Дизајн кревета у дневном боравку (34 фотографије): идеја уређења интеријера кауча-трансформатора умјесто кревета, избор модела за салу површине 18 квадратних. метара

За многе домаћине прилично је тешко направити избор између одвојене спаваће собе или кревета у дневној соби. Ово питање је посебно релевантно када стан нема додатни простор за опремање потпуно опремљеног спаваћег места. Осим тога, живот у малом студио апартману такођер ограничава могућност стварања одвојене спаваће собе, која је мора организирати у такозваној заједничкој просторији. Оно што изгледа као кревет у унутрашњем уређењу дневне собе, које ће карактеристике избора овог места за спавање, предности и недостаци постељине у једној заједничкој зони бити разматране у овом чланку.


Спавање у дневном боравку

Данас, понекад у малим становима можда неће бити довољно простора у висококвалитетним собама, због чега се некако морају комбиновати. С једне стране, комбиновање спаваће собе и дневне собе у једној је добра и занимљива идеја, ас друге стране, може бити потребно много труда и времена да се ова идеја претвори у стварност.

Поставите трансформатор на кауч у дневну собу само на пола пута, јер то не значи да сте направили удобну спаваћу собу.


Да би се избегли непотребни проблеми, најбоље је размишљати пре акције на папиру и креирати такозвани пројекат. Са идеалним изгледом, његов развој укључује професионалце, али се може креирати приближна верзија и самостално код куће.

Супротно различитим увјерењима да би било тешко испасти у општој просторији, многи стручњаци и домаћинства с тим неслажем се. Ако уредно уредите собу, онда ћете у свакој од својих зона бити пријатни и удобни за боравак и опуштање.


Да би се пронашло практично решење и да би се створила лична зона удобности за одмор у заједничком дневном боравку, најбоље је обратити пажњу на мултифункционални и компактни намештај који неће заузети превише простора. На пример, као место за спавање, идеалне опције за куповину малог дневног боравка могу бити фотеље на расклапање, отомански или мали кауч. На таквим софама није само задовољство опустити се и провести вријеме, него и спавати.

Ако и даље желите уградити прави и пун кревет у дневну собу, онда ће се овдје више бринути о правом интеријеру, јер кревети у дневној соби нису прихваћени.

Међутим, ако је унутрашњост одабрана од и до, зашто га онда не би ставили у мали кревет, одговарајући у дизајну и планирању. До данас, многи дизајнери практикују ову храбру опцију, ако је мјесто катастрофално недостајало, а становници желе прави мекани и удобни кревет.


карактеристике зонирања

Комбинација спаваће собе и дневне собе 2 у 1 сматра се једном од најпопуларнијих техника зонирања коју користе професионалци и аматери. Најчешће се ова опција тражи за мање просторије.

Међутим, ту су његове предности и мане, које укључују следеће тачке:

 • Уз правилно изабране декоративне партиције можете креирати засебну личну областодмор у коме вам нико неће сметати. Просторне преграде су доступне у широком распону, могу бити направљене од разних материјала. Осим тога, уз њихову помоћ можете заборавити на пријенос зидова, јер декоративне варијанте не захтијевају озбиљну инсталацију. Често се могу инсталирати и самостално. Ако дозволите подручје собе, онда поред спаваћег дијела можете поставити мали ноћни ормарић или тоалетни столић. Овако ћете добити минијатурну спаваћу собу. • Што се тиче минуса, у веома малим собама са површином од 18 до 25 квадратних метара. метара је прилично тешко направити савршено зонирање и превести жељену унутрашњост у стварност. Највјероватније ћете се морати ограничити на малу фотељу на расклапање. Многи стручњаци вјерују да ће зонирање у таквим подручјима бити неучинковито од свих врста буке и разговора, јер чак и уз помоћ украсних преграда мало је вјеројатно да ћете у потпуности заштитити ваш простор за спавање. Ипак, мали екран ће и даље бити инсталиран.Данас постоји много идеја за необично и практично зонирање простора. Преграде могу бити од стакла, сухозида или текстила. Веома популарне варијанте су готови екрани, па чак и мали ормари, који се могу користити као преграде и места за складиштење домаћих оруђа. Љубитељи свих необичних могу обратити пажњу на поделу зелене, којабез икаквих потешкоћа ће оживјети сваки ентеријер дневне собе.Корисни савети

