Инсецтс вермин винес

Ефективно уништење грожђа штеточина

Као што знате, грожђе је економска култура, подложна прилично великом броју болести, чији су узроци бројни штетници. Због тога ефективно и брзо разарање, које би требало бити изложено штеточинама грожђа , мора бити што прецизније.

Стручњаци кажу да се са првим појављивањем било којег од знакова болести, култура мора одмах третирати, јер са даљим развојем болести, ефикасност било којег срчаног третмана може бити слабо изражена. Покушајмо се позабавити неким од најчешћихштеточина грожђа , које могу проузроковати значајну штету овој биљци.

Борба с грожђем блисхка ои

Бубе лишће, познатији каогрејпфрут,је свеједи инсект, који поред грожђа боли и неке друге култивисане биљке.

Изгледа да изгледа као мали жохар, који, међутим, има прилично добар скок који му даје могућност да се брзо пресели из једне биљке у другу. Његово штетно дејство на биљке почиње веома рано, чим се појаве први изданци и листови. Овај напад можете видети у виду малих и бројних рупа.

Након што грејп остави једну биљку и пресели се у другу, јаја се увијек морају оставити на дну листа (један инсект садржи до 40 јаја!).

Ефикасна борба са лишћем је направљена третманом једвабубрези грожђа (85) растварају се са посебним инсектицидним агенсима . Третман се може вршити више пута, током једне сезоне, чим се на листу појаве нове рупе.

Уништавање рударства м ол

Смањени мољац је веома плодан рептил инсеката, који може направити два полагања јаја у једној сезони, што је изузетно опасно за грожђе.

По изгледу је мали црвени лептир. Кукац се активира, по правилу, у мају, са полагањем јаја на већ растворене листове. Резултат таквих квачила, без предузимања неопходних мера, је да брзо одумре лишће. Као резултат тога, неизбежан пад приноса, а самим тим и борба са овим штеточинама треба да буде што је могуће брже када се примети. Третирање грожђа са инсектицидима у овом случају је прилично добро решење и може помоћи у борби против истог грејпфрута, који је горе поменут.

Откривање и уништење грожђа подусхецхнитси

Складиштење лана, које се често назива грожђани јастук, односи се на класу инсеката који су штетни за грожђе и који имају седентаран начин живота. Међутим, као непроходан инсект, подушевница доноси озбиљна оштећења грожђа.

Живи у инсекту иу листовима иу изданцима, па се сматра најзначајнијом штеточином грожђа. Најчешће, чак и када се врши засађивање грожђа , неки садници могу већ бити погођени овим инсектом.

Најефикаснија борба противлажни позитивци се јављају у почетној фази инфекције њеног грожђа, јер се већ развијени инсекти боре много теже. Чињеница је да одрасли инсекти могу поуздано заштитити своје зидове од отрова, стварајући око њих паутиноподобне куполе.