Гардеробер и напонски плафон: 3 варијанте комбинације

Потребно је учинити све строго на нивоу, јер ће разлика у висини између подних и стропних плоча на различитим крајевима просторије бити другачија, а боја је један од најчешћих материјала за обраду стропа. То је прилично танак али снажан филм. Међутим, лако је оштетити оштар предмет. Још један модеран и удобан елемент унутрашњости је уграђени ормар. Савршено се комбинира са модерним дизајном. Да бисте у једној просторији спојили уграђени намјештај и растезљиву тканину, морате знати неколико нијанси.

Шта урадити прво: напонски плафон или кабинет

Приликом поправки најпре се прво бавимо третманом зидова, подова и плафона, а затим настављамо са избором намештаја. Међутим, такав приступ није сасвим тачан ако одмах нацртате дизајн просторије, након размишљања о томе који материјал треба користити за његову обраду и који ће намјештај стајати, унутрашњост ће изгледати много складније. Такође, избећи ћете многе проблеме који се могу појавити приликом уградње уграђеног намештаја.

Најпогоднија и најприкладнија опција је истовремена уградња уграђеног купеа и конструкције растегљивог плафона. Суштина овог решења је једноставна и поуздана - сам кабинет делује као једна од страна за монтажу шине

Приликом избора ормара за ваш дом, прво морате пажљиво размислити о плафонима у њему. Ако се одлучите да собу украсите затезном крпом, прво морате да одлучите шта да инсталирате на први плафон илиормар Зависи од тога где ће се наместити намештај и како га треба комбиновати са простором на плафону.

Како комбиновати напонски плафон са уграђеним кабинетом:

 1. Затезна мрежа може бити испред кућишта. У овом случају, кабинет има свој поклопац који није повезан са плафоном.
 2. Плафон може проћи унутар ормара. У овом случају, то је његов поклопац.
 3. Тканину за затезање можете поставити око кућишта. У овом случају, дизајн изгледа јединствено.

Размишљајући која од ових опција да изаберете, обратите посебну пажњу на величину ваше гардеробе и где ће стајати. Шта да инсталирате раније, плафон или кабинет зависи од тога који вам метод инсталације одговара. У сваком случају, хипотека се успоставља у првим фазама.

Напонски плафон и уграђени ормар: како правилно комбиновати

Једна од најзанимљивијих опција је да се кабина постави тако да буде једна са стропом. У овом случају, тканина обавља функцију свог поклопца.

Ситуација није нерјешива. Одељак за намјештај и конструкција напетости могу се лако спојити у једну просторију

Можете побољшати дизајн простора унутар кабинета постављањем на филм освјетљење.

Главни недостатак ове инсталације је да у раду ормара случајно оштети платно на плафону. Други недостатак је потреба за демонтажом цијелог кабинета у случају демонтаже стропа.

Како направити кабинет са тензионим плафоном једног дизајна:

 1. Прво, на плафону за теретпод је дрвена греда. Неопходно је да се то поправи на месту где ће се налазити врата ормарића. Истовремено хипотека не би требала имати чипове и неједнакости на начин да могу оштетити платно.
 2. Оквир се затим поставља испод затезне тканине, као и инсталација и инсталација расветних уређаја.
 3. Кроз дужину просторије поставља се затезна тканина. На месту где се филм судари са шипком, поставља се ПВЦ плоча.
 4. Сада, кроз ову плочу на греди, постављен је водич за врата ормара. На њој је направљен причврсни стропни постоље.
 5. Ако је потребно, у ормарићу се инсталирају расвјетна тијела на затезном појасу и врата се склапају.

Ова опција инсталације је могућа само ако кућиште заузима читав зид. Прелазак плафона на кабинет може бити украшен ЛЕД траком, што ће олакшати изглед дизајна и проширити простор простора.

Гардеробни ормари, уградни под напонски плафон: одвојена конструкција

Ако одлучите да поставите ормар на зид у просторији, могуће је монтирати га испред затезног платна. Дакле, упркос чињеници да ће дизајн изгледати у цјелини, кабинет и плафон ће постојати одвојено.

Купе је наручен с обзиром на чињеницу да ће сталак бити причвршћен на његов поклопац или посебно постављен додатни носач

Редослед на монтажване на кабинет и строп в разделу:

 1. На нивоу на којем ће се налазити врата кабинета,дрво је инсталирано. У овом случају, његова доња раван би требало да буде на нивоу напетости.
 2. На греду је постављена водилица за врата и багет за фиксирање тканине за затезање.
 3. Даље, сви елементи ормара се склапају поред клизних врата.
 4. У овој фази филм је напет.
 5. Клизна врата су монтирана најкасније.

По жељи, на водилицу врата можете поставити декоративни плафон. Дизајн ће изгледати још рафинираније, али ће његове перформансе бити смањене.

Уграђени простор испод плафона који окружује плакар

Ако ваш уграђени намештај не заузима цео зид, већ само део њега, можете поставити монтажно платно око кућишта. Ово је прилично компликован процес, али овај дизајн изгледа импресивно.

Овај тип конструкције има најмање 2 предности: нема празнина и пукотина изнад крова кабинета и све унутрашње пуњење кабинета до главног стропа је укључено

На плафону око кабинета можете инсталирати мале уређаје за осветљење, што ће повећати ефекат модерног дизајна.

За такву опцију, тканина се треба израдити по наруџби. Нећете моћи правилно да изрежете рупу праве величине у филму.

Фазе постављања ормарића са плафоном око њега:

 1. Као прво, биће кутија трупаца и харпун багуета. У њему одмах избушите рупе за причвршћиваче.
 2. На плафону је постављена потпуно склопљена кутија багета. За његапричвршћена за харпунске багете.
 3. Онда је гардероба састављена и платно је растегнуто.

Овај дизајн је прилично компликован у инсталацији, међутим, у сваком случају, када се поставља затезна тканина, потребан је стручњак. Уграђени ормар са растегљивим стропом изгледа модерно и елегантно.

Како повезати гардеробу и напонски плафон (видео)

Комбинација затезног плафона са уграђеним орманом је прави изазов. Главно је да унапред размислите која верзија овог дизајна је погодна за вас, а искусни мајстори ће вам помоћи да остварите свој сан из снова.

Примери ормара испод затезног плафона (фотографија у унутрашњости)

)