притисак потребан за скромни дим.

Ефикасност система је у великој мери последица запремине коморе за сагоревање горива. Ако је то око 3 литре, онда је продуктивност од 1-2 м3 /мин сасвим довољна. У овом случају, довољан је вентилатор чија снага не прелази 100 В. За већи волумен фотоапарата бит ће потребан снажнији компресор зрака.

типови уређаја

Наравно, сваки корисник бира компресор за дим хладног пушача, на основу њихових способности и способности. Дакле, изумитељи успешно прикупљају функционални апарат буквално од средстава.Са прилично једноставним дизајном, неће захтијевати озбиљне додатке и напоре.

У форумима можете наћи занимљиво рјешење - адаптацију расхладне пумпе. На основу повратних информација од стране корисника, рјешење се оправдава у пракси. Могуће је користити аутомобилску јединицу. Има солидну снагу (12 В), али има и недостатака. Такав уређај брзо се загрева, поред тога, морат ће монтирати исправљач.

Друга широко коришћена верзија домаћих занатлија је компресор за акваријум. Неко користи стари, други купују нове продавнице кућних љубимаца. То је скупо (цијена не прелази 1000 рубаља) и служи, чешће, исправно.

Ако одлучите да искористите опрему која је пала у економију, узмите у обзир да вам је потребан најактивнији уређај. Ваша опција је компресор под притиском опремљен клипном групом. Али филтер за воду са убризгавањем ваздуха није исти.

Ако одлучите да не ризикујете и одаберете спреман компресор за генератор дима - можете га купити у онлине трговинама и на локацијама приватних огласа. Бирати из широког спектра модела са капацитетом од 9 л /мин у ценовном распону од 2000-2500 рубаља. Комплет са генератором дима кошта око 4000 рубаља (у зависности од снаге јединице).

Изградите блок властитим рукама

Ако куповина готових производа - није ваша опција, онда стварање тешке опреме није тешко. Вриједи обратити пажњу на најједноставнији, али веома ефикасан начинпомоћу хладњака са рачунара. Одабиром таквог буџетског рјешења можете рачунати на уштеду енергије.

Поред талента занатлија, потребан је и мали сет компонената:

 • Имати водонепропусну посуду до 10 литара. На пример, пластични канистер или посуда за гас.
 • Вентилатор компјутера који се бира према величини уређаја.
 • Фитинзи и Т-комади (погодни за водовод).
 • Пречник цеви 25 мм.
 • Отпорник променљиве отпорности.

Не радите и без алата. Да бисте саставили компресор сопственим рукама за генератор дима, потребно је да се снабдете лемилицом, електричним алатом, бушилицом, кључем за гас, вијцима и одвијачем.

технологија:

 1. За почетак, попијте рупу у одабраној посуди према величини хладњака. Убаците га у отвор и причврстите га вијцима. Слетање треба да буде што херметичније. Могуће је постићи већу издржљивост конструкције и смањити оптерећење буком, ако инсталирате опрему на уском рубу пловила.
 2. Уметните излаз у врат. Као опција - направите додатну рупу. Да би се избегло цурење ваздуха потребно је темељно заптивање.
 3. Спојите флексибилно црево на цев, спојену на генератор дима. Приликом производње уређаја велике снаге, потребни су чврсти канали за ваздух.
 4. Да бисте повећали снагу дима, одаберите хладњак или инсталирајте додатни.
 5. Отпорни отпорник је монтиран за подешавање брзине компресора задим генератор.

Савет. Чини се да је неко привлачна идеја да се користи преносна пумпа за надувавање душека, чамаца, шатора. Није вредно тога. Овај уређај има много снаге. Као резултат тога, чипс или чипс ће брзо изгорети кожу. Осим тога, ова пумпа није дизајнирана за дуготрајан рад.

Купите компресор за димни генератор или га сами сакупите, новац или напор ће се купити сами. Таква корисна ствар ће нужно бити корисна у приватном сектору. Поред припреме мирисног дима, генератор дима ће се наћи у примени у засадима - баштенским и бобичастим културама, вртном дрвећу.