Изабрали смо лампе за напонски плафон

За сваки ентеријер, избор расвете је један од најважнијих детаља, као што је у људском животу осветљење игра посебну улогу. Управо захваљујући свјетлу имамо прилику радити, стварати, трошити занимљиво и корисно вријеме. Наравно, најлепше светло за људске очи је сунчано. Стога, свако вештачко осветљење треба максимално приближити његове параметре светлости сунца.

Главни типови лампе и типови лампе за затезне стропове

Наравно, најближе сунчевој светлости је зрачење класичних сијалица са жарном нити, међутим, ове сијалице су технички несавршене (имају велики сокл, јако се загревају, итд.). То не дозвољава употребу таквих тензионих плафонских лампи. Стога, у правилу, када се расвјета затезних стропова користе алтернативне врсте свјетиљки.

Приликом одабира тачкастих лампи и лампе за напонски плафон, потребно је узети у обзир низ нијанси.

Класичне жаруље са жарном нити су најближе сунчевој светлости, али се због несавршености не користе приликом осветљавања затезних плафона

Прије свега, потребно је одредити врсту расвјете која овиси о укусу и сврсисходности. На пример, ако је просторија предвиђена за одмор, онда свеукупно осветљење треба да буде меко и раштркано што је више могуће - то се постиже уз помоћ уграђених светиљки и мат лампица. Али радна површина се може осветлити светлијом помоћу групе уграђених тачакарасвјетна тијела без мат завршне обраде. Ако вам је потребна заједничка јака свјетлост, тада можете ријешити овај проблем с неколико великих прозирних вањских свјетала, или комбинирањем лустера и вањских рефлектора на стропу.

Уопштено, за правилно осветљење просторије потребно је:

 1. Одредите врсту осветљења (светла, пригушена, комбинована).
 2. Изаберите врсту сијалица (флуоресцентно, халогено, ЛЕД).
 3. Изаберите тип локације сијалица у односу на плафон (спољашњи, уграђен).
 4. Да дају предност једној или другој форми, поклопцу и поклопцу лампе (мат, транспарентан, обојен).

Треба напоменути да се затезни плафони прилагођавају при избору прибора. Дакле, за уградњу расвете на затезном стропу потребно је изабрати сијалице ниског загревања и склопове одређене величине - оне се могу монтирати у плафон, а такође потпуно или делимично изаћи из стропа (тј. Бити спољни). Избор места за фиксирање одређује његов облик, као и тип сијалице.

Да се ​​тканина на стропу не би покварила због загријавања и топљења из радне лампе, потребно је одабрати жаруље које имају малу снагу (не више од 35 В), али пружају задани ниво освјетљења.

Данас можете пронаћи многе врсте лампи и направити прелепо осветљење напетим стропом неће бити велики проблем

На пример, за интензивно осветљење треба изабрати сијалице са емитованим лампамаинтензивно светло које се распршује до максималне површине. Најбоља ствар која се може урадити са овим задатком је руковање са лампама, постављеним споља и са транспарентним сијалицама. Овакав распоред склопова омогућава добијање волуметријског, проширивог низводно од светлосног тока. Користећи спољашње осветљење, можете добити ефекат сунчеве светлости, али треба да користите транспарентне ЛЕД, халогене или флуоресцентне компактне лампе са великим углом дифузије светлости (180 ° -360 °).

Да би се створила мека, пригушена светлост, опремљена светлећим диодама, уштеду енергије или халогене сијалице са малим угловима расипања светлости (од 30 °).

Треба напоменути да је употребом тачкастих расвјетних тијела могуће добити освјетљење само за одређени дио просторије, будући да ће с таквом локацијом жаруља свјетлосни сноп константног пресјека бити усмјерен равно и практички се неће распршити.

Треба напоменути да поред локације уређаја, врста инсталираних сијалица утиче на квалитет осветљења.

Шта су халогене лампе за затезне плафоне

Халогене сијалице за затезне плафоне су савршенији аналогни жаруље са жарном нити.

Халогене лампе, за разлику од сијалица са жарном нити, имају неколико предности:

 • профитабилност;
 • Можете подесити њихову осветљеност помоћу регулатора снаге (диммер);
 • Облик сијалице одређује угао дифузије светлости.

Постоје различите модификације халогена,или халогене сијалице за уграђене и вањске стропне инсталације.

Халогене лампе дају топлу, светлу, светлуцаву светлост која личи на сунчану.

Препоручује се да се халогене лампе инсталирају у малим собама, јер им дају већу светлост

Поред халогених сијалица, можете користити луминисцентне компактне лампе за монтажу затезних плафона.

Када је то прикладно, флуоресцентне сијалице за затезне плафоне

Компактне флуоресцентне или штедљиве сијалице су добра опција за плафонско осветљење. Флуоресцентне штедљиве сијалице за вањско освјетљење дају интензивно свјетло, уз њихову помоћ можете истакнути кухињу, купатило, дневну собу и друге дневне собе у којима је дуго потребна интензивна покривеност.

Следователно предостава съсествување на енергетската светилки:

 1. Дуго трајање сервисирања (до 15 година у зависности од произвођача);
 2. профитабилност;
 3. Изведба различитог дизајна.

Једна од посебности штедних жаруља за уштеду живе је да је потребно око 30 секунди да се достигне максимална осветљеност таквих уређаја. од тренутка укључивања.

Флуоресцентне лампе су веома компактне и једна су од најједноставнијих и најјефтинијих

Флуоресцентне сијалице у омјеру "цијена-квалитета" водеће су међу различитим типовима лампи које се користе у расвјетним строповима.

Ефикасне ЛЕД стропне жаруље

ЛЕД сијалице(ЛЕД) је последња реч у области технологије осветљења. ЛЕД сијалице имају бројне изванредне особине које вам омогућују да трансформишете просторију захваљујући прелепој белој топлој боји.

Като, ЛЕД жарки е съвместава на енергиа и са следните основни технични характеристики:

 • Дуг век трајања (до 25 година у зависности од произвођача);
 • Мала снага при високој свјетлости;
 • Значајна профитабилност;
 • Различити облици и модификације извршења.

Светиљке на ЛЕД - најбоља опција за осветљавање затезних плафона

Сијалице за рефлекторе: како изабрати

Свака врста лампе за расвјетна стропна свјетла има своје предности и недостатке.

Предност моʻе да биде на ~ ленки на било који тип, при {то се уваʻа

.
 1. Исплативост производа;
 2. Ниво осветљености;
 3. Трошак лампе;
 4. Животни век, итд.

Коначан избор технологије осветљења зависи од задатака које лампе обављају са једном или другом врстом лампе, као и од финансијских могућности.

Како изабрати сијалицу за затезне стропове (видео)

Уосталом, главни циљ исправног осветљења је да окренете околни простор, учините да простор буде више, да створите атмосферу мирног и мирног, или, обрнуто, осветлите унутрашњост јаким светлосним током да бисте створили креативни амбијент и плодан рад.