Изабрали смо причвршћиваче за шинске шине: 6 корисних савјета

лампе спуштени плафони имају многе предности, главни од којих су компактне и естетски видМнохие људи воле рацк плафон. Они изгледају веома атрактивно и практичан. Као што је осветљење за спуштене плафоне су користили рефлектора. Међутим, недавни раширена скенирање и уграђеним осветљење. Приликом одабира извора светлости треба да се руководе дизајну ентеријера и величине собе.

бирамо ЛЕД стеге за плафон железничког современохо

Ако желите да изаберете трајно уграђени осветљење, потражите ЛЕД сијалице. Они се могу инсталирати чак иу случају да је плафон просторије је веома низак. ЛЕД светла су врло компактни, тако да не треба да се смањи велика рупа за њих.

Ако огледају или сјајна плафона је прикладно да се формира посебна ЛЕД траку. Неопходно је да се поправи плафон око ивице. Ако желите, можете да контролишете осветљеност и повер ЛЕД траке.

Можете изабрати боју за ЛЕД лампе одговара боји унутрашњости

Буилт-ин ЛЕД светлима нуде следеће предности:

 1. Огромна разноликост модела. ЛЕД светла може бити и интерни и са спољним светлима.
 2. ЛЕД лампе обезбеђују осветљење које не штети очима. То је због чињенице да је овај изворсветло не трепери док ради.
 3. Трајност.
 4. ЛЕД лампице не загревају растезљиву тканину приликом рада. Због тога нема потребе за уградњом специјализованог термопара за рефлекторе.
 5. Мала потрошња енергије.
 6. ЛЕД светла на раду не стварају ултраљубичасто зрачење.

Шта је још уграђено плафонско осветљење

Светлеће таванице, украшене уграђеним уградним елементима, не само да изгледају атрактивно, већ и веома практично. Уграђени уређаји могу имати фиксни или ротациони механизам.

Фиксне лампе стварају стриктно перпендикуларни ток светлости. Ротирајући извори светлости могу ротирати 40-45 степени. Ако желите поделити собу на функционалне површине, препоручује се да користите свјетла за окретање.

Уграђени елементи савршено надопуњују елеганцију спуштених плафона, стварајући јединствен складни стил просторије

За вградни светилки се използваат 4 типи на лампе:

 • Жаруље са жарном нити.Они се ретко користе, јер имају веома ниску ефикасност. Жаруље са жарном нити се при раду јако загревају, тако да када их користите, морате инсталирати посебну термалну огрлицу.
 • ЛЕД лампе.
 • Штедне сијалице.Они троше мало струје, али се загревају на послу. Препоручује се употреба само оних штедљивих сијалица, чија снага не прелази 30Ватт
 • Халогене лампе.Они су најбоља алтернатива за ЛЕД диоде. Међутим, имајте на уму да су халогене лампе такође подложне јакој топлоти, па се препоручује да користите само узорке снаге до 35 вати. Важно је напоменути да тиквица халогених лампи не може бити дотакнута, јер може пукнути.

Осветљење испод високог плафона ЛУМУСВЕТ

Обично се плафони "ЛУМУСВЕТ" и ИП 54 користе за обраду пословних просторија. Као расветни уређај за ове стропове препоручује се употреба ЛЕД растер лампе. Такви уређаји за осветљење нису склони бљеску и имају висок индекс пријеноса свјетлости.

Ако одлучите да користите растер лампу, онда обратите посебну пажњу на њену решетку. То је В-облик, параболичан и двоструки параболичан. Израђене су од алуминијума. Препоручује се да користите двоструке параболичне решетке, јер су трајније.

Светиљке са високим стропом савршено се уклапају, посебно у канцеларијским просторијама и образовним установама

Међу предностима растер лампе може се разликовати:

 1. Безбедност. Растер ЛЕД светла се не пуцају и потпуно су безбедна за здравље људи.
 2. Брза активација. Уређаји не захтевају претходно загревање.
 3. Одсуство инфрацрвеног зрачења.
 4. Отпорност на вибрације и механичка оштећења.
 5. Могућност уградње у просторијама са високом влажношћу.
 6. Бактерицидноефекат. Неки модели опремљени су посебним озрачивачима који елиминишу патогене микроорганизме.

Флуоресцентно осветљење под оградом

Најекономичнији извор светлости су флуоресцентне сијалице. Могу служити неколико година. Осим тога, флуоресцентне сијалице имају висок излаз свјетла. Флуоресцентне сијалице се могу причврстити на овјес или фиксирати помоћу вијака.

Запамтите да флуоресцентне сијалице садрже живу, тако да морате радити врло пажљиво с њима. Поред тога, флуоресцентне лампе трепере током рада, тако да је неприкладно користити их за обраду трачница у канцеларији.

Предности флуоресцентних лампи:

 • Висока ефикасност.
 • Светлост коју емитује флуоресцентна лампа је слична сунчевој светлости.
 • Широк избор нијанси.
 • Флуоресцентне сијалице могу да формирају распршену светлост.
 • Висока трајност сервиса. У просјеку, флуоресцентне свјетиљке су 20.000 сати.

Оградни плафон са дрвеним текстилом одлично изгледа у комбинацији са уграђеним елементима у класичном ентеријеру

Ако одлучите да користите флуоресцентне лампе, онда изаберите моделе који имају електронске баласте. Они спречавају бљескање лампе и уклањају буку произведену на послу. Препоручује се да се флуоресцентне сијалице са електронским пригушницама постављају у крути оквир стропа. Призма се може користити за равномерно распршивање светлостистропна свјетла или растер мреже. Алтернативно, можете користити опалне нијансе. Међутим, имајте на уму да они смањују осветљеност неколико пута.

Монтажа луминесцентних склопова у стропу шине (видео)

Модерне технологије вам омогућују да одаберете одговарајуће изворе светлости испод ограде. У случају да желите инсталирати издржљива тијела, дајте предност флуоресцентним или ЛЕД лампама. У другим случајевима најбоље је користити уграђене халогене лампе. Ако сте љубитељ изванредних идеја, можете користити ЛЕД траку. Међутим, запамтите да она може да делује само као додатна расвета.

Светиљке за шине у унутрашњости (фото)

)