Полице за парне купке властитим рукама

Они који воле да раде нешто сопственим рукама, дефинитивно ће се допасти идеји стварања уточишта за себе. То вам неће само уштедети новац, већ ће и донијети задовољство обављеном послу. Корак по корак упутства ће вам помоћи да учините све како треба у складу са грађевинским и санитарним условима.

У складу са стандардима полица у парној купељи је спој између седишта и носача. Њихов оквир је израђен од дрвених греда и греда, а затим их ткани танким даскама с размаком не мањим од 1,5-2 цм, а посебну пажњу треба обратити на елементе за причвршћивање, јер је употреба металних спојница врло непожељна. Случајни додир врућим вијцима, вијцима и чавлима може изазвати опекотине.

величина полице

Минимална дужина полице у парној купељи не смије бити мања од 150 цм, док остале димензије зависе од површине саме парне купељи. Горњи слој је највиши - 90-100 цм, дно - од 40 до 60 цм, висина пуковнија одређена је једноставним критеријем: особа треба имати могућност да удобно сједи у сједећем положају иу лежећем положају. Ширина мора бити најмање 50 цм

избор материјала

Пре него што направите полице, морате одредити врсту дрвета која ће се користити за израду полице. Овај критеријум је веома важан, јер саме полице имају директан директан контакт са људском кожом. Можете бирати између следећих материјала:

  1. липа се сматра једном од најбољихпосебно за купање и производњу пуковније. Липа није напукла под утицајем влаге, има пријатну арому, лако се рукује. Поред тога, ово дрво има лековита својства. Друга важна предност је демократска вриједност. Од недостатака је потребно имати на уму да вапно под утицајем високе температуре благо мијења боју. Структура вапна је мекана, осим што нема високу чврстоћу.
  2. јоха- материјал за купање, који је верификован од стране многих генерација и сматра се традиционалним. Такво дрво има дивну униформу и високу издржљивост. Високе температуре немају никаквог утицаја на јоху. Дрво се не загријава, јер се јоха одликује ниском топлинском проводљивошћу.
  3. Аспен . Ово дрво је познато по својим љековитим својствима, па је посебно популарно као материјал за градњу купки. Ово такође доприноси способности Аспена да неутралише негатив који долази од особе. Овај материјал је отпоран на прекомерну влагу и задржава сва своја својства, боју и трајност, чак иу тешким условима рада. Али при избору азбеста морате се држати крајње опрезности. Врло је тешко разликовати висококвалитетне материјале од нискоквалитетних, јер се Аспен почиње распадати изнутра, али очигледно ниједан знак не може или не мора бити.
  4. Абасхи . Домовина овог дрвета је Африка. Изгледа да је ово дрво веома атрактивно, има високу отпорност на високе температуре и високу влажност. Тешки услови рада нису ни на који начинутичу на боју и стање абаша. Многи су одушевљени пријатном кремастом нијансом дрвета. Једини недостатак, ако га можете назвати, је висок трошак.

Конструкција оквира и уградња бродских подова

Прво, потребно је направити дрвени оквир. Потребно је припремити регале у износу од 5 комада и десетак решетака. Рекови су причвршћени завртњима (за сваки елемент по два причврсна елемента).

За подове користити даске одабраног дрвета. Бројање је лако израчунати. За доњу полицу има довољно три плоче, за горњу - 7. За спајање елемената користећи клинове храста, који прецизно забијају у претходно избушене рупе. Иако дио градитеља није толико узбуђен што се тиче фиксирања без металних елемената и без скрупула, савјесно кориштење конвенционалних вијака. Једино појашњење - они их дубоко гнијезде, тако да спаљивање једноставно неће испасти. Осим тога, вијци су боље причвршћени на унутрашњост цијелог дизајна.

Доња полица не би требала бити учвршћена (мобилност олакшава његу). Пожељно је за удобност боравка у сауни да се стражња страна четинарских стабала, јер они имају чудне лековите особине.

Многи људи се питају како се носити са стаблом и шта покрити. Све дрвене елементе треба темељито обрадити природним импрегнацијама да би се дрво учинило трајнијим. Ако се ова фаза рада игнорише, дрво ће се брзо погоршати, јер ће трулеж, гљивице и плијесан брзо уништити материјал.Хемијска заштитна опрема која се користи у купатилу је неприхватљива, јер под утјецајем високих температура такве твари могу произвести штетне твари за људско здравље.

За поучнији водич погледајте следећи видео: