Изаберите пумпу у врту

Дакле, лето се приближава, и са њим долази вријеме за сународњаке и земљопосједнике који се баве љубавницима. Зато је потребноодабрати вртну пумпу . Задатак није једноставан, али са њим морате да се носите компетентно и рационално.

Шта пумпа у башти треба?

Прво, због тога се врши квалитетно заливање свих биљака у башти. Друго, може послужити као вртна фонтана, што значи да ће сва цвијећа добити довољно влаге и увијек ће цвјетати. И треће, погодан је за чишћење на територији земље: прање шина, па чак и аутомобила.

Које врсте пумпи постоје?

До данас постоји велики број модела вртних пумпи, али сви они изгледају слично. Уосталом, све вртне пумпе су подељене помоћу извора воде, без обзира на модел произвођача. Тако су:

1) Површина - погодна за оне који имају оближње језеро, рибњак, реку или поток. Врло су једноставни за употребу, високих перформанси и врло ниске цијене. Испуштање воде у вртну пумпу врши се помоћу црева које одговара дужини ваше територије

2) Потопне вртне пумпе користе се потапањем у бунар, бунарима са водом. Сет воде се изводи помоћу филтера. Предности су дуготрајна употреба, а при раду нема буке која је изван света. Ради дуго и тихо.

Да би се изабрао прави избор међу ове две врсте вртних пумпи, потребно је узети у обзир низ параметара:

- за квалитетан рад површинске пумпе потребна је дубина не мања од једног метра, у случају неусклађености, његов рад ће бити сломљен и умјесто воде ће се појавити ограда од пијеска са дна, која ће изазвати лом. Али за урањање, дубина воде не игра посебну улогу, она је само неколико центиметара дуга.

- ако се вртна пумпа стално креће од бунара до рибњака, то јест, прво за питку воду, а затим за заливање, боље је одабрати вртну пумпу површну. Пошто ће бити много лакше када се користи.

- узети у обзир такав тренутак као када користите вртну пумпу у облику извора за туширање, онда за то морате инсталирати додатни уређај за контролу хидрауличног акумулатора. Он ће служити као контрола над радом пумпе и осигурање у случају преклапања црева и других бесмислених ситуација. Без таквог уређаја не могу.

Постоји низ критерија за избор пумпе, као што је губитак притиска воде који се врло често дешава у земљи, и жељени притисак воде, који често не стане на одговарајући начин.

Приликом одабира вртне пумпе, треба бити више склопљен и површан. Размотрите све нијансе да бисте избегли бесмислене ситуације.