Многи стручњаци су временом развили најнеобичније и практичне варијанте зонирања малих просторија, које могу бити корисне и за вас:

 • Без додиривања носећих конструкција зидова просторије, поставите преграду у средини просторије. С једне стране, можете ставити пун кревет, ас друге - ТВ, а ту можете имати и простор за сједење за госте.
 • Ноћни ормарићи се најбоље замењују мобилним или минијатурним моделима који неће заузимати много простора.


 • Добро зонирање се може обавити не само уз помоћ преграде или екрана, већ и подјелом расвјете. Поред тога, подела функционалних зона уз помоћ различитих подних и зидних облога даје и ефекат зонирања у просторији. Овде се, на пример, могу користити контрастне боје тапета.
 • Обратите пажњу на модерне дизајне ормара, који се могу лако поставити у ходник или дневну собу. Не само да ће постати одличан додатак трендовском ентеријеру, већ ће вам и уштедети простор, а поред тога цео ентеријер бити у хармонији. • Када купујете кауч или кревет, покушајте да не оспоравате свеукупни дизајн ентеријера, већ, напротив, да га допуните.
 • Поставите простор за спавање што је даље могуће од отвора врата. Осим тога, није лоше ако се кревет налази поредпрозор


сорти

Затим размотрите главне типове места за спавање који би вас могли занимати.

 • Лежајеви трансформатора штеде простор, али се морају склопити и редовно планирати, што узрокује многе недостатке и одбија да купи такве моделе. Поред тога, кабинетски намештај може да се постави само на одређеним местима, што такође изазива неке потешкоће и проблеме.
 • Кревети који се трансформишу са посебног подијума сматрају се веома модерним моделима, али они такође треба да размисле о правом месту за инсталацију.


 • Поткровље је веома необично мјесто за спавање. Али он ће се сложити да неће сви становници кроз висину, која ће се налазити на самом кревету. Често се такви дизајни користе у дечијим собама као необичан креветац. Међутим, недавно су их дизајнери поставили у мале станове. Дизајн таквог кревета неће одговарати свима, иако са становишта сигурности и правилне инсталације, страх да ћете пасти, једноставно нема смисла.

 • Ако желите купити нешто једноставно, удобно и компактно, кауч ће вам увијек помоћи. Намјештај овог типа израђен је у широком асортиману различитих изведби и дизајна, међу којима ћете вјеројатно пронаћи модел који вам је потребан.


Какво место за спавање нисте изабрали, покушајте да га што више одвојите правилним зонирањем.

Занимљива рјешењау унутрашњости

 • Постоји много различитих и занимљивих опција за уређење дневних соба и спаваћих соба у једној просторији.
 • На пример, веома позната дневна соба, украшена светлим нијансама, где је кревет одвојен ваздушним текстилом, изгледа веома необично. Врло подсјећа на источну бајку. Поред тога, ентеријери којима доминирају њежне голе нијансе, веома је важно нагласити са одговарајућим централним и додатним осветљењем.
 • Мали студио апартман у стилу хигх-тецх може бити разнолик са модерним каучем-трансформатором уместо огромног дизајна који се може одмах претворити у удобан кревет. У исто време на каучу ће бити профитабилно уштедети простор у соби.Међутим, без обзира на идеје које не желите примијенити у пракси, ако мислите да можда нећете моћи изаћи, најбоље је користити услуге професионалаца.

У наредном видеу, дизајнери су имплементирали једну од опција за комбиновање спаваће собе са дневним боравком.