Шта су купке?

Ако сте власник сеоске куће или викендице, онда сте се вјеројатно питали о изградњи властитог купатила. Купатило није само зграда у којој се могу вршити третмани водом, то је мјесто за индивидуални и колективни одмор.

Које су каде : ​​Класификација купки по врстама обезбеђује следеће главне сорте, и то:

· Роман

· Руски;

· Турски

· Фински.

Међутим, није свака од ових врста погодна за аранжман са сеоском кућом или кућицом. Међутим, све зависи искључиво од ваших преференција.

Римска купка, на примјер, укључује парну собу, собу за клизање и друге помоћне објекте, на примјер за масажу. Температура у римском купатилу се одржава на нивоу од 85 степени, уз загревање пода и зидова.

Здравље за купање и људско здравље

Руско купатило, по правилу, карактерише висок ниво влажности водене паре и прилично висока температура. Због таквих услова у људском телу отварају се све поре, а из тела се извлаче све штетне шљаке и токсини. Најчешће, у кади или у близини, они граде базен са резервоаром напуњеним хладном водом или спуштају у воду тако да након парне купке можете одмах уронити у хладну воду.

Турско купатило (Хамам) је просторија у којој су зидови и под добро загријани мраморним или сличним материјалом, а пара се производи уз помоћ великог бојлера и служи кроз неколикоспецијалне рупе. Главна разлика између турског купатила и свих осталих је релативно ниска температура, једнака 50 степени Целзијуса. Овај тип купке је идеалан за особе са прехладом или астмом. Хамм је веома популаран у разним спа центрима.

Финска купатило се разликује од осталих по чињеници да има највишу температуру и минимални садржај влаге водене паре. По величини, може бити прилично мала, дизајнирана за неколико људи, и више, у зависности од потреба власника. Мала финска купатила се понекад налазе директно у апартманима са купатилом.

За изградњу купатила можете одабрати апсолутно сваки материјал. Најприкладније би требало да обухвати следеће:

· Дрвни материјали;

· Блокови;

· Цигла;

· Арболит блокови.

Ако сте забринути за складну и естетску страну питања, онда изаберите исти материјал за купатило из којег је подигнута главна стамбена зграда.

Купатила од дрвета су веома популарна. Најчешће главни материјал за такав објекат је јаворов бар. Такво купање ће изгледати добро и изнутра и извана. Топлотна проводљивост, трајност и стил ће бити на највишем нивоу. Што се тиче еколошке прихватљивости, то је и најбоља опција.

Купатила из цигле ће бити релативно јефтинија од дрвених. Предности овог материјала укључују отпорност на ватру, трајност и трајност. Унутар купатила од цигле боље је да се обрађује облога, а не гипс, због трајности.

Брзо се уграђују котлови на шљакусе смањују и не захтевају велике количине новца за материјал. Трајност и противпожарна заштита таквог објекта су такође обезбеђени. Међутим, посебну пажњу треба посветити обради изнутра и извана, као и уградњи парних баријера.

Понекад је на купатилу изграђена веранда. Суштина зграде на веранди је да на њој можете удахнути свеж ваздух после парне купељи, а такође и седети са својим пријатељима. Кључни термини за веранду са купатилом - лакоћа и удобност. Да бисте минимизирали ефекте временских услова, можете ожбукати веранду и учинити прозоре клизним. Поред кравате са парном собом, веранда може постати аутономан део ваше сеоске куће, која ће служити као место за одмор.