Изаберите квалитетну заптивну масу за метална врата

Ако у куци или стану постоје промаје, врата су цесто узрок тога, посебно ако су метални. Да би се ријешио овај проблем, постоји једноставан и јефтин начин уградње бртвила, јер се у већини случајева сигурносне значајке темеље на структури улазних врата, а не на одржавању топлине у просторији. Чак и ако се ради о загрејаним металним вратима, још увек је потребна додатна заптивна маса.

садржај

 • Класификација заптивача врата
 • Које услове треба да задовољи заптивач?
 • Врсте заптивања металних врата
 • Тип профила заптивке
 • Постављање бртве на метална врата
 • Савети за избор заптивача

Али пре него што се позабавите правилним заптивањем улазних врата метала, морате разумети који материјал је боље прилагођен једној или другој ситуацији. Употреба сувише дебелог материјала доводи до проблема закључавања браве, а танак аналог не може у потпуности да блокира празнину настављајући да прескакује хладне и аутсајдере, очигледно без суочавања са задацима који су му додељени.

Класификација заптивача врата

Недавно је тржиште грађевинских материјала пуно производа за изолацију улазних металних конструкција. У овом случају, произвођачи нуде производекоји се разликују по таквим карактеристикама:

 • према врсти материјала - може бити од гуме, силикона, пјене, оловке од полиетилена и пластичних производа;
 • за конструктивнокарактеристике - заптивач је израђен од хомогеног материјала или је опремљен металним стезним шинама;
 • за причвршћивање - траке су означене базом или производима који су причвршћени специјалним носачем.

Желио бих напоменути да се бртва за метална врата може направити сама. Да бисте то урадили, довољно јеомотати траку пјенастом тканиноми напунити резултирајући ваљак по ободу врата. Међутим, због доступности таквих материјала, чија је цијена мала, сврсисходно је купити готов производ, који се издаје у ролнама дужине до 6 м, што је довољно за изолацију стандардних врата. У исто вријеме за металне конструкције је боље одабрати самољепљиву траку.

Које услове треба да задовољи заптивач?

Различити материјалиимају заптивна својства , који су одговорни за уклањање пукотина између оквира врата и мреже. На крају крајева, кроз пукотине продиру хладноћа, промаја, прљавштина и вањска бука која долази с улице. Стога, да би се спријечиле нежељене појаве, одговарајући материјал за сљедеће карактеристике је прикладан:

 • индикатори квалитета - заптивач мора бити произведен само у складу са одобреним стандардима и имати дуг вијек трајања;
 • карактеристике непропусности - обезбеђују висококвалитетно херметичко заптивање између кутије и крила врата;
 • висока отпорност на хабање - висококвалитетни изолациони материјал за метална врата мора издржати широк распонтемпературне флуктуације, које не губе своје почетне густине;
 • Степен достатности је параметар који одговара максималној компресији материјала, након чега је заптивач способан да врати свој првобитни облик.

Још један важан критеријум за избор квалитетног заптивача на металним вратима је њена мекоћа. Такав материјал дјелује као посебандизајн амортизераи стога би требао ублажити утјецај крила врата на кутију када се систем нагло затвори када се затвори.

Врсте металних заптивки врата

Бртвила за метална врата могу варирати у зависности од врсте материјала који се користи у производњи. У овом случајунајпопуларнији су чланци , настали из следећих материјала:

 • трака од пјене;
 • полиуретански профил;
 • силиконски производ;
 • гумена трака;
 • осетљив печат.

Упркос коришћеном материјалу, сви заптивачи се производе у тракама, које се у производњи разликују и по облику и по боји. У овом случају, облик заптивног материјала ће зависити од дебљине и карактеристика пукотина. С друге стране, боја производа се бира према боји металне структуре врата. До данас су најпопуларнији производи гумене заптивке, које имају висок степен отпорности на хабање и издржљивост- параметри који повећавају век трајања материјала.

Тип профила заптивке

ИзборКвалитетан заптивни материјал за метално изолована врата треба да се заснива на параметрима пукотине која се елиминише. На пример, за заптивање зазора до 3 мм, пени или пена полиетиленски производи са правоугаоним делом ће се уклопити. У том случају, све заптивке , у зависности од њихове дебљине и облика , означене су великим словима:

 • Ц - заптивка са типом профила који се користи, за мање празнине до 3 мм;
 • К - материјал у својим параметрима је сличан претходном;
 • П и В - траке за уклањање пукотина од 3 до 5 мм;
 • О и Д - заптивач за максималне зазоре врата до 7 мм.

Пре него што купите одговарајућу заптивну масу за сва метална врата, прво морате да идентификујете главне разлоге за скице. Само је сазнао да су пукотине у дизајну врата која ставља предмет елиминације, можете одабрати дебљину и профил заптивни материјал, који ће зависити удобност у кући или стану.

Постављање бртве на метална врата

Модерна метална врата су често у фабрициопремљена специјалним профиломса гуменом бртвом. Међутим, квалитет врата - производ је веома скуп и толико, појефтинити дизајн или направити свој сопствени и тако питање заптивање празнина између платну врата и кутија је често проблем за власнику куће.

Ако користите самолепљиву траку, цијели процес не траје дуже од 10 минута. Главна ствар је у овом питањуправилно изабрати дебљину профила. За то постоји једноставан трик - комадић пластелина, умотан у тканину, убацује врата између кутије и платна на место највећег отвора, након чега се врата затворе. Након отварања врата, власник куће ће иматиготов узорак дебљине , који ће вам омогућити да одаберете одговарајућу заптивну масу.

С друге стране, директно причвршћивање траке се своди на најједноставније манипулације: са стране на којој се наноси лепило, уклони се заштитни филм, након чега се трака притисне уз крило врата. Тако се цијела структура врата лијепи око периметра, а остатак траке се реже ножем.

Савети за избор заптивача

Да би се одабрала исправна бртва за метална врата, постоји неколико препорука стручњака. Ако купујете гумени производ, морате се постарати да се рок трајања самолепљиве површине ускоро не заврши. Важну улогу игракрутост материјала . Овде је потребно заснивати на правилу златне средине: претјерано крути производи ометају затварање браве, а меки ће брзо изгубити свој првобитни облик.

За улазна врата од метала није препоручљиво користити производе од пјене. Прије свега, то је због недовољне чврстоће материјала, који у релативно кратком времену губи своје главне карактеристике и мора бити промијењен у нови аналог. Пре него што купите производ за заптивање, морате га неколико пута кликнути. Материјал високе квалитете је врло брзмора вратити првобитни облик.

Улазна метална врата су производ који не само да штити становнике од нежељених гостију, већ ствараудобност и удобност у соби . Према томе, уградња одговарајућег средства за заптивање треба да се врши заједно са изолацијом крила врата и кутије. Само квалитетно изолирана врата с правилно одабраним гуменим бртвилом омогућит ће вам да промашите, прашину, хладне и чудне звукове с улице.