Генератор за давање: избор фотографија важног елемента система напајања

Чим се појави проблем са стабилном снабдевањем електричном енергијом, брзо је могуће разумети колико је важан поуздан генератор резервних копија. Осим у хитним случајевима и удаљеним насељима, у основи, такви проблеми настају код оних који еродирају своја села.

Међутим, одабир генератора који даје задатак није једноставан. Морате одабрати генератор за давање или текуће гориво. Генератор ће омогућити земљи да користи расхладну опрему, стерео, видео опрему, компјутер, светло и организује забаву, генерално, омогућавајући да не приметимо недостатак електричне енергије у земљи.

Већина преносивих генератора користи гас као гориво. Више техничких информација и фото генератора можете пронаћи у наставку.

Главна ствар коју треба урадити је да направимо преносиви генератор - он треба да буде у стању да обезбеди довољно снаге да покрије ваше потребе за дачом и електричне уређаје као што су фрижидер, клима уређај и светло - то би требало да функционише чак иу хитним случајевима.

Главни преносни савремени извори енергије су генератори на пропан, бензин, дизел и инвертерски генератори. Данас се све више могу наћи преносиви генератори који раде на течном пропану уместо бензина.

Пропан је јефтинији од бензина, али га је лакше складиштити. Поред тога, генератори на пропану захтевају мање редовно одржавање,од бензина. Један од проблема са стандардним генераторима је што могу произвести случајне напоне који могу оштетити електронику.

Због тога неки преносиви генератори имају уграђене конверторе који конвертују ДЦ у наизменичне.

То им омогућава доследно, без скакања потискивања напајања. Напајање из инвертер генератора је неопходно за једење нежне, скупе електронике, као што је рачунар или ТВ.

Када су у питању генератори, више није увијек боље. Велики генератор вам омогућава да радите више уређаја одједном, али то кошта више и троши више горива.
)

Преносиви генератори се могу поделити у три групе по снази:

 • Од 750 до 3500 В. Ови генератори су прилично мали и одлични су за давање. Ово је најбољи генератор за давање, али они омогућавају рад неколико уређаја који раде истовремено када је напајање искључено или одсутно, укључујући фрижидер, неколико сијалица и ТВ. За већину модерних вила то је сасвим довољно.
 • Од 4000 до 8000 В. Генератори ове величине обезбеђују оброке за куће величине 100-270 квадратних метара. Да бисте одредили величину генератора, морате знати колико уређаја ће радити истовремено.
 • Од 10.000 до 17500 В. Ови преносиви генератори су довољно велики да обезбеде снагу потребну за великедуго времена. То су веома скупе и релативно ефикасне машине за производњу енергије.

Да бисте разумели како да изаберете генератор за давање, морате разумети да бисте почели са тим да за сваки преносиви генератор наведете две моћи. Постоји непрекидна снага, која се понекад назива и називна снага - то је количина енергије коју генератор стално производи.

Постоји вршна снага, која се назива и максимална или почетна снага. Остали параметри не играју значајну улогу осим потрошње горива. Што је генератор економичнији, то је виши, а што је више технолошки.

Преносни генератор за дацху је моделна линија генератора од 44кг до 250кг. Преносиви генератори обично имају гаранцију од једне до три године.

Наравно, најчешћи генератор за давање је дизел генератор за давање, али генератори плина постају све популарнији данас.

Генератор пропан је једноставан за одржавање. Течни пропан можете складиштити и користити на неодређено време (не квари се). Пуњење горивом је једноставно и сигурно, а цела процедура је да замените пропан пуном.

Дакле, струјни генератор за давање увијек долази у помоћ, ако напон у централној мрежи привремено нестане или ако уопће не постоји.


 • Вртна дробилица за дацха - којаизабрати и како га користити?

 • Како одабрати косилицу за давање? Поуздани модели са дугим вијеком трајања!

 • Како одабрати бушилицу? Детаљна упутства од професионалаца! Фотографија, видео, опис.

Висококвалитетни генератор ће трајати довољно дуго да осигура да се његова прилично висока цијена исплати и истовремено, у правилу, не постоје значајне промјене у потрошњи горива током животног вијека услуге.

Фото генератор за дацха


 • Култиватори за викендице - шта одабрати? Упутства за примере фотографија + видео

 • Избор сухозида: врсте, карактеристике, принцип рада, инсталација (98 фотографија + видео)

 • Како одабрати компресор: упутства и савјети за одабир снаге + фотографија


 • Врсте чавала и других причвршћивача - 75 фотографија основних сорти
 • \ т
  Коју антену одабрати: главне карактеристике и типови уређаја. Савети за подударање + 62 фотографије

 • Вртна опрема - како одабрати праву? Савети за избор савршеног алата (67 фотографија + видео снимака)